Вход
София
Времето в София 10 o C

Ремонтът на калпавия участък от магистрала "Тракия" между Чирпан и Стара Загора гълта 90 млн. лева

Ремонтът на калпавия участък от магистрала "Тракия" между Чирпан и Стара Загора гълта 90 млн. лева

на 29.09.2020
32652
0
Ремонтът на калпавия участък от магистрала "Тракия" между Чирпан и Стара Загора гълта 90 млн. лева
Автор: ПИК
29.09.2020
0
32652

Около 90 млн. лв. ще струва ремонтът на едното платно на АМ „Тракия“ в участъка Чирпан – Стара Загора в посока Бургас. Това каза инж. Иван Досев, член на УС на АПИ, в интервю за предаването „Денят започва“ по БНТ.

„В момента нашите изпълнители правят подготвителни дейности за ремонта на участъка Чирпан – Стара Загора на АМ „Тракия“. Участъкът е доста голям и ще започнем до седмица – две поетапно ремонт на участъка. Обемите от работа са доста големи. 52 км подлежат на ремонт. Около 90 млн. лв. ще струва едното платно в посока Бургас за тези 52 км. Това е значителен участък, който ако се затвори, ремонтът ще продължи доста време. Затова ще го започнем поетапно и ще го разделим на малки парчета. Опитваме се да направим такава програма, че да бъде изпълнен за по-малко от 3 месеца, но за съжаление този обем от работа не може да се извърши за толкова време. Този цялостен ремонт не може да стане за 3 месеца и затова ще е на етапи“, посочи Досев.

„Ремонтите по АМ „Хемус“ са на 3 точки. Едната е на км 20 при Потоп, като ремонтът на връхната конструкция ще завърши преди края на годината, за да няма тама на км 20. Надяваме се за началото на зимния период още да пуснем движението там.

Следващата критична точка е тунел „Витиня“, където вървят добре строителните работи и до няколко месеца би трябвало да го отворим за движение. Най-трудоемки там са трите напречни галерии за връзка между двете тръби в случай на авария и на пожар“, каза още Досев.

По думите му приблизително около 3 .5 млрд. лв. трябват за пътна безопасност. Той добави, че тази сметка е ориентировъчна. „Целевата стойност за 0 смъртност и 0 ранени по пътищата е трудно постижима и колкото и средства да се дават, едва ли ще я постигнем, но трябва да се стремим към подобряване на пътната безопасност. Тези пари никой не е обещал, че ще ни даде, Средствата използваме за мантинели, маркировка и вертикална сигнализация, както и косене и почистване на храсти, за да се виждат знаците“, допълни той.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 33288
архив

Влиза съвременна БГ мама в магазин за плодове и зеленчуци:
– Извинете, този морков генномодифициран ли е?
Продавачът:
– Защо се интересувате?
Морковът:
– Да, наистина, защо се интересувате?

x
САМО В ПИК TV: Моделка на Божков роди тайно от софийски топ ерген
x
Социолози определиха идеалната възраст за щастлив брак
x