Река Какач в Северния парк в София се е превърнала в сметище

Животът днес

Река Какач в Северния парк в София се е превърнала в сметище

6852
на 08.03.2021
Река Какач в Северния парк в София се е превърнала в сметище
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Река Какач в Северния парк в София се е превърнала в сметище, съобщи БНТ. Проблемът е от няколко месеца. Изхвърлените боклуци са превърнали реката в бунище. Пластмасови бутилки, пликове, тухли и дрехи - това са едни от находките по реката. Според посетител на района проблемът е от наводненията преди време. Преди това реката е била добре поддържана.

препоръчано

Почистването на реката е започнало миналия месец.

"Успяхме да почистим преди лошите метеорологични условия над 700 метра преди моста на река Какач на ул. "Атанас Цветанов"", каза Нина Макарова, директор на дирекция "Околна среда" към Столичната община.

Почистването се прави на ръка и затова се осъществява по-бавно. Техника не може да бъде вкарана, за да не бъде унищожена растителността, по която са се закачили отпадъци.

Посетителите признават, че хората са си виновни за това състояние на района, нямат нужната култура.

Приблизително 5300 лв. ще излезе почистването на реката и района около нея. От дирекция "Околна среда" се надяват то да приключи в края на следващата седмица.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния Петковден: Овните и Раците да пътуват по служба, Лъвът да се зарадва със секс и шампанско САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния Петковден: Овните и Раците да пътуват по служба, Лъвът да се зарадва със секс и шампанско
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Голям рев за този арестувания с белязаните пари - по същия начин Киро арестува Севда. Равно отдалечен премиер значи нова сглобка, но по-лоша. Ако сме на власт, пускаме Плана за възстановяване (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Голям рев за този арестувания с белязаните пари - по същия начин Киро арестува Севда. Равно отдалечен премиер значи нова сглобка, но по-лоша. Ако сме на власт, пускаме Плана за възстановяване (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК