РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Щерката на мултимилионера Андрей Райчев и шефка на "Галъп" - първа протестърка. Мята яйца на площада и гори маски. Скандалът с червения клан Райчеви се разгаря... (СНИМКИ/ВИДЕО)

Политика

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Щерката на мултимилионера Андрей Райчев и шефка на "Галъп" - първа протестърка. Мята яйца на площада и гори маски. Скандалът с червения клан Райчеви се разгаря... (СНИМКИ/ВИДЕО)

718498
на 25.10.2020
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Щерката на мултимилионера Андрей Райчев и шефка на Галъп - първа протестърка. Мята яйца на площада и гори маски. Скандалът с червения клан Райчеви се разгаря... (СНИМКИ/ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Колко са верни проучванията на "Галъп"?

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Според които от поне десет години назад БСП изпреварва ГЕРБ?

И на социолозите Кънчо Стойчев и Андрей Райчев?

Какви интереси диктуват "вещите" им коментари из тв студиата, разкрива един прелюбопитен факт - дъщерята на Андрей Райчев е сред най-фанатичните протестъри върл поддръжник на менте бабикяновците.

Става дума за най-малката от децата на някогашния политкомисар и настоящ червен мултимилионер - Ружа Райчева.

От профила на титулуващата се за музикантка във фейсбук става ясно, че тя не пропуска и ден на площада и е твърдо решена ката ден да гради образ на говорител на народа, като често иззема микрофона от ръцете на сина на Арман Бабикян. Той също е сред неизменно присъстващите и двамата се изявяват като своеобразни лица на днешната "будна младеж", зад която обаче стоят маститите връзки, задкулисни заависимости и необятни възможности на родителите им. 

Протестърството явно вече е добър семеен бизнес. 

От какво е недоволна Ружа Райчева, за да протестира, не става ясно нито от речите й, нито от напъните й да дава интервюта - ту като част от "младите" на метежа пред репортерите на Би Ти Ви на място, ту в студиото на Слави Трифонов. За нея няма значение къде ще говори, важното е да я показват и да се фука с изявите си във фейсбук. 

Затова и не пропуска да се явява на площада с кора яйца и да опитва да прекрои корпулентната фигура, наследена от майка й Виза Недялкова, с тренировки по хвърлянето им срещу национални символи и исторически сгради. 

Подобни действия са не просто невъзпитани. В нейния случай те са извънредно нагли, защото именно статуквото на прехода й е осигурило живота на богата милионерска наследница, която няма нужда нито да работи, нито да си гради име. Зад нея са пачките, връзките и голф курортите на татко, който за капак я е направил и член на борда на фирмата си за социологически проучвания "Галъп"!

Да, правилно разбрахте - Ружа мята яйца на площада, а после агенцията й вади "обективни" данни за политическите настроения на народа.

Това обяснява защо "Галъп" години наред дава тотално измислени данни в полза на партията-майка на Райчев и Виза Недялкова - БСП, които биват опровергани всеки път от демократичния народен вот.

ПИК наскоро показа редица примери за това още от изборите през 2013 г. 

Всъщност това е и годината, в която тийнейджърката Ружа наследява баща си във фирмата му. Тогава Андрей Райчев и Кънчо Стойчев обявиха, че се оттеглят от социологията и още от следващия ден тяхната агенция "ББСС Галъп Интернешънъл" вече ще се развива „по два различни независими начина“. Тук е мястото да се уточни, че „Галъп“ не е „Галъп“, както го чуваме. Поне не е оня „Галъп“, за който си мислим.

Международно известната социологическа агенция „Галъп инк" години наред води съдебни битки с ББСС-БГ, в която Кънчо и Андрей са съсобственици за това, че използва името им неоторизирано, предлагайки услуги в идентична сфера като истинската фирма "Галъп". На всичко отгоре през годините двамата схемаджии правят цяла плеяда фирми с „Галъп“ в наименованието, които в различни периоди използват. Последната актуална - „Галъп интерненшънъл болкан“ ЕАД (да не се бърка с едноименната, но ЕООД, която в момента е в ликвидация), е тази, посочена в ЦИК като преброител на парламентарния вот през пролетта на 2017.

Въпросният „Галъп“ вече е еднолична собственост на Кънчо Стойчев. Негов представляващ е Първан Симеонов, а в борда на директорите са Ружа Андреева Райчева и Лилия Кънчева Стойчева.

Тоест, социолозите милионери подготвят наследничките си да ги отменят в "обективните" проучвания. Нищо, че нямат необходимото образование, двете явно се справят, защото манипулациите на менте социолозите не спират и до днес, а данните им нямат нищо общо нито с тези на други агенции, нито с реалността на изборите. 

Но това едва ли е учудващо и още да изненада само младите, които не са запознати с миналото им. Вероятно такъв е случаят и със самата щерка на Андрей Райчев, защото иначе едва ли би протестирата срещу някакво статукво, в чието създаване баща й е участвал.

Ето малко история на вниманието на новоизпечената директорка Ружа Райчева, която друг трудов стаж няма, а и в момента е заета единствено с безделничене по площадите. Важно е да знае как татко й е натрупал милионите си и се е "издигнал" до висините на милионер и удобен на статуквото социолог.

Тогава ще си обясни и как така той сменя принципи, позиции и възгледи с такава лекота, откровеност и наглост, че възниква въпросът „нима това е един и същи човек?“ Философският политкомисар от 1989 г. сега е говорител на интелигенцията, а щерка му се има за част от нея. 

Възходът на Райчев започва в сянката на Никола Стефанов, за да продължи по-късно под крилото на Андрей Луканов. През 1989 г. Андрей е назначен за пълномощник на ЦК на БКП, наблюдаващ философските и социологически звена. Той стръвно надзирава дали в поверените му институти не се развъжда идеологическа зараза.

За няколко месеца след падането на режима обаче комисарят-мракобесник се преобразява в социалдемократ, борещ се за деболшевизация на компартията и европеизация на България. 

Ключово място в този етап от кариерата на Андрейчо, освен държавния институт НЦИОМ, който оглавява, играят Кънчо Марков Стойчев и дружеството „Сова-5“ ООД. То е учредено на 16 май 1990 г. с предмет на дейност почти същия като НЦИОМ. Съдружници са Кънчо Стойчев, Цветозар Томов, Валентин Даневски, Александър Мирчев и Андрей Райчев.

Либералното, или по-скоро липсващото тогава законодателство не забранява на държавните директори да участват в подобни паралелни фирми. Но целта на „Сова-5“ не е само обикновено приватизиране на нематериалните активи на НЦИОМ. С помощта на Луканов са установени контакти с британската социологическа агенция „Сошъл Сървейс Галъп Пол“ Лтд. – член на веригата „Галъп“, която търси български партньор за смесено дружество. Новоучреденото дружеството трябва да легализира тези контакти, защото принцип на веригата е да има само частни партньори. Въпреки конкуренцията на други новосъздадени частни агенции (между които Центърът за изследване на демокрацията), партньор на британското дружество става избрана „Совата“, зад която стоят Лукановата протекция и неосезаемите активи на държавния НЦИОМ.

На 6 март 1991 г. е регистрирано „Болкан-Бритиш Сошъл Сървейс“ ООД („ББСС“). Основни учредители са Първа частна банка и британското „Сошъл Сървейс Галъп Пол“ Лтд. Не е ясно защо обаче наименованието „Галъп“ липсва и до ден днешен от официалните регистрации на дружеството в съдебните регистри и в „Държавен вестник“. 

Животът и деянията на Райчев-старши са изключително увлекателна тема. Само изчезналите пари на Агенция „София-прес“ (милиарди левове по днешни мащаби) заслужават отделно разследване. Около печалноизвестната му фирма „Планета 999“ и дъщерните й планети се сплитат интересите на КГБ и Максуел, на „Мултигруп“ и средноазиатските мафии, а когато те се сблъскват, остават трупове. 

Публична тайна в българската социологическа общност е, че през този период значителни нематериални активи (извадки, методики, анкетьорски мрежи, контакти и т.н.) на НЦИОМ тихомълком се прехвърлят в „ББСС“.

След идването на Филип Димитров на власт, Райчев демонстративно подава оставка от ненужния му вече НЦИОМ. Той иска да изпревари едно унизително уволнение, а е и време да се посвети изцяло на укрепването на балканския Галъп. На 23 март 1994 г. „ББСС“ се преобразува в акционерно дружество, като капиталът е увеличен на 1 млн лв. На 18.07.95 г. неизвестен за широката публика благодетел инвестира в него близо 5 млн долара. Увеличението на капитала до 339 млн лв е оформено чрез закрита емисия на акции. Твърди се, че това са завърнали се „червени пари“, според някои източници осигурени от Андрей Луканов.

Паралелно с развитието на основното дружество Райчев разгръща и други структури, работещи не само в сферата на маркетинга и демоскопските изследвания, но и в областта на рекламата, външната и вътрешната търговия.

На 7 юли 1993 г. е създадено „Индекс“АД с капитал 1 млн лв, в което акционер е „ББСС“, с предмет на дейност търговски сделки и дейности в производството, разпределението и потреблението на стоките. Андрей Райчев е член на съвета на директорите.

На 3 февруари 1994 г. е регистрирано „Рис“ ЕООД със собственик е Андрей Райчев, което се занимава с продуцентска, издателска, рекламна и маркетингова дейност.

На 17 ноември 1994 г. е регистрирана „Медиана“ АД с капитал 1 млн лв, предмет на дейност реклама и маркетинг. Райчев е член на Съвета на директорите и вероятно акционер (лично или чрез участието на „ББСС“). Отскоро директор във фирмата е социологът Кольо Колев, бивш служител на НЦИОМ, уволнен поради нелоялност. 

На 15 март 1996 г. е учредено „Сега“ АД с капитал 1 млн лв. Акционери-учредители са Андрей Райчев и Кънчо Стойчев. Дружеството издава едноименното списание, което се помещава във вече известните ни помещения на Агенция „София прес“.

И това е само началото, защото днес едва ли могат да се проследят паричните потоци на всички изброени стотици милиони, връзките с неслучайни хора от прехода, а също и зависимостите. 

До днес е мистерия както успява да съгради уникален голф комплекс за 35 милиона евро край морето - "Блек сий рама", където да си отдъхват богатите му партньори, а и глезените му щерки. 

По-шокиращото в случая с новоизгрялата звезда на улицата в лицето на Райчевата щерка е, че момичето явно си няма хабер, че протестира именно срещу татко си и неговата клика, осигурила й милионерски живот.

Притеснително е и друго - от излиянията й във фейсбук, снимките и видеата, в които позира включително и по бански, лъха на сериозен дефицит на внимание, граничещ с психически проблеми.

Тези проблеми са наистина видни и за тях може да се съди и от видео, качено от самата директорка в "Галъп" Ружа във фейсбук:

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
ПИК TV! Скандал в комисията за разследване на корупционните практики в Агенция Митници :Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови (ВИДЕО) ПИК TV! Скандал в комисията за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" :Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК