Вход
София
Времето в София 11 o C

РАЗСЛЕДВАНЕ НА ГДБОП ДОКАЗВА, че Арман Бабикян е босът на фейка "Информиран.нет". Вижте писмо от "Суперхостинг" и фактури за плащания (ДОКУМЕНТИ)

РАЗСЛЕДВАНЕ НА ГДБОП ДОКАЗВА, че Арман Бабикян е босът на фейка "Информиран.нет". Вижте писмо от "Суперхостинг" и фактури за плащания (ДОКУМЕНТИ)

на 22.04.2020
420487
0
РАЗСЛЕДВАНЕ НА ГДБОП ДОКАЗВА, че Арман Бабикян е босът на фейка "Информиран.нет". Вижте писмо от "Суперхостинг" и фактури за плащания (ДОКУМЕНТИ)
Автор: ПИК
22.04.2020
0
420487

Арман Бабикян със сигурност е собственик на гнусния анонимен фейк сайт "Информиран.нет", който ежедневно облъчва аудиторията със стотици фалшиви новини. Това доказват документи от ГДБОП към МВР, с които се сдоби посвои канали редакцията на ПИК във връзка с разследване, което провеждаме относно собствеността на ментето.

Оказва се, че службите са наясно с истинския бос на сайта още от години, но не си мърдат пръста по въпроса да го осветлят и така да дадат възможност на мнозина засегнати да заведат дела срещу него.

Защо има чадър над Бабикян и докога ще продължава това, е отделна тема, която скоро също ще получи своя отговор.

Днес публикуваме официален отговор на компанията "Суперхостинг" до ГДБОП, в който се посочва, че титуляри на хостинта са лицето Мартин Иванов, както и юридическото лице "Итера 431" ЕООД.

Публикуваме и справка от Търговския регистър, от която е видно, че управител на "Итера" е Арман Бабикян.

Публикуваме и фактура, с която Бабикян плаща таксата за хостинга на "Информиран.нет" за цялата 2018 г.

Интересното е, че лицето "Мартин Иванов" няма налично ЕГН, което вероятно означава, че е псевдоним. Посоченият мейл за връзка пък е slavit@gmail.com, което е случайна или неслучайна препратка към Слави Трифонов.

Припомняме, че преди месец ПИК пусна жалба до прокуратурата в опит да осветли темата със собствеността на "Информиран.нет".

Докато чакаме почитаемите прокурори да се наканят да разследват, ние сами тръгнахме по следите на отровното менте.

След справка с компютърни спецове узнахме, че IP-адресът на "Информиран.нет" е 164.138.221.45. Хоства се в българската компания "Суперхостинг".

Проверката ни показа, че в момента, към 2020 г., този IP-адрес съответства на сайта emagine.bg. В Register.bg е указано, че собственик на този домейн е фирма "Манира". Изпълнителен директор на фирмата пък е лицето Арман Бабикян, адресът е улица "Тулово" 3, София.

Излиза, че Бабикян е прехвърлил домейна от една своя фирма - "Итера", към друга - "Манира", след като ГДБОП са направили проверката през 2018 г.

ПИК ще предостави документите, с които се сдоби, на прокуратуратка, за да подпомогне нейното разследване относно собствеността на "Информиран.нет". 

В същото време адвокатите на ПИК вече подготвят солиден финансов иск в съда срещу Арман Бабикян заради безобразните клевети срещу неговия издател и неговите журналисти в годините назад.

Припомняме, че Арман Бабикян се прави на ни лук ял, ни лук мирисал по темата с гнусните фейкове и твърди, че нямал сайт. Той е редовен гост в студиата на национални телевизии, както и в БНР, където раздава морални оценки и присъди по актуални обществени теми.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34715
архив

- Давате ли кредити срещу честна дума?- Няма проблем.- А ако не ги върна?- Ще ви е срам, като се явите пред Всевишния. - Кога ли ще бъде това… - Ами ако не си платите до пето число на месеца, след шести някъде…

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
Тези зодии се влюбват сляпо
x