РЕКОРД: Кристалина Георгиева с тлъста пачка - уреди се с $ 45 хил. месечна заплата в Световната банка, дипли половин милион долара годишно

Икономика

РЕКОРД: Кристалина Георгиева с тлъста пачка - уреди се с $ 45 хил. месечна заплата в Световната банка, дипли половин милион долара годишно

56179
на 11.01.2019
РЕКОРД: Кристалина Георгиева с тлъста пачка - уреди се с $ 45 хил. месечна заплата в Световната банка, дипли половин милион долара годишно
Автор:   ПИК

Free Bet Бонус за специалистите в Спортните Залози на efbet.com (18+)

Рекордна залата ще получава Кристалина Георгиева като шеф на Световната банка. Тя ще получава 45 хиляди долара месечно, което прави половин милион долара годишно.

препоръчано

Тлъстата заплата влиза в сила от 1 февруари, когато Кристалина ще поеме поста на временен шеф на Световната банка. Това стана след изненадващата оставка на предходния шеф Джим Йон Ким. Неговият мандат изтичаше чак през 2022 г.

Кристалина ще получава сумата, докато се намери титуляр на поста. Според запознати, шеф на Световната банка може да не бъде номиниран скоро, още повече, че решението е в ръцете на президента на САЩ Доналд Тръмп, който в момента си има вътрешно политически главоболия. По традиция шефът на СБ се номинира от САЩ, а на МВФ - от Европа.

Затова и постът се заема по традиция от американци, но по лично решение на Ким за негов временен заместник сега е посочена Кристалина Георгиева.

65-годишната Кристалина има 17-годишна кариера в Световната банка, пише седмичник. Тя се върна там именно по покана на Ким, след като преди това бе зам.-председател на ЕК и еврокомисар по бюджета в къмисията "Юнкер", както и комисар по хуманитарните въпроси по времето на Барозу.

Като икономист и държавник Кристалина Георгиева винаги е смятана за човек на САЩ и се ползва с доверието на американския финансов и политически елит. 

Твърди се, че не е и зключено Тръмп да номинира и Георгиева за шеф на СБ, макар че в очите на президента тя не е толкова човек на Вашингтон, колкото жена от Източна Европа. 

Георгиева получава и допълнителни екстри от банката, които могат да достигнат до 20 хил. долара месечно, а и тлъста пенсия. 

Георгиева притежава голяма къща в Потомак, щата Мериленд, която е купена преди 20 години и данъчната й оценка е на стойност около 600 хил. долара, припомня изданието. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК