РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Къро и румънецът Овидиу поръчали активно мероприятие срещу Гешев следващата седмица

Час Пик ГЛАВНА

РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Къро и румънецът Овидиу поръчали активно мероприятие срещу Гешев следващата седмица

156079
на 18.03.2023
РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Къро и румънецът Овидиу поръчали активно мероприятие срещу Гешев следващата седмица
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Митко BIRD-а и Атанас Чобанов събират „кошаревски свидетели“ в хотел в София

препоръчано

Димитър Стоянов, Атанас Чобанов от сайта BIRD и румънският им съдружник Атила Биро са се наели да организират активно мероприятие срещу обвинител №1, което да се проведе идната седмица. За целта от тази неделя до идния петък, тримата са планирали да съберат в хотел в София група от „кошаревски свидетели“. За да не буди подозрение сбирката, тя ще бъде представена като обучителен семинар за разследваща журналистика.

Цялата схема е част от разкрития в четвъртък мащабен заговор за дестабилизация на държавата и овладяване на прокуратурата, в който свързани се оказаха криминалният бос Красимир Каменов – Къро, румънецът с френски паспорт Овидиу Семенску, „Цецо от Белград“ (Цветан Василев), „Бобока“ и политическите формации „ПП“ и „ДБ“. От разпространените от прокуратурата аудио-записи се разбра, че Митко BIRD-а е в непрестанна комуникация със самия Красимир Каменов-Къро и негови приближени в България. Известно е, че от години Къро живее между ОАЕ и ЮАР. Нещо повече, в петък пред „Дневник“ Стоянов потвърждава автентичността на собствения си глас в записите, от които пък се разбира, че Къро нарежда на свои подчинени да се „погрижат“ за обезпечаването на Митко BIRD-а.

Финансова подкрепа за дейността на групата се осигурява и от издирвания с червена бюлетина на Интерпол румънец, за когото се твърди, че живее в Швейцария – Овидиу Семенеску. За него се знае, че в миналото е бил свързан с румънския еквивалент на Държавна сигурност – „Секуритате“.

Макар Димитър Стоянов да твърди, че с живеещия във Франция Атанас Чобанов водят „труден живот“, а сайтът им BIRD „се издържа от малко дарения“, оказва се, че заедно с румънския им съдружник Атила Биро наели цял етаж от хотел, намиращ в широкия център на София. На държаното в пълна анонимност мероприятие групата щяла да планира конкретните действия срещу главния прокурор, фабрикуването на манипулативни статии, както и последващата им употреба под формата на сигнали, с които Висшия съдебен съвет да бъде затрупан, след евентуалното приемане на поправките в НПК, свързани с разследването на главния прокурор, които адвокатски кантори, свързани с Бобокови, Цветан Василев и Иво Прокопиев, прокарват през служебния правосъден министър Крум Зарков. Като автори и податели на сигналите щели да се ползват млади адвокати или журналисти от страната, които за момента не са известни на широката аудитория.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК