"Ред в хаоса" е маниерно, като дисертация по космогония

Акценти

"Ред в хаоса" е маниерно, като дисертация по космогония

58381
на 10.06.2021
Ред в хаоса е маниерно, като дисертация по космогония

“Ред в хаоса”, новият девиз на ГЕРБ, ми звучи маниерно. Като дисертация по космогония.

препоръчано

Кофти за партиен слоган.

“Работа, работа, работа” сякаш вършеше повече работа.

Защо бягаме от изпитаната класика? 

Това е като с “младите” и обновяването на листите. Дайте, другари, да дадем шанс на младежта...Младеж – хубаво, но младостта не бива да се превръща в индулгенция за политическа кариера. Опитът също има значение. Всяко залитане от крайност в крайност е грешка. 

Впрочем “ред” и “хаос” не са непременно антоними. Такива са единствено в банализираната делнична лексика. В онова, което наричаме “последващ език”. Той изменя първичните значения на думите и ги обръща в клишета.  

свързани новини

Хаосът е праначало; произходът на космическия порядък. В хаоса има ред, той функционира в определен математически модел - макар и нелинеен. 

Сложна тема, многоизмерна - и научна, и философска, и митологична, и семантична. Не е тук времето и мястото да я разискваме.

“Ред в хаоса” е хем маниерно, хем егоцентрично. Играем го малко “Пърси Джаксън и героите на Олимп”. Веднага си представям как Харизанов Гръмовержеца хвърля мълнии връз голото кубе на Слави Трифонов. 

Не виждам смисъл от такива пози. За слоган трябва нещо по-простичко, отвъд претенцията за епохална величавост. Нещо, което да вдъхне надежда на обезверените и уплашените хора. 

Може би само “Ред!”

Защо не? Сега има нужда от ред, за да има пак “работа”, работа, работа”. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп - неочаквани изненади за Близнаците, нерви вгорчават деня на Стрелците САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп - неочаквани изненади за Близнаците, нерви вгорчават деня на Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 69
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това