Режим на тока в Ливан заради дълг от 100 млн. долара

Близък изток

Режим на тока в Ливан заради дълг от 100 млн. долара

2616
на 16.05.2021
Режим на тока в Ливан заради дълг от 100 млн. долара
Автор:   ПИК

Ливан загуби значително количество електроенергия, след като турски доставчик на ток, спря да работи заради натрупан дълг. Базираната в Истанбул "Карповершип"  фирма изключи своите генератори в Ливан в петък. 

препоръчано

Компанията доставя около една четвърт от настоящата консумация на електричество в Ливан. Генераторите са на борда на два кораба край ливанското крайбрежие. "Карповершип" спря електричеството около 8 часа сутринта местно време.

Всеки от корабите има мощност от по 202 MW, а договора за доставка е общо за 370 MW.

Министерството на финансите на Ливан съобщи по-рано тази седмица, че е получило писмо от турската фирма с предупреждение, че ще трябва да спре мощностите си, освен ако не се предприемат действия за уреждане на проблемите. От компанията твърдят, че просрочените задължения надхвърлят 100 милиона долара. 

свързани новини

"В продължение на 18 месеца сме изключително гъвкави с държавата, като непрекъснато доставяме енергия без заплащане или план за плащане, тъй като страната вече е изправена пред много тежка криза. Нито една компания не може да работи в среда с такъв пряк и неправомерен риск", казаха от турската фирма в изявление, цитирано от Ройтерс. 

Държавната енергийна компания в Ливан заяви, че увеличава капацитета на производство в някои електроцентрали, въпреки че това няма да компенсира напълно загубата, отбелязва "Марица".

Сподели:
Бомба x
5 начина да управляваме емоциите си 5 начина да управляваме емоциите си
ПИК TV x
БУРЯ УДАРИ ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ: Градушка и силен вятър брулят в района на Гео Милев и Лозенец (ВИДЕО) БУРЯ УДАРИ ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ: Градушка и силен вятър брулят в района на "Гео Милев" и "Лозенец" (ВИДЕО)
ново
Днес: 14
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това