РНК ваксините срещу COVID-19 - ефективни срещу индийския щам

СВЕТЪТ ДНЕС

РНК ваксините срещу COVID-19 - ефективни срещу индийския щам

2970
на 12.05.2021
РНК ваксините срещу COVID-19 - ефективни срещу индийския щам
Автор:   ПИК

РНК ваксините срещу COVID-19, като тези на компаниите Pfizer/BioNTech и Moderna, изглеждат ефективни срещу т. нар. индийски вариант на коронавируса, заяви днес Европейската агенция по лекарствата, информира БТА.

препоръчано

Данните за ефективността на този вид ваксини срещу варианта B.1.617, на които лекарственият регулатор на ЕС е направил оценка, са окуражаващи, каза на пресконференция Марко Кавалери, директорът на ЕАЛ за ваксинационната стратегия. Кавалери изрази оптимизъм за ефективността и на векторните ваксини, като тези на компаниите AstraZeneca и Johnson & Johnson, срещу този вариант, предизвикал скокообразен ръст на случаите на коронавирус в Индия. Той направи уговорката, че се чакат допълнителни данни от Индия, където е прилагана разновидност на ваксината на AstraZeneca.

Вариантът B.1.617 на коронавируса, засечен първо в Индия през октомври, до момента е открит в 44 държави, съобщи по-рано Световната здравна организация. Тя изрази тревога от неговата поява. Вариантите, засечени първо във Великобритания, Бразилия, Република Южна Африка и Индия, са смятани за най-опасните, защото са по-заразни, смъртоносни или резистентни срещу някои ваксини.

Към този момент в ЕС са разрешени за употреба четири ваксини срещу COVID-19 - на Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca и Johnson & Johnson.

Сподели:
Бомба x
5 начина да управляваме емоциите си 5 начина да управляваме емоциите си
ПИК TV x
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ) РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 17
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това