Рекорд: Япония регистрира максимум в броя на новите случаи на коронавирус

Азия

Рекорд: Япония регистрира максимум в броя на новите случаи на коронавирус

12512
на 12.12.2020
Рекорд: Япония регистрира максимум в броя на новите случаи на коронавирус
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Броят на новооткритите случаи на коронавирусна инфекция в Япония през изминалото денонощие е най-малко 3 037 – най-много от началото на пандемията. Това съобщи японската обществена телевизия, цитирана от TACC и „Фокус”.

препоръчано

Така общият брой на хората, заразени с коронавирус в Япония, достигна 178 950. През изминалия ден в страната също бяха регистрирани 21 смъртни случая, общият брой на жертвите на коронавирусa e 2 588.

Броят на пациентите в тежко състояние в отделения за интензивно лечение на ден се увеличи с 24 и достигна 578. Към днешна дата 148 183 души са се възстановили.

Основните центрове за разпространение на коронавируса продължават да бъдат префектурите Токио, Осака, Канагава, Айчи и Хокайдо. В японската столица през изминалия ден бяха открити поне 621 нови случая на инфекция - това също стана най-високият показател за цялата пандемия.

Досега в столичната префектура, заедно с други четири префектури в страната, включително Осака, Хиого, Кочи и Хокайдо, е определено най-високото (четвърто) ниво на сложност за ситуацията с разпространението на коронавируса. Четвъртото ниво означава заплаха от експлозивно разпространение на инфекцията, при което здравната система може да не се справи със ситуацията.

Най-трудна е ситуацията с легловия капацитет в префектурите Хиого и Хокайдо: към 8 декември там са заети съответно 68,9 процента и 55,1 процента от болничните легла. Междувременно средният процент на заетите болнични легла в цялата страна е 32,7 процента. Според японското министерство на здравеопазването този показател се е влошил с 2,6 процентни пункта през седмицата.Броят на японските префектури, в които е обявено трето ниво по четиристепенна скала, в момента е 19: те имат 20 процента или повече заети легла.

В Япония ситуацията с разпространението на коронавируса се влоши от ноември. През последните седмици дневният прираст на новите инфекции е около 2,5 хил.

В същото време в страната практически няма ограничения за бизнеса: властите призовават ресторантите и питейните заведения в големите градове да намалят работното си време, но окончателното решение по този въпрос се пада на собствениците на заведенията. Носенето на защитни маски също има препоръчителен характер, няма наказания за тяхното неносене, но дори на улицата местните жители предпочитат да използват тези лични предпазни средства.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК