Вход
София
Времето в София 10 o C

РАЗСЛЕДВАНЕ НА ПИК: Човек на Златко Баретата и криминално проявени до Мая Манолова. Участват и в агитката на Радев на Шипка (СНИМКИ/ДОКУМЕНТИ)

РАЗСЛЕДВАНЕ НА ПИК: Човек на Златко Баретата и криминално проявени до Мая Манолова. Участват и в агитката на Радев на Шипка (СНИМКИ/ДОКУМЕНТИ)

на 25.05.2020
147598
0
РАЗСЛЕДВАНЕ НА ПИК: Човек на Златко Баретата и криминално проявени до Мая Манолова. Участват и в агитката на Радев на Шипка (СНИМКИ/ДОКУМЕНТИ)
Автор: ПИК
25.05.2020
0
147598

Хора с криминални регистрации, куп афери и тлъсти досиета лъснаха в кохортата на Мая Манолова на седянката й пред Министерски съвет в събота, разузна ПИК.

Сред тях са осъден за контрабандни цигари, както и приближен до Златко Баретата охранител заедно с протежетата му.

Медията ни установи кои са тези хора и в какви далавери са замесвани във времето, за което свидетелстват и куп документи. Същите лица редовно присъстват на сбирките на Манолова, но са част и от агитката на президента Румен Радев на връх Шипка на 3-и март тази година. 

Неотлъчно до Мая Манолова на седянката е Боян Ботев. Въпросният мъж е бос на охранителна фирма, засичан в нарушаване на няколко члена от Наказателния кодекс. Те са свързани с противозаконно възпрепятстване на орган на властта, на частен съдебен изпълнител или помощник-частен съдебен изпълнител да изпълни задълженията си, както и за потвърждаване на неистина или затаяване на истина в писмена декларация.

Боян Ботев е бивш служител на охранителна полиция. Близък със Златомир Петров-Баретата, който му е помогнал да стане наемател на автогарата в Севлиево.

Най-пресните афери на Боян Ботев датират от съвсем скоро. На 19 май 2020 г. Общинската избирателна комисия в Севлиево прекратява пълномощията на Боян Ботев като общински съветник от „Ние, гражданите“ за нарушаване на чл. 34, ал. 5, т. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА).

Там ясно е записано, че „общинският съветник не може: 3. да е едноличен търговец, съдружник, акционер, член на управителен, надзорен или контролен съвет на търговско дружество, което има сключени договори с общината, в която е общински съветник, както и с търговски дружества с общинско участие или с общински предприятия.“

Аверът на Баретата Ботев е нарушил и чл. 34, ал. 6 от ЗМСМА: „В едномесечен срок от обявяването на изборните резултати лице, което при избирането му за общински съветник заема длъжност по ал. 5, подава молба за освобождаването му от заеманата длъжност и уведомява писмено за това председателя на общинския съвет и общинската избирателна комисия.“

Причината е, че Ботев не е спазил едномесечният срок за освобождаването му като едноличен собственик и управител на дружеството "Хрис 2016" ЕООД, а го е направил едва през април. В същото време въпросното дружество е имало действащ договор с „Общинска собственост” при община Севлиево.

Друга любопитна персона около Манолова е Светлана Георгиева. Тя пък е кандидат-кмет на „Ние, гражданите“ в Севлиево на последните местни избори и е изключително близка на изгонения общинар Боян Ботев. На седянката на Мая тя се представи като съкратена работничка от местен завод и се представи за онеправдана, която си получила заплатата, благодарение на нея. Така излиза, че вероятно и други оратори на провалената кметица, изявили се на микрофона, са просто приближени подставени лица, уж представители на гражданското общество в различни райони на страната.

Неотлъчно до провалената някогашна червена депутатка е и Ангел Илиев. Той е криминално проявен, с криминална регистрация и осъдителна присъда за съдържание в големи размери на акцизни стоки - цигари. Също е свързван с Боян Ботев. Това е видно от документи, с който габровската адвокатка Веселина Пиргозлиева на 7.01.2020 г. прехвърля дружествения си дял в охранителната фирма „ОМОН Секюрити“ на Боян Ботев.

Същата се оказва особено петимна да защитава хора, които имат проблеми с правораздаването заради акцизни стоки, и лъсва в протокол от заседание на Габровския районен съд като адвокат на подсъдимия З.Г.С., който е държал акцизни стоки без български акцизен бандерол (Ето и линка на целия протокол от въпросното заседание: https://court-gbr.com/0070cc17_83470717.htm)

Съпругът на адвокат Веселина Пиргозлиева - Иван Събчев, също е близък с Иван Кирилов от групировките през 90-те.

Очевидно е, че обкръжението на особено близкия с Мая Манолова от години бивш полицай Боян Ботев се състои основно от хора, които имат или са имали сериозни проблеми със закона в акцизната сфера. Злите езици в община Севлиево твърдят, че тази група е намесена и в доста други, съвсем небезобидни дейности, за което имаме косвено потвърждение от горните факти. 

Любопитен поддръжник на Манолова в седянката е и Владимир Тодоров. Той също е съветник от „Ние, гражданите“, макар да е просто таксиметров шофьор, на разположение на Боян Ботев за чувствителни услуги покрай дискотеката му „Бобруйск“ в града и други подобни дела.

Явно е бил много важен за делата на Боян Ботев в местния парламент, за да стане общински съветник от едва 7-ми в листата на „Ние, гражданите“ на местните избори миналата година. Как става ли? Избраната за втори съветник от „Ние, гражданите“ Светла Георгиева се отказва, както и всички след нея, докато се стигне до поставения на 7-мо място Владимир Тодоров!

Тази тройка е непрекъснато заедно, а както е видно и скандално близка с Мая Манолова. Същият състав позира и на снимки от 3 март тази година на Шипка – плътно зад гърба на Мая Манолова и в най-близкото обкръжение на Румен Радев.

ПИК продължава разследването на скандалите около групата на прикритие в Общинския съвет в Севлиево и охранителната фирма „ОМОН Секюрити“.

 

 

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 18170
архив

Интервю за работа. Задават въпрос на блоднинката-кандидат:
– Ниво на английски?
– Отлично.
– Знаете ли какво означава „allow“?
– Да.
– Използвайте го в изречение!
– Allow, кой е на телефона?
– Аха, благодаря. Ще се свържем с вас…

няма нови новини
Днес: 20
hot
най-четени новини в момента
сега
2423
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Последната и забравена годеница на Христо Сираков го оплака редом до жените му. Ето кой ще наследи имотите на бохема... (ВИДЕО)
x
Изварата помага срещу есенна депресия
x