Вход
София
Времето в София 6 o C

Ремонтират единия от водопроводите, захранващи Свищов и селата Вардим и Царевец

Ремонтират единия от водопроводите, захранващи Свищов и селата Вардим и Царевец

на 19.01.2020
3193
0
Ремонтират единия от водопроводите, захранващи Свищов и селата Вардим и Царевец
Автор: ПИК
19.01.2020
0
3193

Единият от двата водопровода, които захранват Свищов и селата Вардим и Царевец се ремонтира днес, съобщава БНР.

Тежка авария нарушава водоподаването към Свищов

Тежка авария нарушава водоподаването към Свищов

Голяма авария на магистрален водопровод оставя град...

на 18.01.2020

Вчера сутринта 25 000 души останаха без вода заради авария на двете съоръжения. По-късно проблемът по стария водопровод беше отстранен и водоподаването в населените места е възстановено.

Новият ремонт, по който се работи днес, не е въведен в експлоатация и е обект на проверка от Специализираната прокуратура за безстопанственост при изграждането му.

До проблема се стигна след като тази сутрин аварираха новият и старият водопровод, доставящи вода до населените места. Едната авария е отстранена, по втората ще се работи утре.

Свищов и селата Вардим и Царевец се водоснабдяват комбинирано от 60-годишен компрометиран стоманен водопровод и нов полиетиленов, който не е въведен в експлоатация и е обект на проверка от Специализираната прокуратура за безстопанственост при изграждането му. Тази сутрин аварираха и двата водопровода.

„Водоподаването се възстановява - увери кметът на Свищов Генчо Генчев. - Направи се всичко необходимо да се байпасира и да се подсили металният водопровод. Започна водоподаването по стария магистрален водопровод. На големия полиетиленов водопровод се взе решение да започне работата утре. Общината търси помощ от държавата. Настояваме пред правителството за безвъзмездна финансова помощ в размер на 3 млн. лв. да подменим изцяло новия полиетиленов водопровод, за да не изпаднем във водна криза“.

Миналата есен Свищов и селата останаха без вода четири дни.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34365
архив

Той: – Снощи заспах с усмивка на лицето! Тя: – От обич към мен ли, скъпи? Той: – Не, дядо утре ще вари ракията…

x
ПЪРВО В ПИК TV: Томислав Дончев захапа Радев: Иска мерки и му ги даваме - какво предизборно има в помощта за хората в кризата?! Уж не харесва какво правим, а после казва, че е правилно (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Най-арогантните знаци в зодиака
x