Разкриха таен план за бягство на депутатите от Евксиноград (снимка)

ЧАС ПИК

Разкриха таен план за бягство на депутатите от Евксиноград (снимка)

11889
на 05.08.2013
Разкриха таен план за бягство на депутатите от Евксиноград (снимка)
Автор:   Лили Бончева

Само за ден резиденцията се сдоби с авариен изход

Депутатите, отмарящи в Евксиноград край Варна, може би са се поуплашили от заканите на протестиращи да блокират резиденцията, за да им напомнят за себе си и за многохилядните протести в столицата.

препоръчано

Знак за това е фактът, че вече се разчиства нов вход-изход за резиденцията в случай на нужда от спешна евакуация, съобщават от т.нар. антиправителствена информационна служба на сайта Noresharski.com. Още преди дни е започнало и разчистване на подход към въпросното място.

„Аварийният“ вход-изход е в близост до почивната станция на МВР на изток от лозовите масиви на Евксиноград до т.нар. полицейски плаж. Той ще се използва при евентуално пълно блокиране на всички други изходи, предполагат от информационната служба.

Засега не се споменава за осигурени транспортни средства за евакуация, като автобуси, таксита и други.

По-рано днес стана ясно, че охраната около резиденцията се е увеличила значително. Катер на Гранична полиция пази по море плажната ивица, а по суша се наблюдава засилено полицейско присъствие. Представителите на силите на реда са оборудвани с всичко необходимо, за да окажат съпротива на желаещите да нарушат спокойствието на депутатите. Имало готовност да се мобилизират още подкрепления и плавателни съдове.

Засега в плана на Националната служба "Охрана" (НСО) липсвали единствено засилени мерки за отпор срещу проникване по въздух. Но бодигардовете на властта са получили спешно задание да разработят такива, твърдят от антиправителствената служба.

Причината е, че демонстрантите заявиха, че ще "атакуват" резиденцията на властта по суша, въздух и вода.

Очаква се тази вечер от 19:00 часа да се проведе първата блокада на Евксиноград. Тя има две основни искания - оставка на правителството на Пламен Орешарски и даването на свободен достъп на гражданите до парка на резиденцията.

Все пак в цялото надиграване демонстрантите биха могли да се окажат излъганата страна. Според различни информации в медиите депутатите масово се отказвали от вече ангажирани стаи и апартаменти в резиденцията и се насочвали към по-дискретни и тихи места по Черноморието, на които да отморят по време на ваканцията си.

Сподели:
Бомба x
Ето кое е най-доброто летище в Европа Ето кое е най-доброто летище в Европа
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 241
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това