Вход
София
Времето в София 25 o C

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Страшна драма за Нинова и БСП - Янаки Стоилов заряза лидерката заради врътките с Гуцанов и Клисарова, Пилето и Дидо Дънката фронтмени на червените в морската столица

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Страшна драма за Нинова и БСП - Янаки Стоилов заряза лидерката заради врътките с Гуцанов и Клисарова, Пилето и Дидо Дънката фронтмени на червените в морската столица

на 16.09.2019
224110
34
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Страшна драма за Нинова и БСП - Янаки Стоилов заряза лидерката заради врътките с Гуцанов и Клисарова, Пилето и Дидо Дънката фронтмени на червените в морската столица
Автор: ПИК
16.09.2019
34
224110

Доскорошният привърженик на лидерката на БСП Янаки Стоилов заряза Корнелия Нинова и се присъедини към групата от над 50 знакови лица на партията, които вчера въстанаха заради грубо нарушаване на устава и силово налагане на кандидатурата за кмет на Варна на бившата образователна министърка в правителството "Орешарски" - Анелия Клисарова. Както и заради подмяната на гласуваната от социалистите в морската столица листа с кандидати за общински съветници начело с Борислав Гуцанов, който бе отстранен от челната позиция.

Това научи ПИК след вчерашното инфарктно заседание на Националния съвет на БСП, което трябваше да утвърди кандидатите за кметове и общински съветници по места.

Преди месеци Янаки Стоилов беше един от най-яростните противници на начина, по който Корнелия Нинова ръководи БСП. Пролетта обаче тя си спечели подкрепата му, като го сложи на избираема позиция в червената евролиста, но на поредния инфарктен пленум на Националния съвет тя бе разместена от членовете му с тайно гласуване, Стоилов отиде на много задна позиция и се отказа от надпреварата за евровота. Не се знае какво му е обещавала след това Нинова, но на измисления от нея конгрес, на който тя не оттегли подадената си оставка като лидер, Стоилов стоеше плътно зад нея и дори ръководи едно от пародийните му заседания. 

Вчера обаче дългогодишният бивш депутат на столетницата и юрист с авторитет не е издържал на позорните врътки на Нинова и екзекутора ѝ Кирил Добрев и категорично преминал в лагера на противниците ѝ, като подписал искането за свикване на ново заседание на Националния съвет заради подмяната на решенията на местната организация във Варна. Под него снощи се бяха подписали 40 души от напусналите над пленума над 50 висши членове на столетницата.

Скандалът с подмяната във Варна е на път да взриви столетницата заради силовото налагане на негласувано от социалистите в морската столица решение бившата образователна министърка Анелия Клисарова да бъде кандидатирана за кмет на града. 

Самата Клисарова си направила отвод във Варна, като заявила, че на миналите местни избори тя се е провалила като кандидат-кмет там, класирала се е едва четвърта и моли сега да не я номинират. Местните червени обсъждали варианта да издигнат лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов, който се снимаше до Корнелия Нинова по време на някакви миналогодишни камерни протести. Всички в Националния съвет обаче били против този човек да бъде обвързван с БСП и настояли варненци да обмислят кандидатурата си за градоначалник на нова конференция.

В това време от ръководството на БСП се обадили на Клисарова и взели съгласието й да я кандидатират по телефона. След което Кирил Добрев започнал да чете някакви безкрайни точки, които променяле решението на варненската конференция и подменяли гласуваната на нея листа. Начело на тази листа бил Борислав Гуцанов.

Знакови лица на БСП, сред които Георги Пирински, Атанас Мерджанов, Георги Гергов, Михаил Миков, Георги Божинов, Ангел Найденов, Валери Жаблянов, Ани Пиринска и много други наскачали да бранят устава и накрая напуснали заседанието на Националния съвет. А останалите двайсетина души гласували натрапените решения на кликата на Нинова, която социалистите нарещоха "хунта" пред ПИК. Единственият, който се сучел като мокра връв и бранел погазването на устава от страна на Нинова и Добрев, бил Румен Овчаров. 

Обясненията на Кирил Добрев, че Гуцанов е "със свалено доверие" взривяват още повече червените. "Какви са тия простотии, в устава ни няма такава формулировка. Тази глупост я измислиха, за да отстранят Гуцанов през лятото, но тя е противоуставна и тия тъпаци само не ги биха във Варна", припомнят социалисти летните драми около опитите на Нинова да отстрани варненския лидер ан БСП.

Малко по-късно социалистите буквално изпаднали в шок, когато разбрали какви са окончателните решения на кликата на Нинова. Тя възложила на скандалния бивш полицай и приближен на бизнесменът с печална слава Даниел Славов (Дидо Дънката) - Иван Иванов-Пилето да внесе подменената от тях листа за регистрация. Варненските червени си спомнят, че преди да акостира в БСП Пилето е бил от "Атака" и от "Екогласност". Назад в годините пък Дънката беше свързан със СДС по време на мандата на Иван Костов. За Пилето си спомнят още, че е бил изключен от Военноморското училище за негодност.

В БСП твърдят, че Пилето е личен депутат на Дънката от столетницата. Самият той почти всеки ден може да бъде видян в компанията на варненския бизнесмен в неговия комплекс "Ламер". Според социалистите тази компания е платила сериозни пари на "Позитано" 20, за да прокара хората си за общински съветници.

Сега в столетницата твърдят, че Пилето и Дънката работят срещу БСП и затова са "предали и продали" Варна. В същото време във Фейсбук от снощи се надига мощна вълна на млади социалисти, които искат оставката на Корнелия Нинова.

Въпреки че лидерката вчера се тръшнала, че няма да подаде оставка каквото и да правят противниците й и каквито и да са резултатите от местните избори, Варна може да се окаже нейната Сталинградска битка за Хитлер, откъдето да започне края на терора й върху БСП.

Сравнението не е случайно, защото вчера понятието "Фашизъм" за дейдствията на Нинова и Добрев прозвучало на няколко пъти в залата, където се провежда пленума.

Социалистите били направо поразени от обясненията на лидерката си, че техните спорове и кавги са заради това, че противниците й и тя имат "различни цели". Ораторите на форума веднага обяснили, че нейните цели е да нагласи на топли местенца на общинската ясла свои хора, които на предстоящите вътрешнопартийни избори за нов лидер догодина да гласуват за нея.

На отпора за приемането на противоуставни решени, който знаковите лица на БСП давали по време на заседанието, Нинова решила да ги затапи, като им припомни, че през 2015 г. Националният съвет е определил по същия начин кандидатите във Видин и Пазарджик.

"Това нейните куки са й го извадили от стенограмите, но тя не познава партията. Тогава тамошните организации бяха с "особен статут", при който нямат ръководства и тези решения се вземат от Организационен съвет, но откъде Нинова и куките й да знаят такива какъв е партийния живот", възмущават се социалисти.

Михаил Миков, който не бил на заседанието в този момент, също се възмутил и дошъл да се присъедини към подписката в знак на протест за лъжата на Нинова.

За сметка на това "хунтата" на "Позитано" 20 измислила ново положение, което не съществува в партийния устав - "замразено членство". И сега много от бившите червени кметове обявили, че си "замразяват членството" като канидати за кметове. Но получават подкрепата на БСП.

"Ние да не сме някакво гражданско сдружение, че да влизаме и да излизаме от партията. Или си член на БСП, или не си. Кого мислят, че ще излъжат с тия врътки за уж независими кандидат-кметове, които вече са били кметове от БСП, а пък сега станали независими, но БСП ги подкрепа. Това са глупотевините на Нинова", коментират социалисти.

Въпреки това абсолютно противоуставните решения били подкрепени от самата Нинова, Кирил Добрев, Деница Златева, Кристия Вигенин, Александър Симов, Румен Овчаров, Бриго Аспарухов, Атанас Зафиров и още няколко души, обявени от ръководството като 70.

"Вече е ясно, че Нинова повтаря историята отпреди 100 години, за която Георги Кирков е казал, че техните противници се борят за марката (тогава БРСДП), защото без нея те са никои в обществения и политическия живот. Ей това е битката и "различната цел" на Нинова", коментираха социалисти пред ПИК.

Сподели:
Напиши коментар »
(34)
1
Чета за някякви млади социалисти....абе има ли такива. И ако има знаят ли какво е социализъм или те го броят за клиентализъм. Това са заблудени дребни душици.
2
Ох колко я обичам селянката с кобилата . Знам че по голям екзекутор от нея на БСП няма. Кур..нела. да си жива и здрава. Разгони фамилията на тази кочина Б.С.П
3
МАЯ МАНОЛОВА ИЗЛЪГА И ОГРАБИ СПЕСТЕНИТЕ ОТ ХИЛЯДИ ИНЖЕНЕРИ И УЧИТЕЛИ ДОЛАРИ - РАБОТИЛИ В ТЕХНОИМПЕКС И ПОЛУЧИЛИ ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ЗА ТРУДА СИ , ТА НЯМА ДА ИЗЛЪЖЕ И ОГРАБИ ГЛУПАВИТЕ СОЦИАЛИСТИ - КОМУНИСТИ ОКОЛО НЕЯ.
4
Крайно време е Нинова да си ходи. Тя и лилипутчетата около нея- А Румен Овч- я крепи, защото малката му дъщеря работи на Позитано. И той отдавна прекали- кариерист и нагаждач.И онзи некадърник Кирето Добрев. ВЪН! ВЪН! ВЪН !!!
5
Корни, Корни пиленце на Радко, ще се върнеш ти при нас, да ни пееш сладко, сладко
6
Стига с тази крадлива партия, ве ей! Как да ви възпитаваме децата, като те копират всичко от управляващите! Нагли, алчни, безмилостни, прости... Това е поколението, което няма да ви плаща пенсиите. Защото няма какво да правят тук. Вие си ги възпитават такива!
7
Е Ѝ ко стана,Ездачката остана със ТУМОРА Ален Делон (Кирчо Трафиканта от Неврокоп) ако баща му стане Ще умре още един път.можеше да пие но пък беше що-годе по-честен от този Дръвник-ТУМОР.......????
8
ПАК СЕ НААКА МАРШ В БАНКЯ НА ЧИНИЯТА ИМА МИКРОФОНИ ЦВЕТАНОВ СЪМ С МОБИЛНТА ГРУПА ЕЙ ГОЛЕМИ ГЮБРЕТА СТЕ
9
Вече мина обед ,а нищо не се чува да е станало.16.09.2019 г бе обявен за ден в който ще се съберат хиляди и ще изметат статуквото.
10
Ние всички в герб обичаме да лижем задника на Америка но сме арогантни крадливи и нямаме никакъв мозък в главите си.
11
Само да попитам, защо Костинбродската пиростия, ще замени заплати от 8000лв. с три пъти по малка, и куп държавни привилегии, като на активен борец, ако не се кани да краде, какво друго! Да не би и нея да я изнудва с някакви снимки, от тъмното и минало, като годеницата на кандидата от Да България. Защото до последно казваше и се кълнеше, че няма да се кандидатира, и че проблемите на хората, са новото и амплоа, както и борбата с монополите, и хоп в дълбокото в услуга на червените олигарси и червената мафия и на същите тия монополи, а хората кучета ги яли. Също да попитам, какви постове е избрала за мъжа си, както и за мафиотите братя Галеви и контрабандиста Фози. Защо не ги е поканила в инициативния си комитет тях, и Мишо Шамара, с когото митингуваше за да даде шанс на Олегарски. Какви постове е предвидела за Пеевски, когото посочи за шеф на ДАНС, и за Дудука с когото организираха Костинбродския преврат. И не на последно място питам сестра Галевца, Какъв пост е подготвила, за търговеца на наркотици сводника мангал рапъра Ванко - 1, за когото измисли специален закон, с който го освободи предсрочно от затвора. За чалгарката Анелия, Криско, за човека на Иванчева хваната с подкуп, Вапцаров, както и за червените олигарси бр. Динев няма да питам. Няма да питам и за за легиона от олигарси и мафиоти с които си е имала работа, защото няма да ми стигне един живот. Ето това ви предлага червената латерна, управлението с марката на братя Галеви. Затова не вярвам, че ние софиянци ще изберем една проскубана червена коткудякаща кокошка, пред един трудолюбив и доказал се кмет. Кон за кокошка, няма как да стане...
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
Комунистите като Волгин , Великова , Янкулова , Железова сами направиха тая УДУРМА със сигнала , за да предизвикат МЕТЕЖ - но не успяха ....!СЕГА да видим другото им ИЗПЪЛНЕНИЕ ...сигурно БОМБИ по манастирите ....БСП - БКП са ощИ ЖИВИ И ПЪЛЗЯТ към ПРЕВРАТА ....но няма да им се получи НОМЕРА !
14
ПАТКАТА(Караянчева) си счупи крилото-- коментар на Бабикян в държавата с най сурова цензура.
15
Проверката която тече МОЖЕ ДА БЪДЕ НАСОЧЕНА и за УМИШЛЕН САБОТАЖ , ДИВЕРСИЯ ИЗМЯНА , за да се предизвика РАЗМИРИЦИ И ГРАЖДАНСКА ВОЙНА !РАДЕВ ДА МУ МИСЛИ ТОГАВА , КАКВИ ГИ ПЛЕЩИ ДНЕС ПРЕД ДЕЦАТА ...!
16
Ей, ПИК-льови дупедавци Педялкови и дупудавки баба Ива, Мастурбиращова, Данка напърдянка, ко ша прайте сега като Б. Винетуф Ви врътна кранчето, А? На Лъвов мост при арабите да Ви онождат за жълти стотинки анално и орално!
17
Ха, ха, ха, на Нинова и е през онази работа,тя здраво е подхванали всички досегашни партийни храненичето, лапащи откакто се помнят, без да са свършили работа и за една стотинка, затова е този рев и сълзи от наританите!
18
НАПЪЛНИ СЕ СТОЛИЦАТА С ЦЪРВУЛИ КУРНИ И ТЯ КАТО ГРИПЕНА ЛАМТИ ЗА ПОСТ В ДЪРЖАВАТА . ЗАБРАВИ КАТО ДОЙДЕ ОТ СЕЛО В СУХАТА РЕКА В ГАРСОНИЕРКАТА. ПРОСТ БЪЛГАРСКИ ОВЧАРСКИ НАРОДЕ ДОКОГАААА.ЩЕ ТЪРПИТЕ ЧЕРВЕНИЯТ БАШИБОЗУК . ДА ПОПИТАМ.
19
Янакиииии...когато те сложи в листата за евродепутати...беше добра ...нали ? Янакииии само ти ли не знаеш. че Нинова изпълнява " ПЛАНА КОСТОВ " за закриване на БСП ?....Нинова се страхува само от едно - ДА НЕ И ОТНЕМЕ америк. посолство ВИЗАТА й за САЩ ...защото тя се гласи да си кара старините в САЩ ...при Рафаело....и парите са й в банка на РОКФЕЛЕР / където работи сина й Рафаело ! НИНОВА сънува кошмари - ако й анулират визата ….ВМЕСТО да си ДЖАПА на плажа в " МАЛИБУ...КАЛИФОРНИЯ...САЩ ….ще трябва да джапа в БАРАТА на с. Крушовица ...Врачанско
20
Не съм се изсукАл кат мокра връф, щот има още за крадене
21
Тоя Пилето-Стария чинар май работи в община Варна.Често го виждали там
22
криминални елементи ,Пилето и Дънката които ще съживяват болшевишката черна каса!
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
Ясно е, че към разделителните линии : 1° стари с/у млади; 2° за и против спазване на Устава на БСП , следва да се добави и още една съществена причина за разрив : за и против ЕС/НАТО, която упорито се премълчава (за да се запази твърдия електорат и се угоди на КРЕМЪЛ) !
25
отговор на коментар
Тази забавна хумореска говори най-малко за две истини : 1° Янаки е предвидил изгонването на Нинова от председателското й място и бърза да "се устрои" сред бъдещите победители ; 2° като доказан политически хамелеон и приватизатор, Нинова няма алтернатива в друга партия, и следва да мисли за старините си (на по-привлекателно място от село Крушовица) !
26
Баце ви, откри Завод за 5(пет) души.
27
ПИК, хубава статия, веднага да намразиш и едните идругите, ама за съжаление я четем само аз, вие и още една шепа полу и пълни ид-и-о-ти. Язък за барута.
28
Варна е портата към света тук Нинова не преде ГЕРБ и гражданите на Варна са с европейско мислене Клисарова редом с Орешарски е невъзможна кандидатура. А Костадинов /копейкин/ въобще няма смисъл да се коментира
29
https://www.dobrichonline.com/novini/54468/mestna-koalitsiya-izdigna-atanas-atanasov-za-kandidat-kmet-na-balchik
30
БКП/БСП Е СОБСТВЕНИК ,ЧРЕЗ ПОСТАВЕНИ ЛИЦА НА ВСИЧКИ БАНКИ В РБ,ТЯ Е НАЙ БОГАТАТА БАНДА В ЕВРОПА СЛЕД СЪВЕТСКАТА.
31
Пачаврата няма цвят, корни е като джендър - цветовете на дъгата! Дайте и пари и и гледайте сеира! В Русия отдавна я разбраха и за нея няма път към Путин! Двете с Мая Костинбродска са еманация на ПАЧАВРИТЕ!
32
Е , това вече е новина-Диди Дънката - завършил Морско училище Варна , заедно с др . Гуцанов - водач на запасното офицерство от моряци начело на БСП Варна.Защо е чудно?Що му викат Дънката?С две думи :известен контрабандист.Компромитирана личност, далавераджия преди ....Той вълка нрава не си мени.Застрои и предизвика свлачище в кв Аспарухово на пясъка на плажа.И той начело...- ТЕ не КРАДЪТ?Те са чиста и неопетнена Групировка!Явно няма кой да плаща масрафа на изборите , ама после ?
33
Като гледам, Корнелия Нинова свали варненския феодал Борислав Гуцанов и кримките в тази долнопробна партия й скочиха. Изненада е, че Ваня Добрева подкрепя наглата кандидатура на Костадин Костадинов. Все пак Анелия Клисарова е лекар, май е била и ректор на Медицинския, докато Костадин Костадинов е нагъл прост селянин. Родителите му се преселват във Варна от едно добричко село и селото си е в него до ден днешен. Отворете нета и се вгледайте в заплашителния поглед на простоватия политик - кого иска да уплаши ? Странно е и СерГЕЙ Станишев да подкрепя Костадин Костадинов. Той май никога няма да й прости на Нинова, че България не даде път на разврата и не подписа Истанбулската конвенция.
34
Докато нинова е председател на позитано Борисов ще е премиер и масово кметовете в България ще са от ГЕРБ! Три пъти ура за нинова :)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 10699
архив

Две борчета се срещат и едното пита другото:
- Защо си с две жалейки?
А вторият отговаря:
- Вчера баба ми почина, а днес брат ми каза, че и неговата също починала!

няма нови новини
Днес: 212
hot
най-четени новини в момента
сега
2676
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Шефът на автоклъстъра разкри шансовете на България да стане партньор на "Фолксваген" след кризата в Сирия (ОБНОВЕНА)
x
ЖИВОТ ОТВЪД: В египетски саркофаг намериха карта за задгробния свят
x