РЗИ констатира: Морето в Кранево е замърсено от гръмналата фекална тръба

Здраве

РЗИ констатира: Морето в Кранево е замърсено от гръмналата фекална тръба

13591
на 23.06.2024
РЗИ констатира: Морето в Кранево е замърсено от гръмналата фекална тръба
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Наличие на чревни ентерококи и ешерихия коли в морето при пункт Кранево – централен и пред снек-бар Казабланка, са отчели инспекторите от РЗИ-Добрич, съобщиха от инспекцията. Препоръката е да се ограничи къпането в района на аварията, поради наличие на установено локално краткотрайно замърсяване на водата.

препоръчано

Взетите проби от пункт Албена и пункт Кранево-юг отговарят на здравните изисквания по показателите и водата може да се ползва за къпане, съобщават от инспекцията.

Резултатите са от взети за изследване проби от морските води на 21.06.2024 г. както от района на аварията - “Кранево-централен“, така и от съседните на аварията зони за къпане – “Албена“ и “Кранево-юг“ и са били изследвани по микробиологични показатели ешерихия коли и чревни ентерококи от РЗИ-Добрич.

Днес 23.06.2024 г. е извършено ново пробовземане, като на 25.06.2024 г. предстои също да бъде извършено пробовземане по планирания за сезона за къпане график.

РЗИ-Добрич ще осъществи учестен мониторинг на ешерихия коли и чревни ентерококи в района на аварията с цел проследяване на показателите и установяване на състоянието на водите за къпане в района до тяхното подобряване в съответствие с изискванията на Наредба №5 от 30 май 2008 г. за управление на качеството на водите за къпане, като своевременно ще информира обществеността за установените резултати.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 74
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК