Рашков мачка ромите, а къде са техните приятели? Оглушително мълчание на Екимиджиев, Хелзинкския комитет, посолствата и сие

КОМЕНТАРИ

Рашков мачка ромите, а къде са техните приятели? Оглушително мълчание на Екимиджиев, Хелзинкския комитет, посолствата и сие

40314
на 02.11.2021
Рашков мачка ромите, а къде са техните приятели? Оглушително мълчание на Екимиджиев, Хелзинкския комитет, посолствата и сие

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Пореден ден, под прикритието на измислена борба с купуването на гласове, тежковъоръжени полицаи щурмуват населените места с компактно ромско население. Изпратените от вътрешния министър Бойко Рашков служители на реда очеизвадно изпълняват политическа поръчка, свързана с предстоящия вот за президент и парламент.

препоръчано

Целта е ясна – осигуряване на максимално благоприятен резултат за неговия господар Румен Радев и политическото му прокси Кирил Петков.

Така беше и на миналите избори, а сигналите за репресиите на Рашков срещу малцинствата в смесените райони отдавна стигнаха до западните институции. Доста европейски политици вече са наясно с поругаването на демокрацията от страна на самозабравилия се властимащ във всички краища на страната – от Кирково през Нова Загора та чак до Кубрат. Но инструментът на Радев за нечестно печелене на избори не е предмет на този разговор. Тук става дума за нещо далече по-интересно. А именно – къде са иначе много гласовитите защитници на българските малцинства? Тези, които години наред се храниха от хули и обиди срещу България и българските власти на тема спазване правата на етническите групи на родна територия

1. Къде са чуждите посолства и европейските резолюции, призоваващи ни да признаваме македонски и всякакви други измислени малцинства? Не ги ли притеснява полицейският терор срещу ромите в навечерието на изборите у нас.

2. Къде е вечно воюващият с неправдата Михаил Екимджиев? Или вероятно щом новозагорските роми не са му платили, той няма полза да хаби ценния си адвокатски ресурс, за да ги защитава от полицейския произвол. Ако министърът на вътрешните работи не се казваше Бойко Рашков, то със сигурност вече пловдивският борец за свобода щеше да е обиколил праймтайма на контролирания от близкия му олигарх Прокопиев (по негови самопризнания) медиен мейнстрийм. Или както се казваше – имам принципи, ако не ви харесват – имам и други.

3. Къде са Красимир Кънев и Българският хелзинкски комитет? Нали най-видните ромски защитници бяха много сърдити, когато главният прокурор Иван Гешев ги посъветва да четат главата в „Под игото“, описваща наказанието за предателство на Мехмед циганина от Клисура. Явно БХК са на принципа "преклонена пред държавната власт главица сабя не я сече". А иначе са много остри в печално известните си доклади, приемани в общество като нарицателно и синоним за обслужване на чужди каузи и интереси.

4. Къде е самоковският ромски активист Христо Николов от фондация „Саворе“? Познаваме същия като автор на всевъзможни сигнали в Комисия за защита от дискриминацията срещу всякакви политици и държавни институции, които нарушавали правата на малцинствата и в частност на нашите съграждани от неговия етнос. Днес Николов мълчи оглушително за полицейските кубинки, газещи домовете на български граждани в поредния опит на самозабравилата се хунта да се намеси незаконно и недопустимо в изборния процес.

За безобразията на Бойко Рашков мълчат всички бутафорни защитници на ромите. Които от години ги използват, само за да трупат хонорари, грантове и медийна популярност. Няма жалби в Страсбург, няма доклади и гръмки пресконференции. Мълчат от страх пред репресивната машина, за да не дойде и за тях. А това време не е далеч. И тогава, също като сега, едва ли ще има кой да надигне глас в тяхна защита.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 86
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК