Разтърсваща мелодрама в романтичната класика "Роби на любовта"

КУЛТУРА

Разтърсваща мелодрама в романтичната класика "Роби на любовта"

5708
на 08.09.2021
Разтърсваща мелодрама в романтичната класика Роби на любовта
Автор:   ПИК

„Роби на любовта“ на известната немска писателка Ойгение Марлит е вълнуващ роман от златната колекция „Под знака на любовта“ на издателство „Милениум“. Можете да го намерите на всички вестникарски павилиони от днес в София, а от утре и в цялата страна на цена само 10 лв.

препоръчано

Това е затрогваща история за любовта, която побеждава всички пречки. След нещастен случай, при който жена му загива, пътуващ цирков артист оставя новородената им дъщеря Фелисити за отглеждане у заможния търговец Хелвиг. Момичето е прието добре от господаря, но след скорошната му смърт то бива презряно от семейството заради произхода си. Обиждана и принудена да слугува, девойката приема безропотно съдбата си, а междувременно се превръща в истинска красавица. Да развива заложбите си и да се образова тайно, я подкрепя стара дама, живееща усамотено в имението.

Разцъфналата хубост и добротата на Фелисити й спечелват любовта на господарския син, но бракът им е невъзможен и всичко изглежда обречено. Възрастната благодетелка обаче разкрива дълго пазени зловещи тайни за знатния род. Постепенно пъзелът се разплита и случайностите се оказват съвсем закономерни…

Романът „Роби на любовта” е единодушно обявен от критика и читатели за „апотеоз на истинските чувства в мелодраматичната литература“.

Идеята за старата дама, която е причина за духовното израстване и прелома в съдбата на главната героиня, авторката черпи от своята съдба.

Фредерика Хенриета Кристиане Ойгение Йон (1825-1887), популярна под псевдонима Ойгение Марлит, произхожда от заможно семейство от град Арнщат, Тюрингия. Баща й е заемал висок пост в министерството на търговията. След като завършва началното си образование в девическо училище, Ойгение се среща с жената, която се превръща в „добрата фея“ в живота й. Това е принцеса Матилда Шварцбург-Зондерсхаузен. Тя взима момичето в двореца си. Ойгение е нещо като придворна дама, компаньонка, която чете книги на глас, но принцесата се отнася с нея почти като със собствена дъщеря. Финансира музикалното образование на талантливата млада жена, която мечтае да стане певица. Ойгение учи във Виена, успява да постигне целта си и след като завършва вокална школа, получава място в камерния театър на двореца Шварцбург. Дебютира на голяма сцена в Лайпциг, изявява се във Виена и играе в различни музикални спектакли в германски и австрийски провинции. За съжаление, на 24 години Ойгение е принудена да се откаже от обещаващата си кариера, защото започва да губи слуха си. Артистичната натура на Марлит я подтиква към друг вид художествена работа. Сравнително късно, на 40-годишна възраст, тя прави своя литературен дебют, като публикува историята „Дванадесетте апостоли“ в семеен вестник. Един след друг, бързо след това, тя пише и публикува още редица разкази и романи. „Роби на любовта“ е един от най-известните сред тях, превеждан и издаван многократно в Европа и по цял свят.

Сподели:
Бомба x
Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат Екогласност: Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат "Екогласност": Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 305
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това