РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Протеже на президентския Иво Христов щурмува евровота като независим кандидат за Брюксел и сондира шансовете на лице от партията на Румен Радев

Политика

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Протеже на президентския Иво Христов щурмува евровота като независим кандидат за Брюксел и сондира шансовете на лице от партията на Румен Радев

142882
на 13.04.2019
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Протеже на президентския Иво Христов щурмува евровота като независим кандидат за Брюксел и сондира шансовете на лице от партията на Румен Радев
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Сондажите за шансовете на бъдещата партия на президента Румен Радев продължават и на терена на изборите за Европейски парламент и чрез самостоятелни фигури. Една от тях е представящата се за експертка на КТ „Подкрепа“ Ваня Григорова, която се явява на евровота като независим кандидат.

препоръчано

Ваня Григорова, която отдавна обикаля телевизиите като синдикалистка, всъщност е протеже на шефа на кабинета на Радев – Иво Христов. Тя е част от създаденото от бившия журналист Сдружение „Солидарна България“, което се самоопределя като "дискусионна мрежа на граждани, изповядващи ценностите свобода, солидарност и справедливост".

Трите „С“ са основно кредо на европейската и българската социалдемокрация. Според заявката на сдружението „мрежата е място за свободен дебат и механизъм за координиране на действията на членовете ѝ“.

Техните действия преминават предимно под надслов „Да спрем прехода към дъното!“ из цялата страна, за последно - на 11 април в Пловдив. Натрапчивото внушение, че България е стигнала дъното, е постоянен мотив в речите на президента Радев, които се пишат от Иво Христов.

В платформата на „Солидарна България“ се казва, че „Дясната динамика в България е изчерпана. Обществото се нуждае от възстановяването на солидарните връзки, които превръщат масата от индивиди в обществен организъм. Натрапчивият PR не може да запълни вакуума от политики във всички сфери“.

В лозунгите, които „Солидарна България“ издига, има явно съвпадение на целите на българските „Зелени“, които обаче се самоопределят като десни и на евровота са част от дясната коалиция „Демократична България“.

„Големият ресурс на лявата политика в България е в отвяването на държавата от престъпността и корупцията, в налагането на закона, в борбата с картелизацията на икономиката, реформата на правосъдието, в хармонизирането на обществените контрасти. България трябва да заложи на своята изключителност (инвестиции в образованието, туризма, приоритет на биоземеделието), нежели да се включва с социалния дъмпинг. Екологичните императиви трябва да залегнат редом със социалните в програмата на социалдемократическата левица“, гласи възванието на „Солидарна България“.

Очевидно претенциозният текст е в стила на Иво Христов, поради което се е стигнало до очевидни глупости като тази, че ресурсът на лявата политика е и в борбата с реформата на правосъдието. И изобщо не става ясно как най-скъпите продукти в земеделието – биопродуктите, се съчетават със „социалните императиви“.

Ваня Григорова е на челна позиция сред авторите на едноименния сайт, списван от „Солидарна България“. Сред тях са не само Иво Христов, но и съпругата му Галя Горанова, която изчезна от журналистическия терен и в. „Сега“ още преди Иво Христов да започне да обгрижва проекта „Румен Радев“, а може би при зараждането му, чиито точен период още не е установен.

Запознати със сценариите около политическото бъдеще на президента, изграждано от паравоенните формирования на бивши високопоставени служители в армията и в Държавна сигурност, които формират бъдещата му партия, смятат, че абсолютно обреченото явяване на хубавата ромка Ваня Григорова като независим кандидат за евродепутат е просто сондаж за популярността на бъдещите лица на тази партия и PR акция за налагането им и фокусирането на общественото внимание върху тях.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 82
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК