РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Червените на бунт, лидерката им изчезна: Корнелия Нинова да спре с ваканциите и да отговори за Бенчев!

Политика

РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Червените на бунт, лидерката им изчезна: Корнелия Нинова да спре с ваканциите и да отговори за Бенчев!

152154
на 10.08.2018
РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Червените на бунт, лидерката им изчезна: Корнелия Нинова да спре с ваканциите и да отговори за Бенчев!
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Бунт назрява в редиците на БСП покрай скандалите около връзките на червения общински съветник Бенчо Бенчев с престъпния бос Димитър Желязков - Митьо Очите, арестуван в Истанбул. Социалистите негодуват, че лидерката им Корнелия Нинова мълчи вече цяла седмица за порочните връзки между техен представител и един от малкото оцелели от ъндърграунда и пуска заместниците си да се оправдават, а не свиква Национален съвет на партията, за да разисква въпроса и да вземе принципни решения.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Членовете на БСП са изключително притеснени от забъркването на партията им в този оргомен скандал за срастването на властта с престъпния свят, в който на челна позиция внезапно излезе БСП. И недоумяват защо Нинова се крие, а не свиква извънредно заседание на Националния съвет на партията, както направи след срещата на бившия член на Изпълнителното бюро на червените Георги Гергов след срещата му с главния прокурор, след което го изгони от ръководството на столетницата.

Все пак Гергов се бе видял с главния прокурор, а не с някакъв бандит, който на всичкото отгоре има общ бизнес и получава обществени поръчки с наш общински съветник. А ние не вземаме никакви мерки и не показваме на обществото, че за нас това е недопустимо, възмущават се червените.

Притеснението им се засилва още повече от наближаващите не само европейски, а и местни избори, тъй като покрай Бенчо Бенчев и Митьо Очите, а преди това и покрай престъпната дейност на брата на червения депутат Георги Стоилов - Илия Стоилов от ГДБОП в Русе, ГЕРБ получава сериозни козове в предизборната надпревара. Още повече, че веднага може да посочи случаите, когато при подобни и то само съмнения се е освобождавала от заподозрените лица в редиците си.

Социалистите искат да бъде изяснен генезиса, по който в листите на БСП се озовават хора, които впоследствие влизат в окото на бурята. А освен това става ясно, че си отглеждат депутати и покрай тях партията им се финансира на тъмно и със средства със съмнителен произход, както в момента се спори за сумите, давани на БСП в Бургас от Бенчо Бенчев и за орисника на политическата кариера на Атанас Зафиров, който се оказва негов ятак. 

Червените недоумяват как е възможно представител на Съюза на пенсионерите, какъвто е Бенчев, при това с 90% инвалидност, както заяви синът му пред ПИК TV, да бъде издиган за общински съветник в един от петте най-големи градове в България. И настояват партията им да изработи строги критерии за хората, които ще влизат в листите им в бъдеще, и категорично да се разграничи от личности като Бенчев, тъй като прокуратурата ще продължи с проверките си и не се знае още колко такива лица ще омаскарят репутацията на БСП.

И продължават да се възмущават, че Гергов е бил изгонен заради една среща с главния прокурор, а този все едно, че нищо не е направил. Те не смятат, че разграничаването на ръководството на партията решава проблема с петното върху нея и са на път публично да призоват Нинова и обкръжението ѝ да прекрати ваканцуването си и да свика спешни заседания и на Изпълнителното бюро, и на Националния съвет, защото иначе все повече се чувствали като олицетворение на паралемната държава, с която тя уж се борела.

Социалистите припомнят, че лидерката им гордо прочистила депутатските листи от опитни парламентаристи, за да ги предпази от зависимости, но по неизвестни причини изобщо не се интересувала от съмнителни личности по места, които захранвали партията с още по-съмнителни парични потоци. Кой ѝ е по-скъп на нея - депутатите с опит и Георги Гергов или Бенчо Бенчев и Митьо Очите, това ли ѝ е визията за България, питат се риторично те.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 39
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК