РАЗКРИТИЕ: Спипаха крадеца, задигнал 12 ценни картини от мазето на Любомир Левчев

Крими

РАЗКРИТИЕ: Спипаха крадеца, задигнал 12 ценни картини от мазето на Любомир Левчев

18217
на 30.04.2019
РАЗКРИТИЕ: Спипаха крадеца, задигнал 12 ценни картини от мазето на Любомир Левчев
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Арестуван е крадецът, задигнал ценни картини от мазето на Любомир Левчев. За кражбата ПИК съобщи преди дни. "12 са платната, които са ни отмъкнали от мазето. И между тях не е картината, която покойният Светлин Русев ни подари", обясни тогава Дора Левчева, съпругата на големия поет, чиито платна са откраднати. Кражбата е станала преди 19 април, а сигнал за нея е подаден от дъщерята на поета. 

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Благодарение на добрата работа на екипа на V РПУ, извършителят на престъплението е задържан много бързо. Това съобщи гл. инспектор Ангел Папалезов, началник сектор "Културно-исторически ценности", ГДНП. ГДНП се включва на следващия ден и "миналата седмица успяхме да открием и съберем доказателства за продажбата на 6 от откраднатите картини. В момента те са в V РПУ. Извършват се процесуални действия и съвсем скоро ще излезе по-подробна информация".

Началникът на сектор "Културно-исторически ценности", ГДНП, беше категоричен, че не става дума за организирана престъпна група, а за ситуитивни кражби на лица от криминалния контингент, които обикалят центъра на София.

Произведенията на изкуството са задигнати от хранилището им в мазето на кооперацията. Творбите са изрязани от рамките, навити на руло и изнесени. Рисувани са в периода от 56-а до 80-те години на миналия век и са изключително ценни. Дора Бонева е ученичка на Дечко Узунов и представител на експресивния реализъм. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
ПИК TV! ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Депутати се ритаха в кулоарите. Искрен Митов: Грозни сцени и глупост (ВИДЕО) ПИК TV! ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Депутати се ритаха в кулоарите. Искрен Митов: Грозни сцени и глупост (ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК