РЕКОРД: Отчитаме 200% ръст в износа на ток

Икономика

РЕКОРД: Отчитаме 200% ръст в износа на ток

4848
на 30.01.2019
РЕКОРД: Отчитаме 200% ръст в износа на ток
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Държавата отчита рекорден износ на ток от 200% през януари 2019 г. спрямо същия период на миналата година. Това стана ясно след среща на ресорният министър Теменужка Петкова с представители на организации от сектора, съобщава БГНЕС.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Същевременно на фона на анонсираните рекордни стойности за износ на ток от бизнеса многократно заявиха, че има недостиг на електроенергия на борсата и призоваха държавният регулатор дали няма спекулиране на цените. 

В края на миналата година бяха регистрирани шокови поскъпвания до 300% на търгуваната енергия за бизнеса в сегмента „ден напред“. Наскоро от КРИБ дори заявиха за БГНЕС, че лансираната от министъра на енергетиката идея за най-ниска цена е „опашата неистина“. 

“Поведението на държавните енергийни дружества на борсата отговаря напълно на ангажиментите по европейското и българското законодателство“. Това каза енергийният министър Теменужка Петкова на среща с представители на работодателските и синдикалните организации, на която бе обсъдено състоянието на пазара на електроенергия и мерките за неговото стабилизиране. 

Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов изрази задоволство от дискусията, тъй като обсъдените мерки ще успокоят пазара на енергия у нас. По думите му предстои да се разшири пакетът от стандартизирани продукти, които ще се предлагат на борсата.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
ПИК TV! Депутатът Драгомир Драганов от ГЕРБ подаде оставка, ролята на Асен Василев за скандала в митниците отпада от дневния ред - НА ЖИВО ПИК TV! Депутатът Драгомир Драганов от ГЕРБ подаде оставка, ролята на Асен Василев за скандала в митниците отпада от дневния ред - НА ЖИВО
ново
Днес: 27
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК