Републиканците в САЩ искат ФБР да разследва Фейсбук и Туитър за щурма на Капитолия

Америка

Републиканците в САЩ искат ФБР да разследва Фейсбук и Туитър за щурма на Капитолия

3555
на 25.01.2021
Републиканците в САЩ искат ФБР да разследва Фейсбук и Туитър за щурма на Капитолия
Автор:   ПИК

Републиканците от Комитета за контрол и реформи на Камарата на представителите на САЩ искат от ФБР да включи също Facebook и Twitter в разследването на участието на платформата Parler в щурма на Капитолия, съобщава Fox News.

препоръчано

„Вместо да ограничава разследването си (до платформата Parler), може би комисията трябва да включи Facebook и други социални медии в искането си за разследване на това, което е предшествало бунтовете в Капитолия на 6 януари“, се казва в писмо от републиканците.

В същото време републиканците подчертаха, че Parler, за разлика от Facebook и Twitter, не е спонсорирал демократи, предаде Дарик нюз.

По-рано медиите съобщиха, че блокираният уебсайт Parler частично е възстановил работата си на 18 януари, като се твърди, че използва IP адрес, принадлежащ на DDoS-GUARD, контролиран от двама руснаци. Тогава демократите призоваха ФБР да извърши разследване.

Parler е услуга за съобщения, която стана популярна след блокирането на акаунта на Тръмп в Twitter. Google и Apple блокираха приложението в своите онлайн магазини, а Amazon Web Services свали Parler от хостинга си.

Сподели:
Бомба x
Диетата с малко мазнини намалява тестостерона Диетата с малко мазнини намалява тестостерона
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Звезда от Откраднат живот тайно стана майка за втори път САМО В ПИК TV: Звезда от "Откраднат живот" тайно стана майка за втори път
ново
Днес: 144
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това