Резил! Вратари спасиха несериозен "Левски" от унижение

ЧАС ПИК

Резил! Вратари спасиха несериозен "Левски" от унижение

20735
на 20.03.2015
Резил! Вратари спасиха несериозен Левски от унижение

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Отборът на "Левски" започна трагично представянето си във втората шестица на "А" група срещу Хасково на стадион "Георги Аспарухов". Тимът на Стойчо Стоев по чудо завърши наравно 1:1, като за това основна вина имат двамата вратари в мача. Първо в 69-ата минута Николай Банков буквално подари изравнителното попадение на "сините", вкарано от Антонио Аниете.

препоръчано

"Сините" имаха само още един опасен удар в неговата врата за 90 минути и той бе дело на Либан Абди в 79-ата. Преди това Димитър Алексиев бе извел гостите в 15-ата минута. Другият страж в мача - Боян Йоргачевич, пък със страхотни изяви спаси тима си от унизително поражение срещу последния в класирането. Бившият национал на Сърбия запази вратата си в 84-ата и 87-ата минутата срещу останалия сам срещу него Деян Лозев. В добавеното време на първата част пък отново сърбинът изби удар от фаул в гредата, за да не стане резултатът 0:2 в полза на гостите.

свързани новини

Около 1000 зрители се намръзнаха на "Герена", за да изпратят с освирквания своите играчи, които продължават да ги разочароват. Само преди 20 дни Левски надигра два пъти Хасково в рамките на четири дни с 3:0 и 8:0 за Купата на България и "А" група, а днес футболистите в синьо бяха просто трагични във всяка зона на футболното игрище и само късметът ги спаси от още по-голям резил.

Точката е едва осма за тима на Хасково, която не бе записвал такива в първенството от 29-и ноември миналата година, докато за "сините" равенството е пето. "Левски" остава лидер на втората шестица с 35 точки, но вече има само една преднина пред Черно море.

Още в първите минути гол на Роман Прохазка бе отменен поради засада, а гостите пропуснаха да излязат напред в резултата чрез Тихомир Трифонов.

В 15-ата минута след грешка на домакините в центъра на терена Маламов проби мощно отдясно и центрира към Алексиев, който отблизо прати топката в мрежата на Боян Йоргачевич.

 Изненадващото е, че столичани нямат никаква идея в играта си и не показват дори желание да стигнат до обрат, като до 45-ата минута липсва удар към Николай Банков. В даденото продължение гостите бяха близо до втори гол. Узунов стреля във вратата от фаул, Йоргачевич плонжира и изби топката в гредата, след което коженото кълбо не стигна до Алексиев, а Нину изби от голлинията.

На почивката Лукаш Гикиевич замени Валери Домовчийски на почивката и още с първото си докосване стреля с глава в ръцете на Банков. Именно това бе първия удар във вратата на гостите. Последва натиск на столичани, но удари на Либан Абди и Мигел Бедоя излязоха в аут. Луис Педро замени Божидар Краев, а Левски продължваше да няма идея как да стигне до равенство.

Така 68-ата минута при едно от поредните центрирания в наказателното поле, Аниете стреля слабо с глава в Банков, който изненадващо пропусна топката между ръцете си за 1:1. Последва още по-сериозен натиск на домакините, а Банков показа класа в 79-ата минута при удар от границата на Абди, като изби в ъглов удар.

Стойчо Стоев смени Мики Орачев със Стефан Велев и защитата на "сините" стана още по-разградена. Така в 84-ата минута Лозев излезе очи в очи с Йоргачевич, а стража с майсторство спаси.

Три минути по-късно колективна грешка в защитата остави Деян Лозев пак срещу Йоргачевич. Той стреля, но сърбина с една ръка отново спаси и запази равенството. Долапчиев пък с глава в следващата атака изпусна, а "сините" бяха изпратени с освирквания. 


Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК