Вход
София
Времето в София 23 o C

Райков вярва на Валентин Златев, не на Ваньо Танов

Райков вярва на Валентин Златев, не на Ваньо Танов

Срещата между тримата се е провела късно снощи
на 24.04.2013
1789
5
Райков вярва на Валентин Златев, не на Ваньо Танов
Автор: ПИК
24.04.2013
5
1789

"Имахме изключително дълъг и нелек разговор с директора на агенция "Митници" Ваньо Танов и с директора на "Лукойл България" Валентин Златев", обяви служебният премиер Марин Райков след заседанието на правителството. Срещата е била проведена късно снощи.

"Вярвам на уверенията на генералния директор на "Лукойл България" Валентин Златев", заяви Марин Райков днес.

"Снощи при мен бяха на среща директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов и директорът на "Лукойл България" Валентин Златев. Между нас тримата беше проведен един изключително дълъг и нелек разговор, в резултат на който стана ясно, че още на 11 април има издаден акт за съответствие на база "Росенец", междувременно са премахнати стикерите. Това състояние на нещата е било в продължение на 3-4 дни и именно това обстоятелство е предизвикало реакцията на Ваньо Танов", разясни министър-председателят.

"По отношение на база "Росенец" лицензът действа до 1 юни, следователно нямаме отнемане на лиценз. Постигнато беше съгласие, че хората на Ваньо Танов по най-бързия начин днес ще извършат проверка и ще установят дали всичко е в ред и ако това е така, ще продължи безпрепятственото функциониране на базата", добави Марин Райков.

Що се отнася до лиценза на "Лукойл България", той действително беше отнет", добави служебният премиер. "Постигнахме вчера съгласие с Танов и Златев да бъде извършена проверка по най-бързия начин и да се установи дали са верни уверенията на Златев, че всички измервателни уреди са налице и функционират в съответствие със изискванията", обяви Райков и подчерта: "Вярвам на уверенията на Валентин Златев".

"Проверката ще бъде извършена в най-кратки възможни срокове. Ще се пристъпи към това още в рамките на днешния ден", каза още той. Служебният премиер подчерта, че "Лукойл България" е "един основен платец на данъци, който трябва да функционира". "Не трябваше да допуснем прекъсване на доставките до бензиностанциите и да защитим интересите на българските граждани преди празниците и преди изборния ден", заяви Марин Райков.

Премиерът посъветва шефа на Агенция "Митници" да си говори по-често с директора на "Лукойл България", "за да се избягват публични сътресения".

Сподели:
Последни новини
Най-важното
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 12237
архив

Любов било, когато си забравил за рождения й ден... и останеш жив!

няма нови новини
Днес: 140
hot
най-четени новини в момента
сега
2949
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
Проститутката Станислава Тодоровски от БСП (к) се стяга за парламента (УНИКАЛНО ВИДЕО)
x
Чудодейните свойства на смокините
x