Вход
София
Времето в София 13 o C

Родител на дете с увреждания срещу метежничките на Манолова: Майките на площада играят абсурден и тъжен театър! Ако правителството подаде оставка, ще се приберат ли да се грижат за децата си?

Родител на дете с увреждания срещу метежничките на Манолова: Майките на площада играят абсурден и тъжен театър! Ако правителството подаде оставка, ще се приберат ли да се грижат за децата си?

на 24.09.2020
54525
0
Родител на дете с увреждания срещу метежничките на Манолова: Майките на площада играят абсурден и тъжен театър! Ако правителството подаде оставка, ще се приберат ли да се грижат за децата си?
Автор: ПИК
24.09.2020
0
54525

Майка на дете с увреждания избухна срещу други родителки, които стоят на площада и участват в метежите, обслужвайки различни, алчни за власт, кръгове. Рени Григорова беш част от "Системата ни убива", но се отврати от действията им и се разграничи още преди години.

Ето какво обяви по повод акциите им срещу кабинета под влиянието на Мая Манолова, в които използват децата си:

"Това, ако не беше трагично, щеше да е смешно!

Преди три години, точно на 1 юни, стартираха палатките на майките на деца/хора с увреждания! Принудени бяхме, защото никой не искаше да ни чуе, камо ли закони да внесе за нашите деца, пък и за самите нас, тъй като повечето родители отиваме в групата на инвалидите много бързо, ако наистина се грижим денонощно, особено за порасналите си деца!

Аз сигурно не разбирам или съм предубедена, ама за какво им е на тия пет и няколкото старци, които стоят на площада такъв мастодонт!", пише още на страницата си във Фейсбук Рени Григорова. Преди две години тя публично поиска евтаназия за себе си и сина си, който е с увреждания. Синът й Стефан има редица заболявания.

"Апропо, когато Далавера бе призована да свие палатките преди три години, тя изгони майките, които го искаха поетапно и заяви, че ще го направи след гласуването на законите за хората с увреждания! За малко това се случи, само дето после пак си намираше поводи да ги разпъва! Тези поводи не бяха свързани с децата или хората с увреждания, които вече недоумяват защо тия жени продължават да упорстват да са на всяка цена някъде другаде, не и в домовете си!

Аз ще ви кажа, защото с редки изключения не напускам дома си - именно за това, за което те не щат да са там! Трябва да обгрижват своите деца и порасналите такива. Трябва да ги хранят, ако не могат, да се грижат за личната им хигиена и ако са на памперси, да ги сменят, ако не да бършат фекалии, които, както писа една от тях, иначе щели да си ядат в държавните институции.

Трябва да им дават лекарства, които те не гълтат почти никога без кандърми, трябва да се занимават с тях изцяло, защото повечето достигат ментална възраст не повече от 5 години и честно казано единици с двигателни увреждания са със запазен интелект!

Дай, Боже, ма надали! Та на въпроса за палатката, аз имам познанства в "Кейфор" и мога да им я осигуря без пари. Само се чудя там ще настанят дечицата си и ще ги гледат ли!?", написа още Григорова по повод молби на въпросните майки около Манолова някой да им подари здрави палатки за зимата, за да продължат да стоят на улицата.

"И ако Бойко Борисов ведно с правителството си и главният прокурор Иван Гешев, подадат оставки, ще се приберат ли по домовете си да се грижат за децата и порасналите си такива, или ще намерят поредната причина да са на улицата? Питам по същество, защото един протест не трае вечно, а живота на децата ни също, та затуй...

Не държа да чуя техния отговор. Знам го - те се борели за децата си и за всички хора с увреждания, които в повечето случаи не искат именно тях за застъпници! И за децата хубаво, ама как, оставяйки ги вкъщи, или мъкнейки ги в некомфортни за тях условия, но удобни за майките им и тези, които обслужват? Дарио Фо има една книга и пиеса по нея - "Грешката е вярна".

В момента историята на тия е същия абсурден и тъжен театър!"

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34839
архив

Доктор пита новоназначената медицинска сестра:
- Сестра, взехте ли кръв от пациента в шеста стая както ви казах?
- Да, докторе.
- Колко?
- Колкото можах.
- По-точно?
- Към пет литра.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Астролог предупреждава: В никакъв случай не се женете този четвъртък - работата ще завърши с развод
x