Вход
София
Времето в София 11 o C

Разкритие! Собственик на терена в Алепу е агент на ДС и офшорки

Разкритие! Собственик на терена в Алепу е агент на ДС и офшорки

на 07.06.2020
140570
0
Разкритие! Собственик на терена в Алепу е агент на ДС и офшорки
Автор: ПИК
07.06.2020
0
140570

Сред истинските собственици на "Алепу вилидж" е висшият масон и агент на ДС Борислав Сарандев, установи проверка в търгорските регистри. Фирмата “Алепу Вилидж” притежава апетитни урбанизирани терени на първа линия в местността Алепу.

Спешни проверки по сигнали за извършвани строителни дейности в местността "Алепу"

Спешни проверки по сигнали за извършвани строителни дейности в местността "Алепу"

Започва проверка по сигнали за извършвани строителни...

на 04.03.2019

Става въпрос за терени, които са били апортирани от община Созопол в публично-частна фирма през 2005 г., след което отстъпени на частниците на скандално ниска цена. Фирмата, получила терените е контролирана от управителите на ПЛАСТИМО АД, които са тясно свързани с масонския шеф и агент на ДС Борислав Сарандев. Реалната собственост обаче е скрита зад офшорки в Белиз.

През 2005 г. (при предишния кмет на Созопол) общината апортира в “Алепу Вилидж” 34% от капитала на фирмата, под формата на “изоставени ниви”. Малка подробност е, че нивите са на първа линия до плажа. Общо 29,171 декара са оценени тогава на 1 225 200 лв (по 40 лв. на кв. м.). Предметът на дейност на дружеството е “изграждане и експлоатация на хотелски комплекс с двуетажно вилообразно строителство, хотелиерство и ресторантьорство”.

По същото време апортът е оформен като кредит с ипотека, като кредитодател е Община Созопол, а задължени лица се явяват “Алепу Вилидж”, “Интел БФ” ООД и “Черноморска Лизингова Компания”. Всички тези фирми са свързани с едни и същи лица.

Две години по-късно Община Созопол продава на “Алепу Вилидж” АД различни идеални части в четирите имота. Сделката е вписана без материален интерес, което е твърде странно. А през 2008 г. ипотеката за терените е заличена като от Имотния регистър се вижда, че “Алепу Вилидж” е наплатила на Общината още 1 369 081 лв. Така средствата, влезли в общината от “изоставените ниви” достигат 2 594 281 лв.

Трансформацията на акционерното участие на Община Созопол показва една доста скандална картина. На 15.07.2008 г. “Черноморска лизингова компания” ЕООД прави предложение на Общински съвет – Созопол да изкупи 15% от капитала на “Алепу Вилидж” АД на цена от 500 000 евро. Според устава Общината трябва да реагира в 15 дневен срок. Докладната на кмета обаче се бави и председателят на общинския съвет Красимира Германова решава, че сроковете са изпуснати и не свиква извънредно заседание на общинския съвет. В крайна сметка на 12.09.2008 ОС решава да се откаже от предложението, но пък приема предложението на Панайот Рейзи да се продадат всичките 34% на общината в “Алепу Вилидж” на белизката офшорка “Новастар Холдинг”, представлявана от Георги Ташев.

Спират строежите в Алепу до края на летния сезон

Спират строежите в Алепу до края на летния сезон

Със заповед на Регионалната екоинспекция в Бургас е...

на 19.04.2019

Сделката с “износената” земя в крайна сметка е твърде изгодна за “Алепу Вилидж”. В разгара на имотния бум фирмата се сдобива със златни терени до плажа срещу 44 евро на кв. метър. При това без да се смятат идеалните части, придобити от Общината гратис.

По 14% в дружеството “Алепу Вилидж” държат директно Кристиян Христов и Пламен Марков, които освен ПЛАСТИМО, въртят разностранен бизнес. Останалите 72% са поделени между фирмите К КЕПИТАЛ АД и Г И М КОНСУЛТ АД, чиито управители са Христов, Марков и Борислав Сарандев. Последният е масонски шеф и е разкрит като агент “Романов” от ДС. Тримата са и в надзорния съвет на самоковската фабрика ПЛАСТИМО АД, притежавана от К КЕПИТАЛ АД и Г И М КОНСУЛТ.

Двете фирми пък са собственост на офшорки от Белиз, представлявани от собственика на пловдивския ресторант “Хеброс” Георги Ташев.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34703
архив

- Какво ми разправяте, че дрехата е чиста вълна! Вижте какво пише на етикета - 100% памук! - А, това е за да лъжем молците.

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
Тези зодии се влюбват сляпо
x