РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Тайната връзка Стефан Янев - Ралица Симеонова. Мините, заложени във военно министерство

АВТОРСКИ НОВИНИ

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Тайната връзка Стефан Янев - Ралица Симеонова. Мините, заложени във военно министерство

209142
на 10.03.2022
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Тайната връзка Стефан Янев - Ралица Симеонова. Мините, заложени във военно министерство
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Бившият министър на отбраната Стефан Янев остави същински Авгиеви отбори от шуро-зетьо-баджанащина във ведомството си. 

препоръчано

Единствената порочна връзка в конфликт на интереси, която се разтури там, след като парламентът гласува освобождаването на Янев от министерския пост, е напусналата почти едновременно с него и назначена преди това от самия Янев зам.-министърка на отбраната Ралица Симеонова.

Пикантното в случая е, че Симеонова сподири Янев във военното ведомство като зам.-министър от Министерския съвет, където беше шефка на кабинета му. А там тя се появи от президентството, където е била секретарка на Янев в качеството му на секретар на сигурността и отбраната на Румен Радев.

Неизменно съвместната обиколка на Янев и Симеонова по ведомствата се дължи на твърде тесните им контакти, довериха от Министерството на отбраната пред ПИК. А откакто Янев стана министър в правителството на Кирил Петков, те са били в остър конфликт на интереси, защото вече живеят заедно.

Според запознати и публикацията на Янев във Фейсбук, която първоначално бе сочена за причината да бъде отстранен от правителството, както и тази след напускането му, са писани от Ралица Симеонова, която по образование е политоложка. Тя също напусна ведомството с гневен напоителен пост, каквито бяха и тези на Янев. Стилистиката на всички постове е крещящо еднаква.

За сметка на това във военното министерство продължава да се подвизава Антон Ластарджиев, който заема поста на постоянен секретар на отбраната. Колегите му споделят, че той няма военно образование, а реализацията му е свързана с човешки ресурси, включително и във Министерството на отбраната.

Въпреки че роденият през 1977 г. Ластарджиев дори не е бил войник, постът, който заема е всъщност втори след този на министъра.

Рязкото си кариерно израстване обаче не дължи на знанията и уменията си в областта на отбраната, а на това, че неговата сестра е омъжена за зам.-шефа на Военно разузнаване Иво Хасекиев. А самата тя работи също там. Въпросната сестра и Хасекиев дълго време са работили в тежък конфликт на интереси, защото всъщност се запознават и женят в тази служба.

Ластарджиев е в близък контакт и с предишния шеф на Военно разузнаване полк. Велко Атанасов, с когото са и комшии. Велко Атанасов се прочу с голите си снимки по време на негово служебно пътуване, свързано с военното разузнаване и НАТО, до Брюксел в началото на юли 2020 г., след което бе уволнен. Както и с крайно нецензурната си кореспонденция с проститутка в Белгия.

Стефан Янев остави в министерството и още една скандална персона като зам.-министър. Това е Александър Петков, който се занимава с инвестиционните проекти. В министерството са категорични, че под неговото крило се развъртат схеми със старото въоръжение. И като доказателство сочат, че на всички дружества, които печелят поръчки, лицензиите след това са отнети.

Кадрилът във военното ведомство обаче бил под прякото ръководство на най-близкият със съветник на Румен Радев - Димитър Стоянов, по-известен като Митко Есемеса, заради есмемесите, с които привикваше главния прокурор Иван Гешев в президентството.

Служителите във ведомството са категорични, че Стефан Янев е бил много добре запознат с всички нередности във ведомството, докато е ръководил двете служебни правителства и след това е влязъл в редовното. Но умишлено си затварял очите, тъй като самият той е в тежък конфликт на интереси с въпросната Ралица Симеонова.

Както ПИК съобщи, Янев се е опитал да назначи за свой съветник и уличения в шпионаж в полза на Русия ген. Валентин Цанков, но премиерът Петков е предотвратил това. Дори се твърди, че решението на Петков да отстрани Янев от правителството е именно заради връзката му с Цанков преди неговото разобличаване.

Очевидно новият министър на отбраната Драгомир Заков ще трябва да разрива същински Авгиеви обори от взаимни зависимости и далавери във ведомството, за да разчисти поне малко оставеното от Янев.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК