Рамадан Аталай: Никой в Европа не се отказва от руския газ, само нашият премиер се изтъпани, че прекъсва доставките

Епицентър

Рамадан Аталай: Никой в Европа не се отказва от руския газ, само нашият премиер се изтъпани, че прекъсва доставките

53619
на 22.03.2022
Рамадан Аталай: Никой в Европа не се отказва от руския газ, само нашият премиер се изтъпани, че прекъсва доставките
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

"Европейската комисия взе решение, че няма как до 2030 г.  да спре газа и енергийните доставки от Русия. Единствено нашият премиер се намери да каже, че до края на годината изтичат договорите с "Газпром" и след това ние спираме доставките. Това е недалновидно. Асен Василев не трябва да се занимава с енергетика", каза в ефира на БТВ енергийният експерт от ДПС Рамадан Аталай. 

препоръчано

Кирил Петков и Асен Василев управлявали емоциално. "Емоцията не е добър съветник. Гледам премиера облечен с едни жилетки. Досега трябваше да дадем възможност по най-бързия начин да преценим колко еднофамилни и многофамилни жилища можем да санираме и така да намалим ползването на енергия", поясни Аталай. 

"Сега ни трябват 3 млрд. газ и ние казваме, че от Нова година няма да ги купуваме. Откъде ще ги взимаме. Аз допускам, че нашите управници бяха на екскурзия в САЩ, защото не се върнаха с никакви договори от там. 100-процентовите изявления на Василев бяха, че можем да купим гориво от Катар, от Алжир. Всеки знае, че терминалът в Гърция има газ. Ами ако Русия им прекъсне подаването. Това са търговски взаимоотношения", разгневи се Рамадан Аталай.  

"Европа е зависима около 40% от руския газ. Да сте чули от Европа някой да каже, че няма да хранят руснаците, защото трагедията в Украйна е голяма. Нашите нямат дипломатично отношение, под всякаква критика са. Ако някой им казва на тези момчета  нещо в ухото, да разберат, че първо на предна линия да поставим нашите интереси. А не как да израснем с поза, пълзейки. Инфлацията върви много сериозно. Очаквах от тях да я намалят. Трагедия е войната, светът се променя. В новия световен ред нашите управляващи не се вписват никъде. Очакваме да получим разпореждане отнякъде. А ние трябва да говорим за интереса за България", каза Аталай. 

Той е категоричен, че без руска газ не можем.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК