Росен Плевнелиев на 50: Лаф след лаф, гаф след гаф

Гост

Росен Плевнелиев на 50: Лаф след лаф, гаф след гаф

149123
на 12.05.2014
Росен Плевнелиев на 50:  Лаф след лаф,  гаф след гаф

Скъпи чехи, вече сте поляци

На 14 май президентът Росен Плевнелиев ще навърши 50 г. Юбилей – достоен за напиване, както ще кажат много българи, но и за равносметка – както се полага на един поживял половин век човек. За съжаление след две години и четири месеца начело на „Дондуков” 2 така и не свикнахме да гледаме на Плевнелиев като на сериозен държавен глава и обединител на нацията,  а по-скоро като  „президент на ГЕРБ“.  Престоят му в институцията произведе много гафове, а лафовете на инженера от Благоевград ще се запомнят като „крилати”.

препоръчано

По време на първото си официално домакинство като държавен глава например, на което прие чешкия президент Вацлав Клаус, Плевнелиев посрещна високите гости с: „Уважаеми господин президент, уважаеми дами и господа от Полша…” А след като срещна изумените им погледи, тотално обърка нещата: „Дами и господа от Чехословакия…, от Чехия. Извинявайте, извинявайте, още веднъж извинявайте.”

С първото си новогодишно обръщение като президент Плевнелиев развесели налегнатите от махмурлук първоянуарски глави на българите с друг гаф. На кадър, илюстриращ думите му, че България има неповторима природа, бе показана снимка от курорта Аспен, Колорадо. Какво да кажем пък за 200-килограмовото позлатено яйце – дар за папа Бенедикт XVI, което така и не може да влезе през папските двери? С много ирония беше посрещнато и смайващото признание на държавния глава, че в предишния си живот той е бил ирландска пастирка, живяла някъде в средните векове. И още, и още.

 

Чехия, Полша – все тая

 

Чешкият президент Вацлав Клаус е първият официален гост на Росен Плевнелиев като държавен глава.

 

Математикът рокаджия

 

В Математическата гимназия в Благоевград Росен Плевнелиев е душата на всички компании. Макар да е от групата на зубрачите, си пада по рока и написва химна на училището.

 

Младоженци

 

Снимката е от 2000-ата – годината, в която тогавашният управител на „Бизнес Парк София“ Росен Плевнелиев се венчава за 11 години по-младата от него Юлияна. Тя е втората съпруга на Плевнелиев. Първата е ученическата му любов от Благоевград Вероника.

 

Голямата фамилия

Росен Плевнелиев мечтае за многодетно семейство. За броя на децата е заложил на числото 4. Засега обаче те са само три – синовете му Асен и Павел, които помагат на баща си да пререже лентата, и малкият Филип на преден план.

 

Специалист по памперси

Тотко Росен е специалистът по слагане на памперси на бебетата. Това си свое умение президентът демонстрира и пред тв екрана, като сръчно смени пелените на двумесечно бебе.

 

Де го чукаш, де се пука

 

„И магаре да бях сложил и то щеше да бъде избрано!”. С тези думи през 2011 г. тогавашният премиер Бойко Борисов обясни избора на новия президент Росен Плевнелиев. Култовата снимка, на която Борисов почуква Плевнелиев по главата, е от нощта на обявяването на резултатите от вота.

 

От редник до главнокомандващ

 

Редникът от школата за запасни офицери в Плевен Росен Плевнелиев все още не знае,  че е бъдещият главнокомандващ на армията.

 

Телци в президентството

 

Президентският тандем Росен Плевнелиев и Маргарита Попова отбелязват заедно празниците си. И двамата носят имена на цветя, а рождените им дни са един след друг. Плевнелиев е роден на 14 май, Попова – на 15 май. 

 

Сподели:
Бомба x
Знаци, че вашата душа е стара Знаци, че вашата душа е стара
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 130
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това