Ремонтират пътя за Карандила

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Ремонтират пътя за Карандила

6341
на 05.01.2016
Ремонтират пътя за Карандила
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Започва ремонтът на републиканския път от Сливен за местността Карандила, съобщи БНР.

препоръчано

Поради пропадане от обилните миналогодишни дъждове на презбалканския път от Сливен за селата Ичера и Градец, той бе затворен за движение на автомобили. Движението се извършва по обходни маршрути през местностите Селището и Даулите.

Забавянето на ремонта и обиколните маршрути затрудняват пътуващите и въпреки че пътят е сигнализиран, има коли, които преминават през разрушения участък за Карандила. Конструкцията на пътя е разрушена на дължина 150 метра, с големи надлъжни пукнатини с ширина от 5 до 30 см и пропадане на участък с дължина 2.5 м в лявата лента, със свлечен пътен банкет и насип на пътя.

Разрушеният път е сигнализиран с необходимите знаци, сигнална лента и земна маса. Той е част от републиканската пътна мрежа и за ремонта му се чакат действия от държавата. Община Сливен е получила уверение, че през 2016 г. пътят ще бъде готов, съобщи кметът Стефан Радев. В момента се извършва проектиране от Агенция „Пътна инфраструктура” на стойност 2 млн. лева. Предстои да бъде възложено строителството.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК