Вход
София
Времето в София 18 o C

Разстреляният Георги Стоев предсмъртно: Сашо Дончев даваше 40 000 долара месечно на Слави Трифонов, за да пропагандира БСП!

Разстреляният Георги Стоев предсмъртно: Сашо Дончев даваше 40 000 долара месечно на Слави Трифонов, за да пропагандира БСП!

на 11.08.2019
762670
0
Разстреляният Георги Стоев предсмъртно: Сашо Дончев даваше 40 000 долара месечно на Слави Трифонов, за да пропагандира БСП!
Автор: ПИК
11.08.2019
0
762670

Слави Трифонов е сред героите в документалните книги на Георги Стоев "Бг Кръстника" - 1, 2, 3.

Водещият от БНТ Георги Ангелов гневно: Слави Трифонов е обикновен селски лизач на мафиотски за.ници!

Водещият от БНТ Георги Ангелов гневно: Слави Трифонов е обикновен селски лизач на мафиотски за.ници!

Социалните мрежи прегряха от негодувание и омерзение след...

на 08.08.2019

Стоев пише бестселърите си през 2006-2007 г., а през 2008-а е разстрелян като куче насред София близо до хотел "Плиска". Убиват го героите на книгите му, за отмъщение, а Трифонов е приятел с тях - Маджо, Маргините, Васил и Георги Илиеви, Поли Пантев, Маймуняка, Димата Руснака и останалите босове на ВИС и СИК.

Убийството на Георги Стоев не е разплетено и до днес, въпреки че мнозина в столицата знаят кой поръча екзекуцията и чии интереси бяха застрашени от разкритията в текстовете. Стоев пишеше от първо лице, като свидетел - години наред той се е подвизавал като водач на ударна група в СИК и е бил сред най-приближените на гангстерските лидери.

Днес ви предлагаме малък откъс от свидетелствата на Георги Стоев в книгата "Бг Кръстника" за двойния морал на златотърсача Слави Трифонов. Вижте как шоуменът е изнудвал бизнесмените Сашо Дончев и Славчо Христов (известен като касиера на Иван Костов), за да пропагандира за БСП и СДС. Годината е 2001-а.

 

Последно се бях виждал със Славчо (б. р. -  Христов) точно два дни преди Нова година.

Потърсих Крейзи, за да ми уреди среща с шефа му. Бях се присетил, че скоро ще стане една година, откакто му спасих живота. Досега само Маджо даваше пари, а Славчо не ми се беше отблагодарил.

Крейзи се обади малко по-късно, за да му кажа за какво искам да се срещам с шефа му. Съвсем спокойно му обясних, че в навечерието на празниците очаквам да ми върне жеста. Крейзи затвори сконфузен, но след минути ме набра отново с мотива, че Славчо имал много ангажименти и нямало да има време скоро да се видим.

- Добре тогава - пожелай му да се пази.

На нашия жаргон, който Славчо много добре познаваше, това си беше откровена заплаха. Пет минути след това Крейзи отново звънна.

- Шефът намери време. Кани те официално да се видите в банката.

Изтупах се официално и отидох. Крейзи ме посрещна със сервилен тон. Влезнахме в помещенията на директора без пропуск, както е ред­но. По стълбището Крейзи отново ме заля с пикантните истории на шефа си и приближените му.

- Знаеш ли кой идва миналата седмица? - хилеше се Крейзи. - Слави Трифонов! - продължи той. - Абсолютно сам, накарахме го да си премести джипа не за друго, а да го унижим и той се въртя половин час, докато намери къде да го остави. Аз лично го въведох при шефа. Славчо ме представи като дясната му ръка и ме остави да слушам разговора: „Ще бъда кратък, бате Слави - започна от вратата онзи. - Сашо Дончев, шефът на „Овергаз", ми дава по 40 000 долара на месец, за да пропагандирам за БСП в новото си шоу, ако ти ми дадеш 300 000 марки, ще пропагандирам за СДС".

- И к'во му отговори Славчо? - полюбопитствах аз.

- Славчо се вбеси, но пред него запази спокойствие „Ебал съм го в СДС-тo - каза спокойно той. - 300 000 марки са много пари, предпочитам да си ги запазя. Моите хора и без тях ще спечелят" - наду се Славчо.

„Няма проблем - отговори му Трифонов, - аз за всеки случай ти оставям моя телефон, ако поразмислиш! А имам и друга оферта. Срещу 10 000 долара ще те поканя в шоуто и ще ти изчистя напълно името - и без това те плюят, аз не вярвам, а това за скечовете, нали разбираш - просто шоу..."

„Добре, ще помисля" - отпрати го набързо Славчо. После пред мен сподели - продължи Крейзи, - че е хубаво да си изчисти името, но отказа да дава 10 000 долара, а и не се доверяваше на дългия мръсник. „Представи си, че му дам все пак парите и отида, и той вместо да ми помогне, да ме орезили напълно?" След което извади касетката изпод бюрото си и ми каза: „Това е запис на целия разговор, пази я, може да ни потрябва".

 

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой трябва да подаде оставка?
Общо гласували: 23960
архив

Жена се качва на уличен кантар да се претегли. Отстрани мъжът ѝ гледа таблицата за съотношение на тегло и ръст и казва: - Знаеш ли, скъпа, колко трябва да си висока за твоите килограми? 4 метра и 11 сантиметра.

 

няма нови новини
Днес: 15
hot
най-четени новини в момента
сега
2277
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Терор на Румънското посолство! Силоваци крещят на хората от блоковете: Свини герберски, сега ще се качим да ви потрошим! Десетки треперят, блокирани в градския транспорт (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
x
Кога е време да заживеете заедно
x