Вход
София
Времето в София 1 o C

РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Румен Радев тежко нарушил правилата на армията и на НАТО - прибрал хиляди левове от полети, без да минава задължителни прегледи

РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Румен Радев тежко нарушил правилата на армията и на НАТО - прибрал хиляди левове от полети, без да минава задължителни прегледи

на 09.12.2017
141595
77
РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Румен Радев тежко нарушил правилата на армията и на НАТО - прибрал хиляди левове от полети, без да минава задължителни прегледи
Автор: ПИК
09.12.2017
77
141595

Президентът Румен Радев и вече подопечната му Корнелия Нинова повтарят една и съща мантра за корупция. Лидерътна БСП обаче вече се увъртоли в страховити лъжи за приватизацията на "Техноимпекс", а се оказва, че и нейният любим президент никак не е чист като сълза, или поне така показван документи, с които агенция ПИК разполага.

При това не става въпрос за вече разкрития от ПИК скандал с назначаването на тогавашното му гадже, с днешна дата съпруга Десислава Радева, на два договора към ВВС, а за нещо доста по-сериозно.

Когато хвърли оставка и реши да се впусне в политиката, Румен Радев е прибрал от държавата сумата от 25174,60 лв. за летателни часове. Друг документ, с който редакцията ни разполага, ясно показва, че тогавашният началник на ВВС последно е минал задължителните авиомедицински изследвания за летателна годност на 08.02.2012 година. Затова е озадачаващо как след тази дата чак до 2016 г. е летял.

Само припомняме, че Радев напусна и е прибрал парите със заповед от тогавашния министър на отбраната Николай Ненчев на 16.08.2016 година. Това прави точно две години, в които тогавашният шеф на ВВС не се е подлагал на прегледи, а в същото време е изпълнявал полети, за които е взел и съответните суми. 

Да видим какво взима при напускането си Румен Радев от ВВС: 

На основание чл. 227, ал. 1 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Р. България  - 20 брутни месечни възнаграждения по 3572,88 лв. в общ размер на 71457,60 лв. 

На основание чл. 199 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Р. България парично обезщетение за неизползван годишен отпуск : 

- за 2004 г. - 32 работни дни - в размер на 5444,39 лв. 

- за 2005 г. - 51 работни дни - в размер на 8676,99 

- за 2006 г. - 53 работни дни - в размер на 9017 

Списъкът е дълъг, а сумите са достойни за една европейска държава. 

Интересно обаче колко взима Румен Радев за летателните часове , без да е преминавал задължителните авиациомедицинските прегледи. За един летателен полет 1493 лв. плюс 55 % прави 2314,15 лв. Така през 2016 година сегашният президент и тогавашен шеф на ВВС прибира общата сума от 25174,60 лв. Тази сума е отделна от всички останали Обезщетения.

Българското законодателство ясно регламентира, че ако не е преминавал медицинските прегледи и изследвания в отдел "Авиационна медицина", то той не би трябвало да получава годност за летене, а всъщност Радев е извършвал полети. Така се нарушават законовите изисквания не само на България, но и на НАТО.

Остава въпросът кой си е затворил очите за това, защо и дали Румен Радев е имал право тогава да вземе тези пари?! Въпрос, на който едва ли ще получим отговор, тъй като президентът не даде обяснение и на това, как е назначил Десислава Радева на два договора във ВВС и дали не е в конфликт на интереси. 

Сподели:
Напиши коментар »
(77)
1
Ето това е скандал
2
ФАТМАКА СИ Е БАШ ДЕБИЛ! И НЕ БИЛ КАРАЛ САМОЛЕТ ВЪВ ФРАНЦИЯ, А САМО СЕ Е ВОЗИЛ В НЕГО ? ДА БЕШЕ СЕ КАЧИЛ В ЛУНАПАРК НА ВЪРТЕЛЕЖКИТЕ СЪС САМОЛЕТЧЕТАТА, ПАК СЪЩАТА РАБОТА! АМА ДА ПОИЗХАРЧИ МАЛКО НАРОДНА ПАРА, И ТРАВЕРСА ДЕСА ВОДИ КАТО МЕЧКА НА СИНДЖИР НАВСЯКЪДЕ!
3
Ако е вярна, трябва да върне парите- взети са напълно неправомерно.
4
Голямо разкритие, няма що.
5
За прокурор!!!!
6
Не е малко разкритие. Това е нарушение на овенния устав, взимане пари под масата.
7
И що така, бе Фърчило?
8
няма да отговори. този и жена му са абсолютни нахалници
9
Ееее ,ама и вие ! Ми ,взел ги е ,защото е могъл (досущ ,като Курнелка - и тя е прилапала "Трансимпекс" - защото е могла) ! Нали той е била шеф - решил е ,че е здрав и е полетял (на крилете на любовта с крантата Деси) на диванчето в кабинета ! Потрудил се е здраво (върху крантата) и (съвсем заслужено ,ако питате мен) си е платил (сам на себе си) за този тежък труд. Виждате ли ,колко е просто обяснението (за това "дребно" финансово "недоразумение") , а Вие (ПИК) вдигате пара ?!
10
РОШКО КА-ПУТА LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е-бан от руски тираджии преди 7 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
11
Скоро да сте получавали букет червени рози и препарата "интимохелп"?
12
То отвсякъде му личи, че е алчен далавераджия, като господарката си, тоя шапкар. Той дори е назначила любовницата та си във ВВС, като пиарка на две държавни заплати, дори и плющенето му е било без пари. Ако Гумен Грипен Рафалов не беше такъв мошеник, лъжливата и миризлива курабия Сланинова, никога нямаше да го посочи за прецедент..
13
Очаквамда прочета след малко...че в същност полетите са изпълнени от Деси... Пик....всики ден си оправям настроението с вас. Само по тая причина ви чета.
14
Разкритие, като преди раждането, пък един мормон си свива. .....
15
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
16
Тогава да попитам цензурно. Колко прилапа баце от търговията с незнамкаквоси.
17
ДА ЛАПАТЕ БАХУРА НА ПРЕЗИДЕНТА... MAЙKA ВИ Д'ИБA MPЪCHA В YCTEHЦATA MИHETЧИЙCKИ!!!
18
Вие не сте в ред, съвсем сте изтрещяли от закъсване щом сстигате да такова падение
19
Аре , троловете на Корнелия налазиха. Президентът ви е далавераджия бе, не е ли ясно?
20
Радев е срам за пагона
21
Уважаеми посетители на сайта „Работническо дело-ПИК“, вчера след обяд гледах коментарното студио на най добрата българска телевизия „ПИК-ТВ“. Навън от страната тази телевизия е известна като българската SNN. Тримата участници в предаването се интервюираха помежду си. Темата беше - пилотирал ли е президента Радев френския самолет „Рафал“ или се е правил на панаирджийска мечка и дали Радев е пилот или е пожарникар. Давам вяра на анализите които тримата коментатори направиха в ефир защото: Нeдялko Нeдялkoв е известен и уважаван генерал лейтенант от авиацията с над 19 000 часа във въздуха. Разбира от самолети изтребители. Пилотирал е МИГ-31, СУ-35, Ф-22 Раптор. Участвал е в бойни операции в Близкия и Далечния изток. Звездомира Мастурбаркова –генерал майор от авиацията с над 12 000 летателни часа. Разбира от бойни самолети. Има участия в Ирак, Ливан, Палестина и Сирия. Пилотирала е Ченду 10 J, Ф-18 и Грипен. Ива Николова – Ушалангова – безупречен военен пилот, бригаден генерал от авиацията, над 40 години стаж, 17 000 летателни часа. Започнала е от МИГ-15, минала е през МИГ-21, МИГ-29, МИГ – 31, МИГ-35, Ф-35 Лайтнинг и Рафал. Има участия в Чечня и Нагорни Карабах. И тримата са завършили Висшето военно училище в Долна Метрополия , а след това по две-три чужди военни академии с отличие. В момента продължавам да гледам предаването на запис. Накачулил съм се с мушамата и щракам дистанционното. Очаквам всички българи да повярват на тримата генерали от българската авиация, че президента Радев е пълнил кофпомпа от гьол във Франция , и не е управлявал самолет „Рафал“.
22
Той Президента когато е бил малък взел че се напикал КАК НЕ ГО Е СРАМ него и КОРНЕЛИЯ ???
23
Още от началото на 90-те Радев се е присламчил към силовата групировка СИК. Там началник му е бил бай Миле. Пращали са го да тараши пазарджиите в Илиенци. Откраднал е кола , запрашил с нея в Унгария и там е арестуван. Пренасял е "бело" по нареждане на Самоковеца. Правил е контрабанда с цигари в Турция и Македония. През 1994 г. лично е застрелял Стефан Деспотов. През 1997 г. е взривил приятелката на сегашния премиер - Цветелина Бориславова. По късно е пратил Мишо Бирата на оня свят, както и съпругата му. Намесен е в убийството на Тодор Чакъра, не е съвсем чист по отношение на Ваньо Танов. От 2009 г. до сега не е спрял да краде от асфалт, стиропор, обществени поръчки, концесии, прецапа "Булгартабак" заедно със Шиши, дърпаше от НДК, съсипа КТБ. Радев не е никакъв пилот, той е едно обикновено Парле ву франсе. Наскоро се прави на панаирджийска мечка, като танцува с картонена сабя в Сауади Араби.
24
АЛО 17 ти ТИ ЧЕРВЕН ДЕБИЛ ЛИ СИ Я СИ ПИЙ ЛЕКАРСТВОТО . ШИЗОФРЕНИК .
25
ФЪРЧИЛОТО КАТО МАЛЪК СЕ НАПИКАВАЛ, А СЕГА КАТО ВОЕНЕН ПЕНСИОНЕР НАПРАВО СЕ НАСИРА!
26
Фрапиращо поведение на фърчилото. На 32 юни 2018 година Радев качил Деса на Грипона и отлетели до шатрата на Винету. Там се събрали, яли, пили и се веселили. Грипона изчукал Деска и се отрязал като казак с огнена вода, с която вожда Винету ги почерпил. Трябвало да се връща в поделенито за вечерна проверка и се наложило Деса да пилотира, А Винету хвърлил Грипона отзад като второ качество пилот щото той бил пиян като талпа... и така се прибрали. Проверката била минала, един негов френд се обадил вместо него, ТУК, и така случаят бил потулен. На другия ден фърчилото получил 78 хилки в зелено заради опасния полет до планините Макчу Пикчу, където рискувал живота си за да изпуши лулата на мира с вожда Винету. ПРЕСТЪПНИК СЕ ОКАЗА ТОЯ НАШ ПРЕЗИДЕНТ. ВЕДНАГА В ЦЕНТРАЛНИЯ! АЗ КАЗАХ, ХАУ!
27
Разследвайте Радев за данните в Пик
28
ПИКлювци кое е нецензурно че ме триете По вашата логика СЕМ отдавна да ви е закрила понеже вие сте най отвратителните нямащи нищо общо с обективната журналистика а си давате задните части на тези които ви плащат да плюете и храчите Не ви ли е срам че се наричате журналисти Нарочно ви пиша с малка буква защото не сте достойни за уважение
29
Друг не е минавал прегледи. Константин Попов депутатина и шеф на комисията по отбрана. Той е мамил и прибирал парички
30
Направо газ пикаят, когато се разкрие някоя истина за Биволицата или пРезидентчето и! То бива измекярство, ама цял бивол за мезе не бива! Да ми се връткат, че били социални, ама крадци . Не наядоха се тези изроди!
31
отново с чалга новина.
32
ИииМммПииИииЙййЧччМммЪъъНннТтт!!!!!!!!!
33
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
34
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
35
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
36
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
37
е друго ! Колко пари за същото време е прибрал Дидялко за журналиктическа дейнжст и колко Радев като боен пилот ? Ако .въпроса ми е гаден за Дидялко и хрантутниците му, ко изтрийте !
38
Изкарахте премиите на шеши за оплюване на президента.Наздраве и чнг!
39
JALKO 4E SAM SE RODIL V TAKAVA DARJAVA KADETO SE 4ETE SAMO VENETU
40
Абе, ПИК-овци, в нашата държава склададжийката деса може да взима две заплати за ПИАР-ка и това не се санкционира по никакъв начин, вие сте се тюхнали, че мъжът й прибира хонорари за летене, без да спазва правилата. Той поне е професионален летец. Ама тук главният въпрос е, че тия хора, каквото и да правят, винаги остават ненаказани. В момента вероятно, ако четат и вашата публикация, и нашите коментари, пак се подхилкват под мустак, че някакви си прошляци като нас тръгнали да се възмущават от техните височайши недосегаеми деяния. Я, обаче някой обикновен човек да сбърка и в най-малкото нещо, ще му разкатаят фамилията от глоби, съдилища и проверки. Нали е ясно, че сме държава, в която всички сме равни. Ама някои, съвсем случайно си мислят, че са по-равни. Горките, изобщо не знаят какво ги очаква. Ще прокълнат един ден всички- те си отровни хонорари и привилегии. /Заб. Ако мислите, че ги заплашвам, не е вярно, просто им правя услуга - приканвам ги да се сапикясат овреме. Просто съм силно вярващ в Бога човек./
41
Говорим за журналистика, обективна, открита, работеща по реални проблеми. Тук чета такива измислици, че се питам, колко пари получава от Бога от Б, за да се плюе по президента и жена му? Най-важното е, че Радев не е крал и участвал в далавери с производство на цигари, крадени коли, амфети, в силови групировки и не е пребиеал длъжници с бухалка. Не е завземал за една нощ СИ Банк,не е изнасял милиарди в офшорки, не е прибирал пари от Големив и Стеден бизнес за да работят спокойно. Кое дразни този сайт, че човека не се връзва на гадориите които умишлено се пишат за да го злепоставят. И колко пари получава шефа, за да се плюе толкова примитивно и лошо списвано? И дават ли си сметка тези трима журналисти които изсмукват от пръстите си разни истории, че не увреждат авторитета на Радев, а има обратнив ефект. Отвръщението към този сайт се засилва и от това губи.
42
Истинският генерал... Не е като Тиквения.... Жив и здрав! Прав и корав! Мъдялку,не закачай моя президент,че ще го ду.аш
43
Мъдялко,направи проучване кой е.а Тиквуня.... Кой кмет??? Симитлийския ли? Или Гено Магарето от Гурмазово
44
Аз пък,когато не разбирам някои неща,не ги и коментирам.С какво повече един депутат е заслужил парите,които си докарва с това,че е в Говорилнята.
45
Парите са взети за ИЗПЪЛНЕНИ полети.Прегледите са задължение на други,да са ги направили.А за премиерска длъжност също трябва да се ходи на лекар,вкл.психолог,защото летъцът отговаря за своя живот,а другия може да съсипе живота на маса народ.
46
истината вероятно може да се докаже в съда, но любопитството ми би било задоволено да се предоставят достоверни факти за сравнение между радев примерно и генерал попов, кога е издържал авиолекарска комисия попов, готов ли е да се положи на преглед за да се докаже или отхвърли сърдечна интервенция и то в чужбина за да се избегне АЛК, през този период когато на практика е нямал годност получавал ли е летателни възнаграждения, как те са се отразили умножени при получаване заплатите на куп при напускането на поста началник на отбраната, бил ли е попов едновременно пенсионер и началник на отбраната и доколко това е морално в сравнение с радев, който със сигурност бе един от малкото действащи български генерали, които не бяха използвали опцията и за пенсия и т.н. Хубаво би било господин Антон Тодоров да отговори за всички тези неща и ние да си направим преценката за себе си а не да ни се внушават тези непочиващи на реални факти
47
"Автор Пик"време е да си пиеш хапчето, а утре имаш час на лекар,че ще се пукнеш от злоба
48
пик с нова простотия сем защо не се самосезира
49
Госпожо или господине, Вашият любим Радев и неговата нова жена, която му е разсипала семейството и сега се прави на първа дама, може би не са най-лошите хора в България, може би са добри в своята си професия и на своето си място. Но те не стават нито за президент, нито за първа дама. За това говорим -че са хора, които нямат мярка, да преценят къде им е мястото и че там, където са -- не им е мястото. Прав/а сте, че не трябва да ги хулим, по-скоро са за съжаление. Толкова са смешни в отчаяните си напъни да бъдат нещо повече от това, което са, да си въобразяват, че са първи в нещо, за което не стават и че животът на всички българи зависи от тях. Наистина е отчайващо. Не жалки, повече от жалки са. Колкото повече се напъват, толкова са по-жалки. Аз, ако съм в тяхното положение, ще умра от срам, ще се чудя къде да се скрия, а те все повече си вярват, че стават и пъчат празните си глави, пардон първите си глави. Още малко ще се пръснат от самообожание. Наистина жалка картинка.
50
долен сайт
51
Забравихте и равностойността на две книжки за униформени дрехи, обувки и т.н.
52
Пишете как се изхранват хората с 300 лева пенсия. Как хе отглеждат деца с 800 левазаплата. как се плащат сметки за ток, парно, вода, телефон... Продажна работа.
53
Радев, осъди този клеветнически сайт за уронване престижа на президентската институция и за обиди и клевети насочени лично срещу вас и съпругата ви.
54
Халал да са му парите.Ама да те изберат за президент на България и да обикаляш Европа като руски посланик е не допустимо!
55
Абе,гламъри,я си ..... майката! Коментирайте тиквата в белград и четете "афера"!
56
дебилните олигофрени от бсп го лапаха с киф рязания сарайски шпек а не остана бахур в държавата който лидерката им курни дъртата селска крадлива пачавра да не е лапала като най-голямата и мечта е да налапа големия суджук на бойко
57
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
58
Селския крадлив каруцар тъпия фатмак Грипена е най-големият дебил и олигофрен в държавата, кото по-голям дебил е може би странното същество с визия на дърт травестит за което беше омъжен от бсп
59
Ген. Радев е ВЕЛИК.Пилотира най-опасните машини, като единствен прави "Кобрата на Пугачов".ТИКВАТА Е ФАТМАК, КОЙТО МОЖЕ САМО ДА ДЪРПА МАРКУЧА, ДА ЛАПА СУДЖУКА, И ДА ГАСИ ПОЖАРИ С ПЛАЩ. :-)
60
пРезидентът радев и лъжкинята нинова,нямат морала,честта и достойнството да говорят за корупция,защото те самите са корумпирани до уши!
61
От всичко установено с документи за лъжите ,кражбите и лицемерието на Нинова и Радев е ясно ,че те двамата страдат от самолюбие.Не казвам слабоумие. И тук ще цитирам преп. Никита Стифат ,които казва-''Самолюбието е маика на пагубните страсти''.Нинова и Радев ,както и всички комунисти-созциалисти са хора без морал ,без мярка за срам и свян. Тяхната самовлюбеност и чувство за непогрешимост и самонадеяност кристализира в наглост .А ето какво казва за това Св. Игнатии Брянчанинов- ''Самонадеяността и самомнението винаги са съединени с тънко често незабележимо презрение към ближните''. Нали разбирате сега защо Радева и Нинова и подобните им обявяват воина на българския народ,наричат го народ състоящ се от 80 процента дебили. Нека запомним това. И нека мислим на изборите ,когато трябва да пуснем бюлетината. НО НИКОГА БЮЛЕТИНА ЗА бБСП ,ДПС И РАДЕВ.
62
Браво ПИК!Този фърчилко е решил ,че тук е село без кучета и си разиграва коня....Гонете го дупка...
63
Браво ПИК!Този фърчилко е решил ,че тук е село без кучета и си разиграва коня....Гонете го дупка...
64
Пик, да сте чели случайно "Бай Ганьо журналист"? Много прилики имате.
65
ПИК ,вие сте велики.Продължаваите да казвате истината на бедните и страдащи българи.Нека и незрящите разлберат що за хора са Нинова ,Радев , ИвоХристовците , Елена Иончева и цялата червена мафия ,ограбила българския народ. Желая ви здраве и успехи в разкриване на истината и борбата за справедливост. Прави ви чест. Добре че ви ИМА.
66
Аз пък ви задавам въпроса: Дали селския простак Радев е виновен или нравствените изроди, които го избраха?
67
Великият президент Радев е избран от 2.5 милиона "нравствени изроди" които да го набият на майка ти, жена ти, сестра ти и цялата ти женска рода в устите минemчийckиme, в 3aднициme cмрaдливи и у всяка дупка дето имат, теб да те споходи същата радост, знае се в цял сват, че обичаш парчето повече и от РОШКО
68
Помислете малко и кажете с ръка на сърцето -- в коя страна комунистите не са крадци , лъжци и варвари за собствения си народ ? Няма такава страна -- там където е пуснала корен тази болшевишка зараза , държавите моментално тръгват назад и стигат до мизерно съществуване, независимо от природните си богатства !
69
духай ветре духай , колкото ми духаш по хубаво ми става
70
А бе хора, прочетете чл.110 от Кодекса на труда, да видите, защо може да се направи това, ако е била по трудовото законодателство и цивилин гражданин на страната ни!
71
НЕМА ЛАБАВО ХИ...ХИ...ХИ... ДРУГАРКИ И ДРУГАРЕ,НЕ ОЧЕРНЯЙТЕ ДОБРОТО ИМЕ НА ЛЯВОТО МЪДЕ НА НАШИЯ ВЕЛИК КРЕМЪЛСКИ ВОЖД ЖУЖИ.РУМИ ФЪРФЪРЪТКАТА ЕДВАМ ГО НАВИХА ЗА ПРЕЦЕДЕНТ,НО ТОЙ ВЕДНАГА СЕ СЪГЛАСИ.РУМИ ФЪРФЪРЪТКАТА Е В ИЗЦЯЛО ЖЕНСКО ОБКРЪЖЕНИЕ И СЕ БОРИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕТО СИ КАТО СВИНЯ С ТИКВА.КАДРИТЕ НА БКП СА ИЗПИТАНИ ОТ ДРУГАРЯ МАКАРОВ И БРОНЕБОЙНИ ПАТРОНИ ЗА ТЯХ НЯМА ОТКРИТИ,НЯМА ОТКРИТИ...КПСС БКП ВЕЧНА СЛУЖБА,СЛУЖБА ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ - ТУРУСКО РОБСТВО!!!... НЕМА ЛАБАВО ХИ...ХИ...ХИ...
72
ПИК, ама вие не знаете ли? Не ви ли е казал Антон Тодоров, че Румен Радев е хвърлял бомби по време на полетите си и е избил 100 души, ама Нинова го е прикрила.... Еееее, как сте изостанали!!!!!
73
Попов взел 44 000 лева НЕправомерно,а ПИК защо НЕ пишете за него
74
Знам само, че законът за бумерангът важи с пълна сила. Който лъже в тази статия , той ще му се върне рано или късно.пазете
75
Знам само, че законът за бумерангът важи с пълна сила. Който лъже в тази статия , той ще му се върне рано или късно.пазете
76
Браво ПИК, нека хората научат какъв алчен президент са избрали......той не е моят президент, имах интуиция, че този човек е лаком!!!
77
Как си поемате въздух,като сте се потопили до ушите в злобата си? Малииииии. Явно затова сте посиняли толкова. Горките..
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че президентът Радев е поел определен ангажимент към изтребителя "Грипен" и сега лобира за него?
Общо гласували: 8987
архив

Три от четирите гласа в главата ми искат да спят. Четвъртият ни държи будни, чудейки се имат ли пингвините колене?

няма нови новини
Днес: 182
hot
най-четени новини в момента
сега
3555
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Министър Караниколов с гореща информация - няма да дават "златни визи" срещу бързи инвестиции (ОБНОВЕНА)
x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за сряда - ето с какво ще се сблъскат зодиите
x