Разследването продължава! 3000 камери в София не разпознали Петко Сертов

ЧАС ПИК

Разследването продължава! 3000 камери в София не разпознали Петко Сертов

5609
на 15.12.2014
Разследването продължава! 3000 камери в София не разпознали Петко Сертов
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

"Системата за видеонаблюдение е доста голяма. Изненадан съм, че в София има над 3000 камери. За съжаление съм чувал, че много от камерите се купуват само, за да има камери. Те са с ниска резолюция и не могат да разпознаят номера на кола." Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия Николай Радулов, бивш главен секретар на МВР.

препоръчано

Той беше поканен да коментира темата за изчезването на Петко Сертов, който вече повече от седмица е в неизвестност и защо камерите не са го уловили.

Преди неговото участие имаше репортаж от центъра за видеонаблюдение в общината, от който стана ясно, че по улиците на София са разположени над 3000 камери.

"МВР разполага камери по различни причини. Едните са за следене на трафика, а другите са концентрирани на места, където стават повече престъпления. Софтуерът за разпознаване на лица е много скъп. Преди години беше над 1 млн. евро. Сега може да е станал още по-скъп", обясни Радулов.


Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК