РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Радев умишлено оставя депутатите до 11 май - незаконно и на тъмно през почивните дни опитват да спасят олигарсите със закриване на спецсъда

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Радев умишлено оставя депутатите до 11 май - незаконно и на тъмно през почивните дни опитват да спасят олигарсите със закриване на спецсъда

227189
на 06.05.2021
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Радев умишлено оставя депутатите до 11 май - незаконно и на тъмно през почивните дни опитват да спасят олигарсите със закриване на спецсъда
Автор:   ПИК

Незаконно, за нула време и отново през почивните дни в разрез с Конституцията новите депутати от уличните партии под юмрука на Румен Радев ще се опитат да спасят спонсорите си олигарси чрез закриване на специализирания съд и прокуратура.

препоръчано

Това стана ясно, след като Радев максимално дълго отложи закриването на 45-ото Народно събрание. Вместо да го закрие още в петък, както е правилник, той ще го остави да работи на 11-и май. 

По този начин им дава срок да успеят, макар и незаконно и в почивните дни, да приемат промяна на Закона за съдебната власт според проектопромените на ДеБъ на Христо Иванов. Както ПИК съобщи, те предвиждат закриване на Специализирания наказателен съвет, Апелативния специализиран съд и специализирана прокуратура. По този начин партиите от улицата ще се отблагодарят на спонсорите си олигарси, които финансираха протестите и предизборните им кампании. Припомняме, че самият Васил Божков призна за това още преди изборите, като каза, че лично той е организирал протестите. 

Новото ОФ в парламента е успяло да се сговори с Радев за отлагането на закриването на НС, тъй като самият той също има полза от унищожаване на спецсъдилищата, където се разследва неговия съветник Пламен Узунов за търговия с влияние в президентството с услуги на братя Бобокови, в което е замесен и самият Радев покрай уреждане на удобни за бизнесмените посланици. Ако спецсъдилищата се закрият, хората на държавния глава,а и самият той, ще се окажат напълно сухи след чутовната афера. 

Полза от това имат и от БСП, които са се съгласили с Радев да подкрепят схемата на новото му ОФ в парламента. Причината е, че гуруто на Корнелия Нинова Румен Овчаров също е клиент на спецсъда и бе осъден на три години и половина на първа инстанция. При закриване на спецсъда, той също ще се спаси като Радев и олигарсите, спонсориращи новото ОФ.

Планът пък предвижда в петък да се представи законопроекта за гласуване на първо четене в пленарна зала, а след това да се наруши конституцията и да не се чакат три дни до новото му входиране в правна комисия на второ четене. Така още през уикенда тя ще се събере да го приеме и да поиска извънредно заседание на парламента в понеделник, когато да мине второ четене и в пленарна зала. 

Цялата схема е напълно незаконна. Като се започне от там, че няма да чакат три дни за нови предложения между двете четения и се завърши до скандалните извънредни заседания в почивни дни, които ще минат с гласовете на новото ОФ. 

Всичко това 100% ще бъде отменено от Конституционния съд, тъй като е в груб разрез със законите. Метежниците обаче се уповават на това, че решенията на КС нямат обратен ефект. Тоест, няма да върнат спецправосъдието на изходна линия, а ще трябва някога бъдещият нов парламент, да реши това. През това време - двата месеца служебен кабинет, ще се задейства процедура по закриване на спецсъдилищата. Това автоматично спира делата и разследванията срещу Васил Божков, Бобокови, Румен Овчаров, Баневи, Миню Стайков, президентският съветник Узунов, групи за дрога, рекет, проституция, нелегални мигранти и прочие. 

В момента обаче няма никакъв начин да бъде препятствана схемата на Румен Радев и неговото ОФ. Причината е, че тя има подкрепа спонсорираните от олигарси партии, плюс БСП, които пък ще спасят Румен Овчаров. 

Преди минути, докато текат обсъжданията за новата ЦИК, Радев сам призна, че търси начин да удължи живота на 45-то Народно събрание. Формално, защото не можел да го разпусне в петък, защото новата ЦИК нямало как да се справи с избори на 4 юли. За 11-ти юли обаче можела да успее да изготви хронограмата. Истинските мотиви на Радев обаче са да ликвидират възможността спонсорите на ОФ да бъдат разследвани за източване на ДДС, укриване на данъци и куп други текстове от НК. 

Преди седмица стотици прокурори и следователи от цялата страна излязоха на протест срещу лобистките промени в полза на олигарсите, а от колегията им във ВСС сезираха ЕК и ЕП за политическия натиск над съдебната система.

Сподели:
Бомба x
ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богаството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богаството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос
ново
Днес: 160
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това