Вход
София
Времето в София -1 o C

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Корнелия Нинова мачка социалистите с колекторска фирма, за да я преизберат за лидер на БСП. Бабаити плашат червените по телефона

ИЗВЪНРЕДНО
ПОЛОЖЕНИЕ
Излекувани: 20
Починали: 8
Заразени: 412

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Корнелия Нинова мачка социалистите с колекторска фирма, за да я преизберат за лидер на БСП. Бабаити плашат червените по телефона

на 24.02.2020
45325
0
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Корнелия Нинова мачка социалистите с колекторска фирма, за да я преизберат за лидер на БСП. Бабаити плашат червените по телефона
Автор: ПИК
24.02.2020
0
45325

Два месеца преди вътрешнопартийните избори на председател на БСП Корнелия Нинова използва всякакви методи на принуда, за да бъде преизбрана на лидерския пост. Включително и терора на печално известните колекторски фирми, които да звънят по телефоните на хората, представени в списъците като членове на БСП, и да ги питат дали наистина членуват в партията и дали ще гласуват на нейните избори за лидер.

За бабаитските номера на този вид телефонни терористи социалистите научили по време на неделния пленум на Националния съвет на БСП, който се превърнал в пълен погром за лидерката и както медията ни единствена съобщи от място, завърши позорно поради липса на кворум.

Колекторската фирма била наета от шефа на партийната избирателна комисия Емил Войнов, който е дясна ръка на президентския "баджанак" и най-приближен на Нинова - Георги Свиленски, още от съвместната им работа в община "Слатина". Целта й била уж да проверява дали Кирил Добрев, който се занимава с организационното състояние на БСП, не е излъгал за бройката социалисти, но всъщност да плаши червените в подкрепа на Нинова.

Левите били стресирани от обажданията на т.н. "колектори", още повече, че по-възрастните от тях имат мрачни спомени от контактите си с подобни изнудвачи. Повечето от тях просто оказвали да отговарят на въпросите им дали са членове на БСП и дали ще гласуват на вътрешнопартийните избори през април, тъй като нямат никаква представа кой ги разпитва за това по телефона и с каква цел. 26 души, които категорично са отказали да отговарят на неизвестните лица по телефона, дори се оплакали в централата. При всички случаи хората се чувствали застрашени и сплашени.

Това е една от причините на вчерашния пленум трима участници в заседанието да поискат смяната на цялата изборна комисия на БСП и анулирането на всичките й решения.

Другата причина е решението да се обикалят малките населени места с подвижни урни, които да имат един и същи номер със стационарните. Социалистите виждат в това възможност за най-грубите манипулации на вота, тъй като колите, с които ще се обикалят въпросните села, не могат да поберат застъпниците на всички кандидати и няма как да бъде проследено кой какви бюлетини пуска, подменя, допълва и т.н.

На всичкото отгоре въпросната комисия предвиждала и гласуване на хора, дори и без да показват членски карти за БСП, твърдят червени. И виждат в това брутален опит за фалшифициране на вота на вътрешнопартийните избори за лидер на столетницата. При това изборната комисия се опитвала да наложи селектиране на номинираните за кандидатите - т.е., ако има двама или трима извън Нинова, те да се свеждат само до Нинова.

Червената изборна комисия освен това предвижда окончателните изборни списъци за вътрешнопартийния вот да бъдат готови едва на 25 април - ден преди провеждането му, за да бъдат извадени от тях... всички умрели на 23, 24 и на самия 25 април, което покъртило социалистите на пленума.

Мнението им напълно се затвърдило и от съкрушителния доклад на зам.-председателя на партията по организационните въпроси Кирил Добрев. Залата останала шокирана от ужасяващите данни за състоянието на БСП по места. Според него в повечето структури няма и не може да има отчетно-изборни събрания, защото няма кой пред кого да се отчете, защото първичните партийни организации не съществуват. Затова 6000 от тези първични организации нямат изобщо отчети.

В 48 местни структури трябва да се заобиколи устава на партията, тъй като двата допустими мандата на техните председатели са изтекли, но няма кандидати, които да ги заменят, затова се иска те да получат право и на трети мандат. 

"На места има само един ездач, на други места има само кон, а на трети места има мераклии за ездач, но няма кон", обобщил образно трагичното организационно състояние на БСП Добрев.

На пленума Нинова не обелила нито дума за организационния разпад на БСП. И отказала да се отзове на призивите, освен анализ на актуалната ситуация в страната, да направи и анализ на организационното състояние на партията. Лидерката подминала с мълчание и настояванията да се определят ясни политически задачи пред столетницата, които да залегнат в политическия й документ, който конгресът ще гласува през май.

За сметка на това тя поставила като цели пред социалистите да посещават всички протести из страната, да предлагат навсякъде и на всички т.н. "Визия за България", макар да не била много ясна, и да намалят скандалите и клюките по време на вътрешнопартийната си кампания.

И за капак на дълбокото разочарование на червените Нинова избрала за шеф на комисията по политическата резолюция на конгреса на 9 и 10 май гуруто си Румен Овчаров, който дори не присъствал на пленума вчера.

Според повечето участници в неделния пленум на Националния съвет на БСП партията е в абсолютно недееспособно състояние, през следващите 3 месеца ще се занимава единствено със себе си с крайна цел преизбирането на Корнелия Нинова на лидерския пост и ще се отдалечи окончателно от проблемите на хората и от доверието им.

А ходовете на избирателната комисия на партията и желанието на повечето членове на Националния съвет на столетницата тя да бъде сменена, а решенията й анулирани, са причината за провала на кворума след 7-часовото заседание в неделя и отлагането на решаването на този проблем чак за след 3 седмици. 

Сподели:
свързани новини
ЧЕРВЕНИ СТРАСТИ: Кирил Добрев удари лошо Корнелия Нинова: В партията цари апатия и демотивация! ЧЕРВЕНИ СТРАСТИ: Кирил Добрев удари лошо Корнелия Нинова: В партията цари апатия и демотивация!
Официално Кирил Добрев се изправя срещу Корнелия Нинова...
на 24.02.2020
Последни новини
Най-важното
Смятате ли, че държавата в лицето на Бойко Борисов, кабинета, проф. Мутафчийски и целия извънреден щаб се справя адекватно с коронавируса?
Общо гласували: 33929
архив

Обява: „Търся зарядно за портмоне!”.

няма нови новини
Днес: 177
hot
най-четени новини в момента
сега
3985
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Десетки депутати на тест за коронавирус - има ли още заразени след Хасан Адемов (ОБНОВЕНА)
x
АСТРОЛОГИЯ: Отдайте се на семейството и близките хора, не правете секс
x