Ремонти спряха ТЕЦ "Бобов дол" до понеделник

Региони

Ремонти спряха ТЕЦ "Бобов дол" до понеделник

9416
на 06.04.2019
Ремонти спряха ТЕЦ Бобов дол до понеделник
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

ТЕЦ „Бобов дол“ ще бъде включен в работен режим в понеделник сутрин, каза пред БНР изпълнителният директор на дружеството инж. Емил Христов. Сегашното спиране е планово, за разлика от предишното – през март, когато причина бе ниската цена на елекроенергията на борсовия пазар.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Спирането от петък вечерта до понеделник сутрин е планово заради текущи ремонти и дейности по подържането на мощностите. Дежурните екипи са на работните си места. Няма пуснати в отпуск работници и специалисти, каза изпълнителният директор инж. Христов: „Централата е спряна планово. В понеделник сутринта централата пак ще работи. Ще пуснем блока и ремонт – има си абсолютно всичко, всичко. Те могат всеки момент да ни поискат да активираме студения резерв. Ние сме длъжни да го подсигурим“.

Спиранията по никакъв начин не нарушават ритъма и баланса в работата на централата. Малко повече от две денонощия престой не се оказват на загуба: „Значи, всичко зависи от цената. Първо, от цената. Второ, от нуждите на централата. На централата трябва да се прави поддръжка. Имаме си ремонтни програми. Ние като правим такова нещо, винаги си правим сметката, дали ни е изгодно или не ни е изгодно“.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
ПИК TV! Бойко Борисов: Денков и Радев не приеха идеята на ГЕРБ за стратегически енергийни додтавки (НА ЖИВО) ПИК TV! Бойко Борисов: Денков и Радев не приеха идеята на ГЕРБ за стратегически енергийни додтавки (НА ЖИВО)
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК