Росен Желязков в Благоевград: Довършването на автомагистрала „Струма” е приоритетен проект за ГЕРБ (СНИМКИ)

ЧАС ПИК

Росен Желязков в Благоевград: Довършването на автомагистрала „Струма” е приоритетен проект за ГЕРБ (СНИМКИ)

6535
на 07.03.2021
Росен Желязков в Благоевград: Довършването на автомагистрала „Струма” е приоритетен проект за ГЕРБ (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Благоевградска област е приоритет за ГЕРБ, приоритет е довършването на Автомагистрала „Струма” – инфраструктурен проект от национално значение. Това заяви на пресконфренция в Благоевград Росен Желязков, водач на листата на ГЕРБ-СДС за Благоевградска област.

препоръчано

На срещата с медиите участваха още  административният секретар на партията Цветомир Паунов, областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков, областният секретар Даниела Савеклиева, кандидати за народни представители, част от общинското ръководство на ГЕРБ в Благоевград и общинси съветници.

Росен Желязков подчерта, че до 2023 г. тунел „Железница” и отсечката до Крупник ще бъдат довършени.

„Осигурено е финансиране и изпълнител за Кресненското дефиле, остава да постигнем национален консенсус за въздействието върху околната среда на трасето”, допълни Росен Желязков. Той бе категоричен, че по този проект няма да бъдат загубени средствата.

Като приоритет в инфраструктурните проекти за област Благоевград водачът на листата посочи и подобряването на жп инфраструктурата. „Осигурено е финансиране за реновиране на жп гарите в  Благоевград, Струмяни, Сандански, Генерал Тошево”, каза още Росен Желязков.  

Според водача на листата партия ГЕРБ  влиза в предизборната кампания като политическа сила, която отчита успешен мандат.

„Нашите опоненти ще се стремят да ерозират постиженията, които имаме в национален и регионален аспект. Правителството, партия ГЕРБ, като гарант за устойчиво управление изпълни всички обещания, които даде. Ще гарантираме, че средната работна заплата ще достигне 1000 евро, минималната работна заплата ще бъде поне 500 евро, БВП не по-малко от 100 млрд. евро. Това ще бъде реализирано, ние от ГЕРБ вярваме и гарантираме”, заяви Росен Желязков.

Той бе категоричен, че ГЕРБ  ще бъде първа политическа сила и след отминаването на предизборните страсти, ще има яснота накъде поема държавата, по какъв начин националните политики и приоритети ще бъдат реализирани в бъдещата управленска програма.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди за 1 Многомандатен избирателен район силна и балансирана листа. Силна, защото кандидататите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС са хора с голям професионализъм. Балансирана,  защото има разпределение по професионален и георгафски признак, намерили сме баланса между мъдрост и опит и налагане на нови лица”, каза Цветомир Паунов, административен секретар на ГЕРБ.

В отговор на спекулациите за разнобой в партията в Блгоевградска област Цветомир Паунов подчерта, че на срещата заедно стоят и хора, които са основали преди години партията, настоящото ръководство, млади хора, нова лица.

„На тези избори БСП е основният ни опонент, за нас е важно да постигнем с тях най-голяма дистанция в резултата”, отговори административният секретар на ГЕРБ на въпрос на медиите.

Областният координатор на ГЕРБ-Благоевград Андрей Новаков подчерта, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила и на тези избори. „Силни сме и обединени, целта ни е да постигем по-висок резултат от предходните избори. Листата ни с кандидати за народни представители е по-добра от тези на нашите опоненти. Имаме силни кандидати, хора с огромен авторитет в отделните региони на областта. Важно е да успеем, защото ГЕРБ е гарант за устойчивост и развитие, за повече инвестиции, по-високи доходи, за развитие на населените места”, каза Андрей Новаков.

Сподели:
Бомба x
Кои съпруги най-бързо омръзват на мъжете си Кои съпруги най-бързо омръзват на мъжете си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: ДПС с първи коментар за изборните резултати: Програмният кабинет трябва да надмогне нашето партийно политическо его (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: ДПС с първи коментар за изборните резултати: Програмният кабинет трябва да надмогне нашето партийно политическо его (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 90
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това