Роберт Фицо с първа публична проява след покушението

Европа

Роберт Фицо с първа публична проява след покушението

14142
на 06.07.2024
Роберт Фицо с първа публична проява след покушението
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Премиерът на Словакия Роберт Фицо се появи в петък вечерта за първи път на обществено място след покушението срещу него, съобщи Ройтерс.

препоръчано

На 15 май при опит за покушение срещу него словашкият министър-председател беше прострелян с четири куршума от близко разстояние, докато поздравяваше поддръжници на правителствена среща в град Хандлова.

59-годишният Роберт Фицо беше улучен в корема и беше откаран в болница в Банска Бистрица в тежко състояние. Лекарите обаче успяха да се преборят за живота му.

В петък той говори на церемония по повод празника на светите братя Кирил и Методий, който е официален в Словакия.

Цинтула, беше обвинен в опит за предумишлено убийство и задържан под стража.

Случаят обаче е прекатегоризиран, обяви говорителка на прокуратурата - престъплението вече ще се разглежда като атака по терористични подбуди.

По време на церемонията, на която присъстваше, Фицо заяви, че би придружил унгарския премиер Виктор Орбан по време на визитата му в Москва, ако здравето му беше позволило.

„Ако здравето ми беше позволило, щях с голямо удоволствие да се присъединя към него", каза Фицо, визирайки породилата полемика визита на Орбан в Русия.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да внимават със спечелените пари, Ракът и Лъвът рискува с изневерите САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да внимават със спечелените пари, Ракът и Лъвът рискува с изневерите
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Познавачът на ДПС Петър Бояджиев с шокиращи откровения: Доган е успешен проект на Русия. Винаги е бил измамник и е най-големият вредител на България (ВИДЕО) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Познавачът на ДПС Петър Бояджиев с шокиращи откровения: Доган е успешен проект на Русия. Винаги е бил измамник и е най-големият вредител на България (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК