РАЗТЪРСВАЩА ИЗПОВЕД! Златното момиче Стефани Кирякова разплака всички с драматична история

Други спортове

РАЗТЪРСВАЩА ИЗПОВЕД! Златното момиче Стефани Кирякова разплака всички с драматична история

61837
на 18.09.2018
РАЗТЪРСВАЩА ИЗПОВЕД! Златното момиче Стефани Кирякова разплака всички с драматична история
Автор:   ПИК

Гимнастичката Стефани Кирякова, едно от златните момичета на Илиана Раева, написа разтърсваща изповед за майка си, която се разболяла няколко седмици преди световното. 

препоръчано

Ето какво публикува Кирякова: 

"Няколко седмици преди световното майка ми получи инсулт, поради който загуби говора си и не може да движи дясната си ръка. Когато научих новината целият ми свят се преобърна...
Писмо до мама
Скъпа мамо, исках да дойда при теб в този труден момент, толкова много исках да се върна в Бургас. Исках да бъда в болницата при теб, да хвана ръката ти и да ти кажа, че всичко ще се оправи. Но нямаше как оставя отбора и знаех, че ти също не го искаш. Предстоеше ни най-важното състезание, за което работихме толкова много. Беше ми ужасно тежко да продължа да тренирам, когато знаех че си болна. С всички сили се опитвах да не мисля за това, защото не исках да развалям тренировките. Понякога успявах да сдържа емоциите си, понякога-не. Но хората около мен ми бяха огромна подкрепа през цялото това време. Целият ми ансамбъл, момичетата които са повече от семейство за мен не ме оставиха нито за миг. Получих огромно разбиране от нашите треньори Весела Димитрова и Михаела Маевска. В тези най-трудни за мен дни реших, че ще играя на Световното заради теб, мамо!

Стефани с майка си Бойка

Не само ще играя, но обещах пред Бог, че ще спечеля златен медал и ще стана световна шампионка! Когато с момичетата го направихме и се качихме на най-високото стъпало си спомних как когато бях малка гледахме предишния отбор по телевизията вкъщи и ти винаги плачеше на българския химн. Питах те защо, а ти ми отговаряше: “Защото знам, че един ден ти ще станеш световна шампионка и заедно ще пеем българския химн, ще видиш!” Не можех да повярвам, че този ден наистина дойде. А ти самата никога не си спирала да вярваш в мен! Гледах знамето, пеех с цяло гърло и знаех, че ти гледаш мен! И въпреки, че сега не можеш да говориш, в моето съзнание аз чувах само твоя глас: “Ето Стефани, ти наистина успя!”

Посвещавам златния си медал на теб, мамо. Ти си най-силната жена, която познавам. Аз, ти и тати ще се справим с всичко, защото Господ е с нас! Ще бъде трудно, но никога няма да се предадем!

Благодаря ти тате, че си ми истинския пример за мъж, който обича и се грижи за жена си в добро и лошо, в радост и мъка, в здраве и болест!
Благодаря ви момичета, че винаги сте до ме през каквото и да преминавам. Без всички вас никога нямаше да успея!"

Шефката на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева веднага коментира поста на Кирякова: "Ето това трябва да прочете всеки родител на детето си! Това трябва да е началото и водещата новина на всички медии...Защото обществото ни има болезнена нужда от точно от от този пример! Силното ми прекрасно момиче...Гордея се с теб! Бог ще те възнагради за смелостта ти, силата ти и мъдростта! Обичам те,Stefany Radoslavova Kiryakova"

Сподели:
Бомба x
4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си 4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 131
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това