Ремонтират единия от водопроводите, захранващи Свищов и селата Вардим и Царевец

Региони

Ремонтират единия от водопроводите, захранващи Свищов и селата Вардим и Царевец

3146
на 19.01.2020
Ремонтират единия от водопроводите, захранващи Свищов и селата Вардим и Царевец
Автор:   ПИК

Единият от двата водопровода, които захранват Свищов и селата Вардим и Царевец се ремонтира днес, съобщава БНР.

препоръчано

Вчера сутринта 25 000 души останаха без вода заради авария на двете съоръжения. По-късно проблемът по стария водопровод беше отстранен и водоподаването в населените места е възстановено.

Новият ремонт, по който се работи днес, не е въведен в експлоатация и е обект на проверка от Специализираната прокуратура за безстопанственост при изграждането му.

До проблема се стигна след като тази сутрин аварираха новият и старият водопровод, доставящи вода до населените места. Едната авария е отстранена, по втората ще се работи утре.

Свищов и селата Вардим и Царевец се водоснабдяват комбинирано от 60-годишен компрометиран стоманен водопровод и нов полиетиленов, който не е въведен в експлоатация и е обект на проверка от Специализираната прокуратура за безстопанственост при изграждането му. Тази сутрин аварираха и двата водопровода.

„Водоподаването се възстановява - увери кметът на Свищов Генчо Генчев. - Направи се всичко необходимо да се байпасира и да се подсили металният водопровод. Започна водоподаването по стария магистрален водопровод. На големия полиетиленов водопровод се взе решение да започне работата утре. Общината търси помощ от държавата. Настояваме пред правителството за безвъзмездна финансова помощ в размер на 3 млн. лв. да подменим изцяло новия полиетиленов водопровод, за да не изпаднем във водна криза“.

Миналата есен Свищов и селата останаха без вода четири дни.

Сподели:
Бомба x
ПРАЗНИК: Честваме велик светец и загиващата оживяла света Мария Египетска - черпят две любими имена ПРАЗНИК: Честваме велик светец и загиващата оживяла света Мария Египетска - черпят две любими имена
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миню Стайков чака бебе от наследница на ВИС-2 САМО В ПИК TV: Миню Стайков чака бебе от наследница на ВИС-2
ново
Днес: 28
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това