Рибар от Ченгене скеле пред депутатите: Христо Иванов си прави пиар на наш гръб - отмъщава ни, че не се съгласихме да блокираме сараите

Епицентър

Рибар от Ченгене скеле пред депутатите: Христо Иванов си прави пиар на наш гръб - отмъщава ни, че не се съгласихме да блокираме сараите

50127
на 21.01.2021
Рибар от Ченгене скеле пред депутатите: Христо Иванов си прави пиар на наш гръб - отмъщава ни, че не се съгласихме да блокираме сараите
Автор:   ПИК

Преди няколко месеца, когато Христо Иванов дебаркира на бургаския бряг – той поиска от нас с всичките ни налични лодки да блокираме сараите на Ахмед Доган. Категорично отказахме – ние сме рибари, не се занимаваме с политика. Ето че той сега ни отмъщава, че не влязохме в политическите му игрички. На път е да ни попречи да узаконим постройките си на Ченгене скеле. От това се оплака днес на земеделската комисия в парламента огорченият Димитър Янчев, който е жител на Ченгене скеле.

препоръчано

Припомняме, че в края на миналата седмица бившият правосъден министър се завърна на „Росенец“, за да прави нови внушения. Според лидера на ДеБъ, прочул се с прякора Маджото, внесените поправки в Закона за морските пространства всъщност целели да узаконят къща в близост до сараите на Доган.

Оказа се, че истината е съвсем различна – на условията, заложени в закона, ще отговаря само и единствено рибарското селище Ченгене скеле, което е проблем на 50 години на рибарската общност в Бургас. С измененията рибарите ще могат спокойно да използват рибарските си хижи и съоръжения. Текстовете са изготвени именно от общността „Морски сговор” и са внесени от ГЕРБ.

„Не е коректно Христо Иванов да ни забърква в личните си амбиции за власт и да си прави PR на гърба на една толкова изстрадала общност като нашата. Предложението ни касае само и единствено обекти, които имат влезли в сила общ утройствен план, подробен устройствен план и селищно образование. Не може юристът Христо Иванов да твърди, че сараите на Доган са в селищно образование. В района има 2 селищни образувания, едното е на 3 км от Доган, другото на 10 км“, коментира Янчев.

На земеделската комисия той припомни, че десетки пъти през годините е имало опити за събарянето на постройките, но благодарение на бургаската общественост, популярни българи като Стефан Диомов, Тони Димитрова, Петко Бочаров и организации като "Грийн Пийс", селището се е запазило до днес и е крайно време да бъде уреден неговият статут.

Сподели:
Бомба x
ПОЛИТИЦИТЕ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ: Папагал псува на погребението на президент на САЩ ПОЛИТИЦИТЕ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ: Папагал псува на погребението на президент на САЩ
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това