Вход
София
Времето в София 0 o C

Раната "Бабикян" и "Панорама". Тъжна страница в историята на БНТ

Раната "Бабикян" и "Панорама". Тъжна страница в историята на БНТ

на 17.10.2020
476587
0
Раната "Бабикян" и "Панорама". Тъжна страница в историята на БНТ

Да, Арман Бабикян и колегите му от Триото са недосегаеми. Държавата и властта се страхуват от тях.

Журналистът Божидар Статев: "Панорама" се превърна в сцена на срама заради Бабикян

Журналистът Божидар Статев: "Панорама" се превърна в сцена на срама заради Бабикян

"ПАНОРАМА" СЕ ПРЕВЪРНА В СЦЕНА НА СРАМА!

Вчера повече от...

на 17.10.2020

Вчера дори ги легитимираха, след като бащата на най-гадните и анонимни фейк сайтове се появи в "Панорама" по БНТ в ролята на визионер, водач на народния бунт, мъдрец, който чертае бъдещето на страната.

Една от най-тъжните и срамни страници в историята на националната ни телевизия.

Смразени от страх, Бойко Василев и Емил Кошлуков решават да се подмажат на метежа и канят в студиото предводителя му. Дано петдесетината лумпени на входа на "Сан Стефано" се успокоят и спрат да безчинстват всяка петък вечер.

Сякаш че няма други законови форми да озаптиш тълпа вандали. 

Медиите работят в условията на жестока автоцензура.

Да, ама пак греда. В метежа, оказва се, има различни фракции, хванали са се за гушите помежду си. "Боец" не харесват Бабикян и Триото, Триото не харесва Гошо и Иво Гошев, няма сделка, няма угодия, присъствието на арменеца в "Панорама" се оказва безсмислено, харпиите продължават да квичат...

В ПИК неведнъж сме писали, че над Бабикян има чадър от най-високо място.

Нито прокуратурата, нито ГДБОП, нито културното министерство признават, че собственикът на "Информиран.нет" е именно той. Въпреки че ПИК публикува документи от разследване на службите, което го доказва. Въпреки жалбите на десетки засегнати българи, въпреки сигнала на главния редактор на ПИК Звездомира Мастагаркова до Върховна касационна прокуратура.

Мастагаркова искаше не друго, а елементарното, дребното: прокуратурата да установи по официален ред собствеността на фалшивите сайтове и да я обуви публично, за да могат частни тъжители да заведат граждански искове срещу тях.

Защото сега това е невъзможно - авторите и собствениците подло се крият зад анонимни публикации.

Първоначално Върховна касационна прокуратура реагира с ентусиазъм, разпредели сигнала и даже поиска финансова проверка.

Близо година по-късно няма образувано производство, няма проверка.

Бабикян и бабикянчетата имат покровители. На високо. И това, разбира се, е логично. Иначе няма как толкова време да се търпят подобни мръсотии. И виртуални - в нета, и физически, по улиците и кръстовищата на София.

Очевидно е, че Бабикян и цялата му фабрика за анонимни фейкове е проводник на руска хибридна атака срещу българската държава. А по темите "Русия" и "Кремъл" някои органи у нас не смеят да ровят. Истината е, че чадърът над Триото е изцяло политически, идва най-отгоре, а прокуратурата просто се ползва за "бушон".

Има и друга истина - тъй нареченият "всенароден протест" е пропагандна сглобка в услуга най-вече на президента Радев. Неслучайно в "Информиран.нет" това е положителният герой. Спасителят на България. Антагонистът на "мафиота Бойко". 

Там ще прочетете, например, че ако дойде на власт, служебно правителство на президента веднага ще направи всички заплати 2000 лева, а пенсиите - 1000. Елементарна тъпотия, шервана във всички производни на "Информиран.нет" фейсбук групи и предизвикваща умилителен възторг сред по-простоватата публика.

В този смисъл раната "Бабикян" е не толкова индивидуална, колкото типологична. Това я прави особено опасна. Фалшивите новини на Триото провокират анархистични попълзновения срещу легитимната демократична система, установена от законите и българската Конституция. Не става дума за обикновени клевети и измислици в стила на жълтата преса, а за безпрецедентен антиконституционен опит за овладяване на политическата власт чрез новинарски манипулации и фейкове.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 20242
архив

Социализъм: Да нахраним гладния с риба.
Капитализъм, както ни го описват: Да не храним гладния с риба, а да му дадем въдица.
Капитализъм, какъвто е наистина: Не даваме въдицата, а я продаваме на кредит, без гладният да разбере, че няма достъп до езерото с рибата, нито има билет за риболов, защото и езерото, и рибата отдавна принадлежат на този, комуто той вече е длъжник за въдицата... 

x
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов: Не искам да чувам за проблеми със заплащането на медиците от първа линия (ВИДЕО)
x
Проучване установи - колко време е нужно, за да се влюбите
x