РЕЗИЛ В ЕФИР: Освиркват скандалния кмет Спартански в Плевен! Изкара града оазис на благоденствието, но не каза защо е отказал 1 милион за Кайлъка

Политика

РЕЗИЛ В ЕФИР: Освиркват скандалния кмет Спартански в Плевен! Изкара града оазис на благоденствието, но не каза защо е отказал 1 милион за Кайлъка

34439
на 17.10.2019
РЕЗИЛ В ЕФИР: Освиркват скандалния кмет Спартански в Плевен! Изкара града оазис на благоденствието, но не каза защо е отказал 1 милион за Кайлъка
Автор:   ПИК

Граждани на Плевен освиркаха скандалния кмет от ДеБъ Георг Спартански по време на дебата по Би Ти Ви. Всички опоненти го обвиниха, че градът се е превърнал в една от най-бедните точки в България, но той най-нагло обясни как местните хора преуспяват и благоденстват.

препоръчано

Вместо да обясни защо липсват успешно усвоени европроекти, Спартански разказа как в администрацията са му носили папки с треперещи ръце, когато е поел властта. "Очевидно бяха наплашени, беше ги страх от предишните преди мен", обясни Спартански.

Недовършени спортни зали, мизерия в крайните квартали, а стадионът приврлича на декор от Холивуд - на всички тези обвинения Спартански не отговори.

Най-остър срещу скандалния градоначалник беше кандидатът на ГЕРБ Мирослав Петров.

"Тук сме се събрали да говорим за град Плевен, а не за структурите на ГЕРБ. Моите приоритети ще са работа, рабора и само работа. Плевен заслужава промяна.

Плевен трябва да излезе от будната кома, в която е изпаднал. Това ще стане с инвестиции, отваряне на нови работни места и инфраструктурни проекти.

Имаме чудесни отношения с правителството и трябва да ги използваме. Инвеститорите идват в Плевен, поглеждат и си отиват. Това се дължи на факта, че няма развита удобна среда. Няма инфраструктура, няма бизнес среда. Всичко това трябва да се промени. Нещата започнаха да се подобряват при предишния кмет на Плевен, който беше от ГЕРБ, но сега за 4 години Георг Спартански не направи нищо. Трябва да направим така, че Плевен да си избира инвеститорите, а не инвеститорите да избират Плевен", заяви Петров.

Гост беше и кандидатът за кмет на града от ВМРО Калин Поповски.

"Плевен има огромни проблеми. Това налага сериозни промени. Приоритетите ми ще са инфраструктура, инвестиции, чистота и развитие на Медцинския университет. Преди 4 години ние издигнахме Георг Спартански, но през годините се разминахме в много пунктове по управлението. Това е причината сега да се изправя срещу него", разкри Поповски.

"Като областен управител съм осигурил 1,2 млн. лева за парк Кайлъка, но кметът отказа да работи по темата, защото паркът щял да му бъде в тежест", разкри Мирослав Петров. Спартански, разбира се, не отговори.

"В цялата община липсва сигурност. Това също трябва да се промени. Ако стана кмет, ще се премахнат незаконните сметища и постройки. Защо няма сигурност, питайте сегашния кмет? Също толкова интересен въпрос е - колко европейски проекта и европейски средства са усвоени за последните 4 години? Аз мога да ви отговаря - николко. За да се случат нещата, кметът трябва да бъде проактивен и да бъде в добри отношения с изпълнителната власт.

За спортната зала сегашният кмет е отишъл при министъра на спорта с едно хвърчащо листче да иска пари. Няма как да се случат така нещата. Правителството беше отделило 2 млн. лева, но няма кой да ги усвои. Това е моята цел", продължи Петров.

"Средната работна заплата в Плевен може да се увеличи с 500 лева. Това ще стане с привличането на чуждестранни и местни инвестиции, отваряне на нови работни места, създаване на индустиална зона, карго зона, обходен път на Плевен и директна комуникация с изпълнителната власт", обяви кандидатът на ГЕРБ.

Сподели:
Бомба x
Кои са най-добрите и най-лошите в зодиака Кои са най-добрите и най-лошите в зодиака
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: До края на годината завършваме участъка на АМ Европа от ГКПП „Калотина“ до Драгоман (СНИМКИ/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: До края на годината завършваме участъка на АМ "Европа" от ГКПП „Калотина“ до Драгоман (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 111
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това