РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Трима от продажниците на Слави - хора на Бобокови

Акценти

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Трима от продажниците на Слави - хора на Бобокови

110134
на 16.06.2022
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Трима от продажниците на Слави - хора на Бобокови
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Трима от вече бившите депутати на Слави Трифонов са пряко обвързани с разследвания за внос на опасен боклук бизнесмен Пламен Бобоков. Те изпълняват негови заръки, а той е бил ангажиран с финансирането на предизборната кампания на ИТН в Северозападна България.

препоръчано

Това съобщиха пред ПИК отлично информирани източници, които следят движението на кадрите и на паричните потоци на партията на Слави Трифонов.

Припомняме, че в началото на седмицата петима депутати на шоумена напуснаха парламентарната му група, след като той изтегли министрите и партията си от четворната управляваща коалиция, и се закачиха за тежко дискредитирания също подал оставка спортен министър Радостин Василев, по-известен като Руди Гела.

Тримата избраници, свързани с Бобоков, са а Николай Радулов, Светлин Стоянов и Георги Георгиев, водач на листата на ИТН във Враца. Към групата им, разбира се, спада и самият тартор на отцепниците Радостин Василев. Както и сегашният зам.-външен министър Васил Георгиев, който беше депутат на ИТН в предишните два злополучни парламента през 2021 г.

Освен по плевенска линия, откъдето е Руди Гела и вече се е спазарил с П-тата да води тяхна листа там на следващите парламентарни избори, той е тартор на предателството в ИТН и по ловешка линия чрез мастит футболен бос, също заинтересован от оцеляването на харвардските аферисти Кирил Петков и Асен Василев във властта.

Топлата връзка между Пламен Бобоков и останалите предатели на Слави обаче е Светлин Стоянов, през когото са преминавали паричните потоци по време на финансирането на предизборната кампания на ИТН в Северозападна България. Както и в момента за стимулиране на отцепническите действия и съсипването на парламентарната група на ИТН. Свой дял за разколническата дейност сред депутатите на Слави има и Васил Георгиев, който е бивш служител на братята Бобокови.

Именно по линия на националната сигурност Светлин Стоянов "слага ръка" на Николай Радулов, който се смята за експерт в тази област. Самият Стоянов е с твърде скандална професионална биография от времето, в което работи в НСО.

Твърди се, че в онези години той буквално си е създал частна фирма във службата за охрана на особено важни държавни лица, като е разпращал тук и там нейни служители да охраняват частни лица срещу комисионни за него.

Така той вербува двама шофьори за охрана на убития през 2010 г. в центъра на София скандален радиоводещ Боби Цанков. Случаите му се разплитат по голямо разследване на бившия главен прокурор Никола Филчев, когато разкрива, че той също е подслушван. По времето, когато начело на НСО е ген. Димитър Владимиров Стоянов си сменя фамилията, за да изчисти досието си.

Светлин Стоянов, както и Николай Радулов, са и много близки и с "експерта" по подслушването и лидер на ДСБ Атанас Атанасов, който всеки път, когато е във властта, вдига темата как предишните управляващи са подслушвали опозицията си. Така стана и след като четворната коалиция на Просто Киро пое управлението, макар до този момент нищо подобно да не е доказано.

Сега обаче медиите разкриха, че от няколко седмици в ГДБОП и ДАНС се върти оперативната информация затова, че Кирил Петков с помощта на частна фирма, която осъществява напълно незаконна дейност по подслушване и проследяване, следи коалиционните си партньори Слави Трифонов, Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ, както и Иван Гешев и президента Румен Радев.

В шпионския скандал участват и Калоян Икономов от П-та, който е и член на комисията по вътрешна сигурност в НС и въпросният Атанас Атанасов от ДеБъ. Именно те са координаторите на спускане на задачите от Петков към фирмата, която трябва да следи и записва всяка стъпка на елита. Твърди се също така, че Кирил Петков използва услугите на шпионската фирма на масона Стоян Станков (суверенен командир на Върховен съвет 33 и последна степен на Шотландския ритуал).

Според отлично информирани източници на ПИК цялата врътка по отцепването на депутати от ИТН е не само Радостин Василев за запази министерския си пост на младежта и спорта. Но и креатурата на Пламен Бобоков - Светлин Стоянов, да оглави вътрешното министерство.

Скандалният бизнесмен кадрува в правителството на Просто Киро и по още една линия, свързана с ИТН. Това е сегашният зам.-външен министър Васил Георгиев, който се стяга да оглави ведомството, след като Теодора Георгиева от квотата на ИТН го напусне. Бившият служител на Бобокови Васил Георгиев беше на два пъти депутат от ИТН в провалените парламенти миналата година. А през тази бе назначен за заместник на Теодора Георгиева във външното ведомство.

Освен, че е бил управител на фирмата на Бобоков "Приста ойл трейдинг" и е русенец като него, Василев е и съпруг на т.н. български европрокурор, заемащ абсолютно противозаконно позицията, Теодора Георгиева, която също е от Русе. Георгиева бе засечена в кабинета на Кирил Петков в Министерския съвет заедно с един от делегираните европрокурори - Елена Попова, и двамата полицаи от ГДНП, уж разпитвали Петков, по време на арестите на бившия премиер Бойко Борисов, пиарката му Севдалина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов.

Борисов, Горанов и Арнаудова са обект на най-яростните атаки на забегналия хазартен бос с 19 обвинения Васил Божков, когото въпросната Елена Попова уж била разпитвала преди арестите им. Божков пък е близък семеен приятел с Пламен Бобоков и двамата са засичани на една яхта по гръцкото крайбрежие.

Разследвания за опасния боклук Бобоков бе засечен и в контакти чрез есемеси с президентския съветник Пламен Узунов да кадрува назначения на дипломати, заради което последният пък е разследван за търговия с влияние.

Въпреки моралните мантри за това, че отцепилите се депутати, напускайки групата на ИТН, са се отървали от мафията, които тръби Руди Гела, тези обвързаности ясно доказват, че именно мафията дирижира разцеплението на групата на Слави Трифонов с цел да реализира порочните замисли, с които помага на Кирил Петков и Асен Василев да задържат властта.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден на май - възможни непредвидени разходи за Скорпионите, новина ще изнерви Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден на май - възможни непредвидени разходи за Скорпионите, новина ще изнерви Стрелците
ПИК TV x
Любен Дилов пред ПИК TV: Уж реномираната кантора на Лена е произвела дърводелско изделие за Корал?! Все едно да обереш къща и да си изпуснеш личната карта вътре (ВИДЕО) Любен Дилов пред ПИК TV: Уж реномираната кантора на Лена е произвела дърводелско изделие за Корал?! Все едно да обереш къща и да си изпуснеш личната карта вътре (ВИДЕО)
ново
Днес: 23
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК