Рекорден спад в търсенето на горива в Гърция

Балкани

Рекорден спад в търсенето на горива в Гърция

14213
на 27.03.2020
Рекорден спад в търсенето на горива в Гърция
Автор:   ПИК

Цели 60% по-слабо търсене на горива очакват през април в Гърция, пише вестник "Катимерини”. От началото на март оборотите на бензиностанциите са паднали с почти една четвърт, като най-големият спад е отчетен през последните две седмици.

препоръчано

До края на месеца понижението в потреблението на бензин ще достигне поне 30 на сто, прогнозират от местната Асоциация на компаниите за търговия с петрол, предава "Монитор".

Според местните търговци пазарът се държи основно на продажбите на нафта и мазут за отопление. Те са се увеличили на годишна база от началото на март с 42% сочат данни на Асоциацията на компаниите за търговия с петрол.

Причините са оставането в къщи на повече хора и студовете обхванали северните райони на Гърция в последните дни на отоплително масло, чиито продажби са се увеличили с 42% спрямо миналата година, което е допринесло както за ниските цени, така и за климатичните условия главно в Северна Гърция, комбинирани разбира се. да остане вкъщи.

Сподели:
Бомба x
Коя е идеалната възраст за брак? Коя е идеалната възраст за брак?
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с извънредни новини от видеоконференцията на Европейския съвет: Трябва да сме максимално твърди за ваксините (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с извънредни новини от видеоконференцията на Европейския съвет: Трябва да сме максимално твърди за ваксините (ВИДЕО)
ново
Днес: 312
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това