Разследване в ПИК и "Час Пик"! Гигантска далавера с човешки части - роми броят 3000 евро за бъбрек на бежанец

ЧАС ПИК

Разследване в ПИК и "Час Пик"! Гигантска далавера с човешки части - роми броят 3000 евро за бъбрек на бежанец

19752
на 18.10.2015
Разследване в ПИК и Час Пик! Гигантска далавера с човешки части - роми броят 3000 евро за бъбрек на бежанец
Автор:   ПИК

В Истанбул и Солун само за операцията искат 15 000 евро

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Тъжна лична драма сподели в писмо до „ Ретро” отчаяната ни читателката Елина Бакърджиева от Стара Загора. 45 годишната жена е самотна майка със седемгодишно момиченце. След раждането на дъщеричката й заболява от тежко възпаление на двата бъбрека и вече 5 години  хемодиализа поддържа живота й. Но състоянието на Елина се влошава, тя пожълтява, едва се движи, слабее с часове. Налага се спешна трансплантация на бъбреците, казват лекарите.
 

препоръчано

Бъбреци обаче няма. Братята й не искат да помогнат, две приятелки са съгласни да дарят бъбрек, но не са съвместими с Елина. Остава вариантът трупен донор. За жалост от началото на 2015 г. досега в България е имало едва 13 трупни донора.  Болната жена не може да разчита и на органната банка  „Евротрансплант”, защото България е само неин асоцииран член, а не надежден партньор,  и нашите пациенти не са картотекирани в банката като чакащи органи. Примерно като гражданите на Испания, която е пълноправен член на организацията.
 Тогава Елина се обръща за помощ към препоръчан й  от близки човек от ромски произход, който живее в друг град. Да, той веднага обещава бъбреци, като за всеки иска по 60 000 евро/ при това в брой!/ или общо 120 000 евро. Сумата е непосилна за самотната майка. Пред нея се очертава само една алтернатива – смърт.

Това, че се върти търговия с органи в България не е никаква новина. Макар и напълно незаконна, размерите й през последните месеци са рекордни.

Тук дори не говорим за интернет мрежите, които вече са пълни със съобщения на закъсали хора, предлагащи срещу пари бъбреци, част от черния си дроб /при младите той се възстановява!/, стволови клетки. Сумите, които искат варират от 25 000 до 80 000 евро за бъбрек, и  до 100 000 евро за черен дроб.

 Три клана преследват жертви

 Перфектно организирана мрежа от търгаши от ромски произход започнаха да трупат страшно много пари от нещастието на хората. Става дума за 3 ромски клана, които са загърбили печелившия бизнес с кръв на черно и вече се занимават само с в пъти по-изгодната далавера с жива плът за донорство. Неофициално търгашите печелят милиони месечно и няма „деец” от групировката с по-малко от 50 000 лв. месечна „заплата”.

 От МВР официално не потвърждават този жесток проблем, но не го и отричат. Разследващ служител на ведомството разкри специално за „Час Пик” най-модерната „схема” за бизнес с органи. Циганите го въртят под ръководството на опитен тартор Ф.З., познавач на гетата в цялата страна. Досега ”неговите” хора окупираха градинките около кръвните центрове и болниците, купуваха  и продаваха на черно кръв, което също е известно на полицията. Но униформените продължават да си затварят очите, защото без сакчетата с животворна течност хиляди хора биха умрели преди още да стигнат операционната маса.

 Сега обаче циганите се занимават с бежанците. Те трескаво обикалят улиците и центровете, където са настанени, и склоняват изпадналите в безизходица гладни хора да си продадат бъбреците. Вадят пачки и веднага им броят 3000 евро, като заедно с това поемат грижата да ги изведат от страната, примерно в Солун или малък турски град. Там да ги оперират и после на тях и семействата им да купят билети за  Германия и осигурят преминаването им на границата.

 Тарторът познава да съвършенство всички гета в страната. Той има списък на готовите да се откажат от единия си бъбрек и български роми , брои им  същите пари  и те са доволни. С куп тестове  и изследвания - правят се тайно срещу солен рушвет в болничните лаборатории, се стига до извода дали донорът е подходящ. Пациентът брои парите и заминава с него в Солун или Истанбул, където срещу допълнителна сума от 15 000 - 20 000 евро , платена от него, вече е уговорена тайна, обикновено нощна трансплантация, с доверени докторски екипи.

 Новото е, че това присаждане  излиза много по-евтино, отколкото в Пакистан, където от години бяха свикнали да ходят българските пациенти. Но страната прие строг закон срещу търговията с органи и цената на присаждането им скочи на 250 000 евро за бъбрек. Поне така твърди наш съгражданин, върнал се от трансплантация в тази държава. Но само след десет дни заради несъвместимост организмът на нашенеца отхвърли новия присаден орган. Защото операцията беше направена без достатъчно изследвания и в почивните дни на малка болница.

 Ако донорът от България и пациентът заедно заминат за Индия и Пакистан – само за самата операция /без органа!/ там ще платят не повече от 3500 долара. Но допълнителните разходи по пътуването са далеч по-големи, отколкото в съседните ни страни. В Ирак човек може да получи орган и да бъде трансплантиран само за 1500 долара. Как обаче може на черно да се купи орган?

 България пълна с брокери на хора

 Първи канал на донори – беше засечен преди няколко години от Шуменско към Истанбул. Тогава бяха арестувани Анелия Жекова,  Ясен Янков и Мартин Василев, които след продажба на собствените си бъбреци са станали трафиканти на органи.

Втори канал – немските служби залавят пловдивчанина Димитър Белчинов. Той е собственик на фирма в Германия, която разпраща предложения до над 70 клиники в света за органи в „отлично здраве”. Средната цена на орган , главно за Тайван, САШ, Аржентина, Нова Зеландия , е 10 000 долара.

Трети канал – информацията за трафик на органи от България по света стига и до италианската полиция. Арестувани са 57 души, повечето българи, с обвинение за трафик на нелегални емигранти със склоняване  към даряване на органи.

Четвърти канал – българи са дарявали бъбреци на израелски граждани, трансплантациите уж легално са правени в известни наши клиники.

Пети канал – полицията е по следите на голяма банда от „брокери”, която събира стотици донори на органи сред бежанците. Най-много пари отмъква от лагера им в Харманли.

 Линейка на смъртта краде деца

 В пловдивския квартал Столипиново потрошиха линейка заради слухове, че в нея убиват деца за да им вземат да органите. Слухът за линейката , която краде деца за органи тръгва от Румъния. Жители на Букурещ твърдят ,че отвличат млади жени и деца в коли на бърза помощ. В тях им взимат органите и после изхвърлят телата. Според румънците зад схемата стояла банда от България. У нас злокобният слух се появи най-напред в села край Пазарджик и хвърли в паника родителите на малчуганите. Мълвата за зловещата линейка стигна  и до „Столипиново” ,което довежда до погрома над линейката.

Кръвожадни българи отвличат деца за органи! Тази страшна „новина” пък беше тиражирана от излъчен популярен сериал „На местопрестъплението”, в който БГ мафия отвличала малчугани. В загрялата от писания интернет мрежа дори някой пуснал снимка на бял микробус с български регистрационен номер. От германското МВР съобщиха, че всичките тези слухове са фалшиви.

 От Изпълнителната агенция по трансплантации съобщиха броя на най-нуждаещите се от присаждане на органи:

 Бъбрек – 940

Черен дроб – 44

Сърце – 25

Бял дроб – 16

Панкреас – 8

Тънко черво - 1

 

 Цялото разследване и още много интересни четива вижте на Retro.bg!

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК