Разкриха две наркооранжерии в Софийско

Крими

Разкриха две наркооранжерии в Софийско

11758
преди 5 часа
Разкриха две наркооранжерии в Софийско
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Две наркооранжерии разкриха криминалистите от районните управление в Костинброд и Пирдоп. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи – София.

препоръчано

Разследването по първия случай е започнало в началото на проведената вчера спецакция на територията на Софийска област. При проведено оперативно наблюдение в землището на с. Градец криминалистите от Районно управление – Костинброд (РУ-Костинброд) задържали столичен рецидивист, в момент на пренасяне на канабисови стръкове, посочват от пресцентъра.

В специална палатка за сушене били открити канабисови стъбла, а наоколо били установени множество туби, торове и бидони. В хода на оперативната работа със задържания разследващият екип установил, че съпричастен към незаконната му дейност е и друг мъж от София.

При последвалото претърсване на адреса му полицейските служители разкрили в жилището оборудвана оранжерия за отглеждане на канабис на лампи.

Иззети са саксии с канабисови растения, пликове със зелена и кутии с около 90 грама суха тревиста маса, електронна везна, вентилатори, въздуховод, лампи и торфопочвена смес.

39-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, посочват от пресцентъра на ОД на МВР – София.

Близо 6 кг суха тревиста маса канабис са иззели вчера криминалистите в Пирдоп.

В хода на проведени оперативни действия е претърсено помещение в бившия стопански двор на с. Челопеч. Вътре полицейските служители попаднали на десетки сушащи се канабисови растения, както и на пликове и буркани с „готова продукция“. Иззети са и две електронни везни, информират от пресцентъра.

Изяснена е самоличността на ползвателя на имота и са предприети действия по установяването му. По случая е образувано досъдебно производство, посочват още от ОД на МВР – София.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на Промяната. Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на "Промяната". Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 126
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК