Вход
София
Времето в София 4 o C

РЕЦИДИВ: Ад за още едно 3-годишно дете в София! Няколко болници си го прехвърлят, хлапето на косъм от смъртта

РЕЦИДИВ: Ад за още едно 3-годишно дете в София! Няколко болници си го прехвърлят, хлапето на косъм от смъртта

на 21.11.2019
49504
25
РЕЦИДИВ: Ад за още едно 3-годишно дете в София! Няколко болници си го прехвърлят, хлапето на косъм от смъртта
Автор: ПИК
21.11.2019
25
49504

Един кошмарен уикенд, който семейство Стоилови няма да забравят никога -  невярно поставена диагноза, липса на места в болници, недостиг на медикаменти, недостиг на специалисти, забавяне на лечението и неяснота кой може да помогне на 3-годишно болно дете. С всичко това се сблъскват Лора и Георги през март тази година. 

Петък срещу събота момиченцето започва за повръща. "Едните нямат хирург, другите нямат ехограф. Родителите са в някаква безизходица”, разказва пред Нова телевизия Лора Стоилова.

"Всеки родител, който се е сблъсквал с това нещо, знае, че трябва да обиколи няколко заведения, няколко кабинета”, коментира Георги Стоилов.

"Призори вече се притеснихме и решихме, че ни трябва лекарска помощ. Първо отидохме при дежурен педиатър в частна клиника. Педиатърът констатира, че има стомашно чревно разстройство. Даде ни някаква рецепта, която ние купихме от аптеката. Детето обаче продължи да се влошава, вдигна и висока температура. Тогава решихме да отидем в детската педиатрия”, обяснява Лора.

"Там ни прие дежурната гастроентероложка. Тя прегледа детето, само опипа корема. Заяви, че наистина е стомашно-чревно разстройство, но детето е силно дехидратирано. Трябвало да се сложи на системи, но тъй като те нямали свободно легло, можела да ни насочи към частна клиника. Те нямат стационар, няма да лежи, само ще стоим за часовете, докато изтече системата, а след това да се прибирам в къщи. Или другият вариант - ако ни била настаняла при тях, трябвало да лежим в коридора, което естествено нас нямаше как да ни устройва”, разказва Лора.

Така родителите взимат детето на ръце и го водят в 3-та болница. Пак частна. Със себе си носят документ от педиатрията, в който пише каква диагноза е поставила лекарката само с опипване на корема.

"Отидохме в следващата клиника. Там направиха кръвни изследвания. Нещо, което в педиатрията не направиха. Установиха, че има възпалителен процес. Индексът за възпаление CRP й беше 8, което е завишение леко на този етап. Сложиха ѝ системи, поседяхме няколко часа и ни изписаха”, разказва още Лора.

Казали им да дойдат на другата сутрин, защото нямат леглова база. На следващата сутрин те отишли, направени били нови кръвни изследвания.

"Въпросният индекс  CRP е скочил на 113! От 8 на 113! Но дори и за тях това не е чак толкова притеснително. Ние през цялото време искахме преглед от хирург, те казваха, че нямат такъв. За ехограф, казват: "Ние нямаме такъв, евентуално в понеделник ехографът ще работи", обяснява Лора.

След което пак ги изпрашат у дома. С една уговорка – да дойдат пак на следващия ден в 14:00 часа, за да продължат със системите. Но вместо да се приберат вкъщи, родителите обръщат колата и тръгват към „Пирогов”.

"В 1 часа през нощта детето е вече на операционната маса. Благодаря на д-р Житянов, който я спаси и който след операцията, като излезе и каза, че ако 5-6 часа още сме закъснели, е нямало да може да ни помогне”, разказва Лора.

Така се оказва, че ако Лора и Георги бяха послушали лекарката в последната клиника да идат на следващия ден по обяд, най-вероятно днес дъщеря им нямаше да е сред живите.

Сподели:
Напиши коментар »
(25)
1
Абе хора какво става в тази държава. Трябва ли да си Стоянка Мутафова за да се обърне внимание на дете в тежко състояние . Срамна работа. Прав е Борисов. Да ги разбие тия псевдолекари
2
Не подценявам проблема,но начина на поднасяне единични случаи ме плашат До дамата от ТВ репортажа-синираи си зъбите ,че са ужас.!!!!
3
До кога болните деца в София ще тичат от кабинет на кабинет в различни болници с грешни препоръки и диагнози на различни педиатри ?????. Няма ли най-после педиатрична болница с спешни кабинети, апаратура, лекари, хирурзи ???? Не може да има милиони за стадиони и какво ли не, а за децата на София и околностите частни кабинети/За пари/ с никакво лечение ???????
4
Мая Манолова да го излекува това дете.
5
Баща,не е начина да се лае по ТВ,по тази причина и малкото останали лекари ще избягат Пакистанци и украйнци Ви чакат
6
Който не го е изживявал тоя ужас, детето ти да повръща през ноща, да те събуди към 3-4 ч с 39.4 температура, нищо не знае ! Трябва да има модерна детска болница в столицата ни !!! И без това няма раждаемост, грях е в 21 век да ни умират децата от небрежността на лекари и липса на специализирана модерна детска болница !!!
7
отговор на коментар
Защо само в столицата , госпожа, не сме ли един народ една държава????
8
Малко значи ги бият тези псевдодоктори!! Ако убитото от Литвиненковите колеги дете беше мангалче, от тези лекари и един немаше да идва на работа поне 6 месеца! Но е българче с ние не сме задружни и всеки сам се оправя. Тези в тази болница задлужават един здрав пердах и да видите след това колко мили и внимателно ще бъдат!!!
9
Този проблем не само в София,в Бургас е същата работа преди две седмици в неделя внучката ми вдигна температура 39,личния лекар има договор с часна болница водят детето и се оказва че не само няма детски лекар ами няма лекар в поликлиниката който да прегледа детето това се случва в дванадесет на обяд,лекаря щял да дойде вечерта и естествено те изпращат в друга частна болница където прябва да заплатиш 50 лева за да ти прегледат детето - просто нямам думи
10
отговор на коментар
А бе уио ти не разбра ли, че и малкото останали доктори 80% от тях не стават за нищо
11
Игнатов от ДеБъ забави изграждането на Детската Болница в София с поне година,заради жалби в съда!!!:(:(:(Хора,родители и цялото общество трябва да са безкомпромисни с всички които саботират лечението на децата ни,а не да гласуват за убийци!!!:(:(:(
12
Българино! Не гледай умно, а запретни ръкави и БОЙ по лекарите! Това не са лекари а ЧИНОВНИЦИ!!!! ТЪРГОВЦИ С БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ!!!! Има някои, които са ЛЕКАРИ по призвание, но повечето са абсолютни ПЕЧАЛБАРИ!!! Имат си и мафиотска организациа - БЛС. Да се забрани и изкорени.
13
Хайде за започнем от многобройните висши медицински училища, от които излизат недоучени медици. За съжаление така стоят нещата с всичмки останали професии. Фрапиращо невежи са правистите, с дипломи не от Софийския университет. ща за мания е всеки град да има ВУЗ, където изобщо не се провежда обучение, а изпитите се свеждат до попълване на оценка в студентската книжка - това е публична тайна. Какво можем да очакваме от такива "висши" кадри? Може да въведе по-достойно заплащане на препоавателите и те да не са принудени да се цанят в разни филиали в северозапада, Югоизтока и по крайбрежието. Друг е въпросът какви качества имат нароилите се доценти, професори и доктори през последните години. Тези практики ни превръщат в държава на УЖ - образование на уж, юриспруденция на уж, здравеопазване на уж, енерегтика на уж, селско стопанство на уж.
14
Не само с децата е проблема лекари-пациенти! Повсеместно лошо, арогантно отношение от лекари, мед.сестри, чистачки, които крадат каквото могат от болните?! Докторите от Белодробната болница в София искаха от пациента допълнително възнаграждение за операция в хиляди - за възрастен, здравноосигурен?!Човек се потриса и Богу се моли!! КАРДИНАЛНА ПРОМЯНА ТРЯБВА В СИСТЕМАТА!
15
Навъди се една пасмина млади полуграмотни и адски нагли млади хора, на които всички са им длъжни. А те какво дават на другите, какво е качеството на тяхната работа?!
16
Проверете дали има друга държава от ЕС в която болниците са Търговски дружества? Няма такива!!! Ето защо лекарите станаха бездушни печалбари и смъртните случаи ще им все повече. За тях е важното колко ще вземат а не ще излекуват ли пациента! И така станаха това което видяхме тази сутрин по БТВ, двама самозабравили се псевдолекари, които нямаха съвест да се смирят и покажат уважение към скръбта която предизвикаха на едно семейство, на което убиха детето.
17
Не само Стоянка Мутафова, може и Стефан Данаилов, но не и Стоилов !!! Здравеопазването е ударило дъното и не трябва директорите на болници да отнасят наказанията !! Болна е системата, сбъркана е посоката - не ни трябва министър-финансист, който да се чуди как да "ореже", а не да задоволява нуждите на болните !! Това не е ООД, това е социална политика, която вече липсва !!! Трябва министър, който да познава слабите страни, да насочи усилията към нуждите на пациентите - но всичко това с адекватната подкрепа на държавата !! Не е достатъчно да парадираш, че си дал 4 млр на здравеопазването, а да знаеш къде са отишли !!! Смяна на министъра и неговите заместници !! Не се справяте, Господа !!! Оставили сте българите само на благословията на Господ !!!
18
От както сме в евросъюза, всеки се занимава с "усвояване" на фондове. Както с къщите за гости никой не прави сметка как ще идат гости на къра, без път, без развлечения. Така е с всичко. Политиката е да се усвоява. Може да се купи апарат за 5 милиона и да не се предвиди къде ще се инсталира, нито консумативи, само защото някой ще усвои комисионната. Винаги има начин да се направи нещо в една държава, ако има желание, но никой няма желание да прави здравеопазване.
19
отговор на коментар
Ама те не могат да поставят точна диагноза-там е проблема!Такива "специалисти" се подготвят в университетите !!! Да се промени системата на обучение-повече практика трябва-учат толкова много теория и като вземат диплома не знаят как да работят!
20
Може ли майката да не знае какви са причините детето ти да повръща или да вдигне температура? Сещай се с какво го храниш и поиш... Болестите от небето не падат
21
отговор на коментар
Крайно време е да се повиши нивото на образованието. Не ни трябват неграмотни и некадърни специалисти! Крайно време е драстично да бъдат намалени вузовете!
22
отговор на коментар
Докато не прочетат,че при спешен случай се звъни на тел.112. Все едно аз, без да съм електротехник, да почна да бъркам в контакта ,за да ,,ремонтирам,, нещо по ел.инсталацията и после да питам: -Докога ще ме удря тока?
23
отговор на коментар
Докато проповядвате насилие, докато се обвинява без доказателства,докато се потъпква презумпцията за невинност, няма защо да обвинявате системата. Държите се като маргинали, като аутсайдери. Защо тия хора не са повикали линейка? Телефонът им е работил. Повикването до 112 е безплатно. При социализма беше 20стотинки и трябваше близките да търсят работещ телефон през нощта Това си беше доста зловещо. Сега почти всеки човек има телефон,а вместо да звъни на Спешния телефон, качва разни снимки по Фейсбук
24
А Онаниев тъй и не проведе реформа на здравепогазването. Сигур' щот' 'сичкото си е у ред...
25
Така и не пишат от какво е оперирано детето, вероятно - апендицит?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 27192
архив

Един геймър умрял. Свети Петър решил да го прати в ада заради греховете, които имал. Не щеш ли, след седмица дяволът отива при свети Петър и се оплаква от него: - Преобърна всички казани с вряла вода, направи куп поразии... Накрая пък пита къде е изходът към второ ниво.

няма нови новини
Днес: 21
hot
най-четени новини в момента
сега
1776
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ЗА ЖИВОТНИТЕ С ЛЮБОВ: Опашати приятели без дом разплакаха Златните момичета - или как FiBank и грациите на Илиана Раева вдъхновяват да правим добро... (ВИДЕО)
x
Супер супички срещу грипа и настинката
x