РЕКОРД В "ПИРОГОВ": Поставиха 560 ваксини за ден

ГОРЕЩО

РЕКОРД В "ПИРОГОВ": Поставиха 560 ваксини за ден

8409
на 20.02.2021
РЕКОРД В ПИРОГОВ: Поставиха 560 ваксини за ден
Автор:   ПИК

560 души са имунизирани в "Пирогов" само за ден. Това е рекорден брой поставени ваксини за лечебното заведение, съобщиха във Фейсбук страницата си от спешната болница. 

препоръчано

От вчера в "Пирогов" се сЛагат ваксини на всички желаещи. Имунизацията е с ваксината на AstraZeneca и се извършва от 8:30 до 17:30 часа.

Директорът на Пирогов проф. Асен Балтов провери как преминава ваксинацията в петте пункта на лечебното заведение и разговаря и с желаещите да се имунизират. Хората се оплакаха, че на телефоните на лечебното заведение не отговаря никой. Шефът на болницата им обясни, че часове за ваксиниране ще записват, когато бъдат разкрити всички пунктове за имунизиране.

Проф. Балтов посъветва хората да бъдат търпеливи. „ Няма да върнем никой, молбата ми е хората да бъдат подготвени – ако са с хронични заболявания да носят епикриза, да не се притесняват“. Масовото ваксиниране ще продължи и утре „след което се чака какво ще бъде разпределението на ваксините през следващата седмица. Надявам се, че същото ще се получи и следващия уикенд. Чакаме разпределението на ваксините другата седмица.“, заяви още проф. Балтов.

Сподели:
Бомба x
Коя е идеалната възраст за брак? Коя е идеалната възраст за брак?
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с извънредни новини от видеоконференцията на Европейския съвет: Трябва да сме максимално твърди за ваксините (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с извънредни новини от видеоконференцията на Европейския съвет: Трябва да сме максимално твърди за ваксините (ВИДЕО)
ново
Днес: 319
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това