Разрушения и ранени в Испания след бурята "Кърк"

Европа

Разрушения и ранени в Испания след бурята "Кърк"

11397
преди 5 часа
Разрушения и ранени в Испания след бурята Кърк
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

9 души бяха ранени в Испания при инциденти, предизвикани от бурята "Кърк". Тя засегна най-тежко северната част на страната с ветрове до 200 километра в час и обилни валежи.

препоръчано

Над 1000 обаждания са получени на телефон 112 за последиците от природното бедствие. "Кърк" предизвика хаос на полуострова, особено в северните области, предава БТА.

Заради дъждовете и силните ветрове бяха отменени над 150 полета, закъсняха влакове, паднаха покриви и дървета, имаше и много прекъсвания на тока. Няколко души са пострадали от предмети и пътни инциденти заради прашни облаци и липса на видимост. Прекъснати бяха пътища.

Най-засегнатите региони са Астурия, Кантабрия, Кастилия и Леон, Галисия, Навара, Страната на баските и Ла Риоха. Там беше обявен оранжев код. Само в Галисия беше съобщено за над 370 инцидента - паднали клони, прелели реки, наводнени улици и мазета.

Летището в Билбао се изпълни с пътници, чиито полети закъсняха. Бурята засегна и област Валенсия с пориви на вятъра до 116 км/ч.

В съседна Португалия "Кърк" също причини щети. От Гражданска защита съобщиха за над 1300 инцидента, свързани предимно с паднали дървета.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 10 октомври - непредвидени разходи вгорчават деня на Телците, Лъвовете да се пазят от досадни грешки САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 10 октомври - непредвидени разходи вгорчават деня на Телците, Лъвовете да се пазят от досадни грешки
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV! Джейхан Ибрямов остава зад решетките (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК ТV! Джейхан Ибрямов остава зад решетките (ВИДЕО)
ново
Днес: 86
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК