РОКАДИ: ББР с нов изпълнителен директор

ГОРЕЩО

РОКАДИ: ББР с нов изпълнителен директор

50697
преди 4 часа
РОКАДИ: ББР с нов изпълнителен директор
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Дългогодишният ръководител на управление "Финанси" в банката Димитър Митев ще се присъедини към надзорния орган, а бившият вицепрезидент по оперативна дейност и член на УС на Черноморската банка за търговия и развитие Ивайло Московски ще стане част от оперативното ръководство на ББР като член на Управителния съвет и изпълнителен директор.

препоръчано

Димитър Митев е доказан експерт с 32-годишен опит в банковата сфера. Магистър по финанси от УНСС, с многобройни допълнителни квалификации. Той притежава степен CFA – сертифициран финансов анализатор. В Българската банка за развитие работи от 2011 г., като последователно е ръководил управленията "Планиране, анализ и регулации", "Съответствие" и "Финанси". Бил е и член на Съвета на директорите на Националния гаранционен фонд, част от Групата на ББР.

Кариерата на Димитър Митев е преминала още през HVB Bank Biochim (днес част от Уникредит Булбанк), СиБанк, Юробанк (Пощенска банка) и Делойт България.

Ивайло Московски е завършил публични финанси в УНСС и финансов мениджмънт в Стопанската академия "Д. Ценов" в Свищов.

В продължение на 4 години участва в ръководството на Черноморската банка за търговия и развитие със седалище в Солун. В качеството на вицепрезидент – оперативна дейност с ресор Риск ръководи проекти по внедряване и наблюдение на риск политики, отговаря и за ESG политиката на банката.

Бил е и народен представител в 42-рото и 44-ото НС, член на комисиите по транспорт и енергетика. През 2009-2011 г. е зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, като ръководи Управляващия орган на Оперативна програма "Транспорт" (2007-2013) и е българският представител в инициативата ТРАСЕКА.


 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - за Телците денят е благоприятен за създаване на семейство, за Лъвовете - за въздържане от изневери САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - за Телците денят е благоприятен за създаване на семейство, за Лъвовете - за въздържане от изневери
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ! Доктор завъртя главата на Борисов! Лидерът на ГЕРБ му предложи да помогне за съставянето на нова сглобка (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ! Доктор завъртя главата на Борисов! Лидерът на ГЕРБ му предложи да помогне за съставянето на нова сглобка (ВИДЕО)
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК